Publicerat: / Allmänt

Onsdag, Onsdag...

Bandy match och cykling igår. Cyklingen allt intressanter än matchen... 28-1 till Sverige mot Vitryssland. Väntat!


Händer inte så mycket just nu i mitt liv. Har faktiskt inte as mycket i skolan. Skickad in svenska analys i måndags och sen har jag bara halvkursprov i matte och engelska läxa till fredag. Därför sitter jag och pluggar matte med Elin på skype just nu. Eller ja vi pluggaDE fram tills nu ungefär.

Börjar inte förrän 13.25 idag vilket är as najs. Ska därför käka lite sallad här hemma istället för att äta i skolan. Slutar sedan klockan 5 ikväll och då vet jag inte alls vad jag ska göra.

Imorgon är det dressyrträning, vilket ska bli roligt. Har inte ridit på två veckor nu så det blir najs. Det är väll den enda nackdelen med att jag bara rider en gång i veckan nu förtiden. Missar jag någon så får jag vänta två veckor. Hur som helst så hoppas jag på att få rida på Balalaika och annars Zansibar.

Nej, hoppas ni alla har en bra dag! KRAM PÅ ER! :D


En bild på mig och Laika som ni har sett förut :)

Publicerat: / Allmänt

Senvecka!

Den här veckan går jag sen vecka. Så snart ska jag vandra iväg till bussen för att äta med Elin och kanske någon mer. Idag står matte, svenska och sociologi på schemat vilket blir ganska långtråkigt. På svenskan ska vi dessutom skriva våra bokanalyser så det blir inte så kul. Ikväll ska jag försöka skriva klart den med Elin!

Igår var det första matchen i bandy-VM och jag kollade på tv. Sverige-Finland och nog var det lite knackigt. Märks att de inte spelat ihop så mkt. Låg ganska mkt fokus på åtminstone två av de finska spelarna som spelar med Broberg, vilket såklart var roligt! Tyckte det de presterade såg bra ut i alla fall. Jag har fortfarande inte bestämt mig för om jag ska heja på Sverige eller Finland i VM men eftersom Sverige antagligen går längst så får det nog bli de.

Jag själv cyklade på träningscykeln under tiden. började en kvart innan matchen och cyklade sedan till första halvlek var slut så det blev ungefär 65min cykling. Riktigt stolt faktiskt, det jobbigaste är som sagt att sadeln inte är skön och sen är det lite svårt att komma igång. Ca var 20min är det jobbigt i typ 3minuter också, annars ingen fara. Blev dock sjukt svettig så det var skönt att duscha sen kan jag säga.

Ska cykla igen imorgon och sedan har jag idrott + dressyrträning på torsdag och sen cyklar jag igen förhoppningsvis på söndag beroende på hur det känns då!

Nu ska jag gå till skolan, hoppas ni har det bra! Kram på er alla! :D

Publicerat: / Allmänt

F som i Franska

Tidig vecka den här veckan vilket alltid är lite jobbigt på morgonen och allt skönare när man kommer hem innan solen har gått ner. Jag har dock valt att stanna kvar i stan längre, två dagar den här veckan!

I onsdags var det friskolekampen. Alltid lika roligt och skön stämning. Att vi dessutom vann både innebandyn, läktarkampen och själva friskolekampen gjorde det hela ännu skönare. Att Thorén inte vann någonting var det nog ingen på Jensen som var ledsen över heller. Äkta bittert hat de två skolorna emellan. 

I torsdags började jag 8.35, men tog en tidigare buss för att vara snäll mot Michelle så jag var i skolan 8. 
Hade två lektioner sen gick jag Helena och Frida till donken eftersom Helena ville ha lunch men inte vi andra. Hon hade dock kuponger så jag och Frida delade på lite nuggets, en cola och pommes. Franska sen och fick veta att hon inte tänkte skicka ut några F varningar trots halvkursproven. Jag skoja inte om jag säger att det inte var en enda i klassen som kan ha klarat sig på dem... Därefter tog jag, Frida, Sabina, Sandriné och Johanna ett rum tillsammans. Meningen var att vi skulle plugga men det fanns inte så många datorer och vi tyckte det var roligare att prata om jag säger så...

Sen var vi på extramatte, sjukt nödvändigt! Äntligen fick jag substitutionsmetoden att sätta sig i huvudet och förstod äntligen hur jag skulle höra i pythagoras sats när det blir till exempel 14,1^2+(x-3,5)^2 = x^2.
Efter det gick jag, Frida och Sabina till Unico. Jag och Sabina tog Ceasar sallad, som var typ huuur gott som helst. Inte lite mätt man blev sen. Härligt att man skulle ha på sig tight piké tröja sen då... Därefter hade vi öppet hus, vilket som vanligt var väldigt roligt och trevligt. Slapp dessutom stå nere i dörren den här gången så kunde hålla mig inne. Hamnade ensam i samhällsrummet med några lärare i bland så hade ganska många att prata med men det gick bra. :)

Igår hjälpte jag mamma att handla efter skolan och sen slappade jag bara och kollade på Vampire Diaries. Det spårar hela tiden... 

Idag har jag bara slappat, pluggat lite smått på svenskan så nu är jag äntligen i fas igen. Känns riktigt skönt för vi har inte så överdrivet mycket saker i skolan förutom den och matteproven på fredag. Inte så mycket att stressa upp sig för alltså, vilket jag dock har svårt att undvika. 

Hoppas eran vecka har varit toppen! Imorgon ska jag cykla på träningscykeln och kolla på Sverige-Finland som spelar i Vänersborg i bandy VM. :)

KRAM! :D

Bildlöst inlägg tyvärr... 

Publicerat: / Allmänt

Zombie, abstinens och ev. ändring i schemat!

Vem var inte en zombie imorse? Hela min twitter var, som alla andra måndagar, full med klagomål över måndagen. Och helt ärligt, jag håller med, jag kan inte hitta något positivt med måndagar. Inga roliga lektioner, inget roligt att göra när man kommer hem, gå upp tidigt (vissa veckor), känna sig lika seg som kola osv osv osv. Är det någon som kan hitta några bra argument till varför måndagar är en nödvändig dag i veckan så varsågod att lägga fram de, de kommer antagligen inte kunna slå mina motargument dock. Eller de jag följer på twitters motargument heller för den delen...

I och med att det är VM uppehåll i elitseriebandyn just nu så har jag lite abstinens. Därför streamade jag största delen av Edsbyn-Sirius i juniorelitserien igår på estream. Men fram till söndag kommer min värld vara nästan lika tom på bandy som den var innan jag fick upp intresset för denna vackra sport. Det enda som kommer vara skillnaden är egentligen att jag följer en hel del bandy människor på twitter och någon av de kommer antagligen kläcka ur sig något. På tal om VM så har de också släppt en bandy-VM låt som är inspelad av Arvingarna. Denna blir just nu sågad av hela bandysverige, främst på twitter, och jag kan inte annat än hålla med om att den inte är någon hit direkt. Jag tänker inte ens länka den med risk för att ni - mina läsare som inte någon av er, vad jag tror, är intresserad av bandy - ska tycka att det är ännu töntigare än vad ni redan tycker.

På torsdag blir det antagligen ingen ridning som jag tidigare trodde. Detta eftersom jag och mina klasskompisar antagligen ska gå på extra matte kl 16-17 för att försöka bli lite klokare till halvkursproven nästa vecka. Jag är inte orolig att inte bli godkänd men jag vill gärna få så bra betyg som möjligt och då behöver jag all hjälp jag kan få.
Efter det är det också öppet hus på skolan, vilket jag har anmält att jag kan medverka på så därför blir det antagligen ingen ridning. Till er nior som ska välja gymnasium till nästa år - kom förbi JENSEN gymnasium Uppsala, jag rekommenderar den starkt! Då kan ni förhoppningsvis dessutom träffa mig! ;))

Annars rullar mitt liv på, en svenska analys är väldigt dryg och imorgon har jag halvkursprov i franska men annars så! 


En Minna med något som är snarlikt orginalfärgen på håret. Brunt i under och blondare över :)
 

Publicerat: / Allmänt

Oj!

Brukar ligga stadigt på mellan 3-8 läsare per dag, igår hade jag 18. Någon speciell anledning till det? haha...

Idag ska jag plugga och tråka. Precis som igår med skillnaden att jag inte pluggade igår. Det är inte så jobbigt det jag ska plugga men det är ju ändå inte så kul. Sen sänder eStream ett gratistest på Edsbyn P20 mot Sirius P20 ikväll så jag tänkte jag skulle kolla på den om det fungerar. Känner till några spelare i båda lagen även om jag inte känner någon så jag tänkte att jag passar på när det ändå är gratis.

Till veckan händer det lite saker. Jag funderar på att ta en cykeltur imorgon om det finns något intressant att titta på samtidigt. Blir så tråkigt annars.

På tisdag har vi pepp-rally i skolan eftersom det är Friskolekampen på onsdag. Då tävlar de allra flesta av Uppsalas friskolor emot varandra i fotboll och innebandy. Matcherna mellan Thorén och JENSEN brukar vara de mest prestigefyllda eftersom Thorén i princip är vår skolas fiendeskola. Alltid roligt att se på för det är precis som i vilken sport som helst när det visas lite känslor. Jag ska sitta bänkad på läktaren hela dagen och heja, eftersom våran skola får ledigt hela dagen!

På torsdag är det ridning igen och på fredag vet jag inte riktigt vad jag hittar på. På lördag är jag ledig om jag minns rätt och sen på söndag ska jag se Sverige-Finland i bandy VM på tv. Det går ju i vänersborg och det blir definitivt ingen resa ner dit för oss så det är härligt att TV4 sänder de bästa matcherna. Hoppas på att se Sverige-Ryssland eller Sverige-Finland i finalen sen. Känns som att Finland är ganska bra iår. Dessutom har de två spelare ifrån Broberg med i truppen. I och med VM är alltså elitserien inte igång under tre veckor nästan vilket gör att det inte går några sådana matcher på tv.



Publicerat: / Allmänt

Jag skulle inte ha sagt något...

Var till Västerås i onsdags och kollade på bandy. Det var nog den bästa matchen jag varit på (Jag har iofs inte varit på så många...). Broberg var sjukt bra i första halvlek, kanske inte lika bra i andra men fortfarande bra och samtidigt så var Västerås inte alls bra. Vinst med 13-3, på borta plan! Även första vinsten för Broberg mot Västerås sedan 1986...

Idrott på torsdagen samt ridning på kvällen. Idrotten var inte så jobbig men av någon konstig anledning fick jag världens träningsvärk ändå. Huh? Ridningen var på Quinten, precis som förra veckan väldigt fin. Dock märks det att vi inte är så bekväma med varandra än för formen blev inte riktigt så stadig och bra som det hade behövts och det märktes framförallt i framdelsvändningarna. Vi löste det dock och det blev bättre och bättre mot slutet. Riktigt fina galoppfattningar fick vi faktiskt! Både från trav och skritt.

I fredags åkte jag hem, mådde skit dåligt och dissade vännerna på grund av det. Skit tråkigt men jag kände mig inte som det bästa sällskapet i det mode som jag var. Hade bestämt mig sen en vecka tillbaka att jag skulle cykla på träningscykeln samtidigt som jag kollade på bandyn så jag gav mig tusan på det. Trots illamående och huvudvärk så cyklade jag i 50min. Det jobbigaste var nog inte heller att cykla utan snarare att sadeln inte var den skönaste...

Idag har jag gjort absolut ingenting. Chillat vid datorn hela dagen och bland annat kollat på Vampire Diaries. Det där spårar hela tiden... Försöker komma på något bra som jag kan se på tv ikväll men det fanns tydligen inget så jag ska försöka hitta någon film eller nåt. Vi får se hur det blir helt enkelt! :)

Kram på er och ha en härlig helg! :)



Det var länge sedan jag hoppade nu, och ännu längre sen jag satt på Cannons rygg. :)
 

Publicerat: / Allmänt

På gång!

Känns som att jag är på gång med bloggningen nu, vet att jag inte har så många läsare men ni som läser får gärna kommentera lite ändå! Blir så mycket roligare då! :)

Har glömt bort att berätta att jag övningskörde i lördags. Syrran var hos en kompis och firade att hon hade fyllt år så när mamma skulle hämta henne frågade jag om inte jag kunde få köra. Hade aldrig kört i snön förut så när jag sladdade ut i en korsning så blev man väll lite rädd. Hennes kompis bor inte alls långt härifrån och det var halv 11 på kvällen dock så det var inte så överdrivet långt jag körde. Fick dessutom göra en tvärbromsning eftersom jag trodde hon bodde i ett hus längre bort än det hon bodde i, Ganska nyttigt för jag är väldigt dålig på att komma ihåg kopplingen när jag måste stanna utan att ha förberett mig. Men nu lyckades jag!

Idag hade vi först franska med vikarie eftersom vår lärare var hemma och vabbade. Blev alltså inget halvkursprov idag, nästan lite tur! Efter det skulle vi ha kommunikation men läraren vi ska ha i det ämnet börjar imorgon så iställe fick vi göra en svenska övning och sen sköt vi fram engelskan så vi slutade en timme och 40min tidigare. Ganska skönt för då slapp man släpa sig hem klockan fem! Dessutom åkte jag och Frida med både Elin, Michelle och Josse hem! Nästan hela fantastic six alltså (vi saknade dig Ronja!). 


Fick plumsa hem i snön sen, om det är något dem är dåliga på att göra här så är det att ploga. Tar alltid minst en dag innan snön försvinner. Plumsade till bussen vid 11 också så dem har inte plogat på hela dagen trots massa ny snö... Har ätit middag och nu har jag absolut ingenting att göra. Ingen bandy idag heller så det går inte ens att följa någon match. Har sökt runt lite på högskoleutbildningar men får bara ont i huvudet så jag ska väll söka på något roligt på internet. Alltid lika kul när man inte orkar plugga men ändå inte har något att göra. Imorgon åker jag (som sagt) som tur är till Västerås och kollar på bandy. Skyndar mig hem och sen åker jag, pappa och en kompis till pappa! Hoppas på vinst förstås! Skulle vara välbehövt! :)

Hur ser eran vecka ut och har ni mycket i skolan? Dela gärna med er! :D
KRAM!


Favorit i repris, mina fina vänner och jag ifrån stugan :)

Publicerat: / Allmänt

Religionsbetyg, avsaknad av lärare och idrottsgalan!

Just nu sitter jag och kollar på idrottsgalan och har ätit en påse med kex. Vanliga kex. Ja jag tror att det är den perioden på månaden som påverkar min aptit som vanligt... På tal om den perioden så har jag dessutom haft jätte konstigt humör den här helgen. Varit jätte trött och känslig. Blir jätte känslosam till idrottsgalan nu tillexempel. Det finns så mycket känslor i idrott och jag är ganska sportintresserad. Blir alltid så stolt över Sverige när det går bra och att unna våra sporthjältar lite utmärkelser tycker jag är mer än rätt. Det är de som ofta gör mig stolt om Sverige. Håller tummarna för Silver-Sara men hoppas att Lisa får det annars. Tycker inte Juniorkronorna ska ha det... men tänker spara er min åsikt där. Zlatan har väll varit bra som vanligt men han har inte varit utmärkande just i år. Åh nej nu visar de avlidna idrottsprofiler... Bara att hämta näsdukarna...

I skolan idag fick vi veta att vi inte vet vilken lärare vi ska ha i Kommunikation. Det visar sig alltså imorgon. 
Fick också betyg i Religion, ett B! Sjukt nöjd! Fick alltså två A och ett B den här terminen. Riktigt nöjd och stolt faktiskt! 

Planen inför veckan är att vara i skolan. På onsdag ska jag till Västerås och gå på bandy, på torsdag rider jag som vanligt och på fredag ska jag kolla på bandy samtidigt som jag ska cykla på träningscykeln. Intressant...
I helgen vet jag inte vad som händer, kanske hittar jag på något med några kompisar, annars blir det slapp som förra helgen! :)

Nu har Zlatan fått pris för årets manliga och vi vet att det är Lisa och Sara som tävlar om jerringpriset. Kalle Moreaus ska nu också presentera de nominerade i "Årets kvinnliga". Kunde inte tänka på något annat än att Zlatans prestationer vs. Roffes....

Skit samma nu ska jag sluta vara bitter! Kram på er alla! :D

Publicerat: / Allmänt

Tillbaka till vardagen!

Under det lilla som var kvar av lovet gjorde jag inte så mycket. Städade lite på rummet och skrev klart min abstract som jag borde ha gjort tidigare. Jag gick också på Sirius-Broberg och nu en och en halv vecka senare har jag äntligen släppt den. Jag vill inte skriva så mycket om den egentligen för jag vet redan att spelarna tycker ungefär lika som jag, men den var lite lätt katastrofal. De förlorade med 7-2. Broberg låg vid det laget 5a i Elitserien om jag minns rätt och Sirius låg 11a. Det var ganska lätt att släppa det sedan dock för de tre kommande matcherna var riktigt bra. Dessa såg jag dock inte men har sett vissa mål. Vinst mot Vetlanda med 7-1, jätte bra match! Lite tråkigt att det där bakslagsmålet kom för Wasberg (brobergs målis) var verkligen värd en nolla. Lite typiskt att det var ett självmål. Haha! Vinst mot LBK sedan också med 5-8 om jag minns rätt och även vinst med 4-5 mot Kungälv vilket var otroligt nervöst. Tråkigt förlust mot SAIK men de spelade tydligen väldigt bra och matchen var underhållande så det var ju härligt.

Skolan har dragit igång och halvkursproven i två ämnen väntar. Till veckan är det franskan som gäller och veckan efter det är det matte. Har dessutom en svenska bok jag ska läsa ut till på onsdag som jag har kommit nästan halvvägs med. Det är Svindlande höjder och den är otroligt tråkig att läsa. Är absolut inte förtjust i klassikerna.

Vi har också några nya kurser nu den här terminen. Religionen, Samhällskunskapen och Psykologin är slut och vi har även fått betyg. Jag kommer, vilket jag är jätte glad för, få A i både Samhällskunskap 2 och Psykologin 2! Jätte stolt och glad, för jag har verkligen kämpat med båda! Religionen vet jag inte än för min senaste uppgift gick inte att öppna så han ska rätta den nu och sen får jag slutbetyg. Det blir antingen ett C eller ett B beroende på hur bra den var! Hoppas på ett B men är väldigt tveksam. Vi fortsätter läsa Matte, Engelska, Svenska, Franska och Idrott även den här terminen men nya ämnen är Kommunikation och Sociologi. Har inte läst någon av de förut så det ska bli väldigt intressant. Vet vem jag ska ha i Sociologi men i Kommunikationen är det olika bud. Från början skulle vi ha Pauline, sen byttes det till Sebastian och nu står det CAAR på schemat så jag har ingen aning om vem det är.

Det känns ganska bra nu i alla fall och jag hoppas att den här teminen är lugnare och går snabbare än den förra för det var verkligen den jobbigaste hittills. Har hört att VT i tvåan ska vara lugnare än HT i alla fall så det är väll positivt!

Vad läser ni för ämnen den här terminen?

Idag har jag ingenting att göra så just nu sitter jag och följer Juniorelitserien och Allsvenskans matcher... Lite tråkigt för jag vet inte alls vilka många av de är, bara några få och dessutom är det textuppdatering så inte så kul men men... det är något i alla fall!

KRAMAR! :D
Hittade ingen kul bild så jag valde denna på mina fina vänner i skolan! :)





Publicerat: / Allmänt

Det lilla som är kvar av lovet.

Lovet lider tyvärr emot sitt slut, men jag ska hitta på saker för det!

Imorgon: Är det bandymatch mellan Broberg och Sirius. Så himla lämpligt när det är så nära! Därför ska jag och pappa in till Studan och heja på de gulsvarta. Härligt!

Den 3:e: Är det dags för första ridningen igen!

4:e: Har jag inget mer planerat än Hammarby-Västerås som sänds på tv samt att följa Broberg-Vetlanda via någon sorts liverapportering.

5:e: Har jag ingenting planerat hittils, kanske städa lite? Måste också hinna läsa min svenska bok och skriva en abstract i engelskan.

6:e: Se Gais - Kungälv på kvällen eftersom det också sänds på tv. Följer också Ljusdal-Broberg eftersom det inte blir någon extra visit upp till Hälsingland för denna och Vetlanda matchen. Annars inget planerat.

7:e: Inget planerat.

8:e: Inget planerat.

9:e: Skola igen! Samt följa Kungälv-Broberg på kvällen!

Publicerat: / Allmänt

Konsten att boka upp ett helt lov.

Det har hänt mycket nu på lovet och jag tänkte att jag ska försöka dra det i så små drag som möjligt.

Vi gick sista dagen i skolan den 20:e December, det var dock inget jobbigt utan bara i princip uppträdanden och spextittanden. Våran klass spex var bäst och det höll nästan alla med om!



Jag red sedan mina sista pass för terminen på Zansibar och Zulle. Zansibar var väldigt fin i dressyren. Hoppningen på Zulle vill jag inte ens tänka på. Ingenting fungerade. Det var dessutom mitt sista hoppass.

Josäfin blev sjuk så var inte med mina vänner den helgen. Istället slösades den bort på allt som behövdes fixas inför julen. Firade nog den minst efterlängtade julaftonen i mitt liv. Märks att man börjar bli gammal! Fick trots det väldigt fina presenter och såklart mycket god mat och mys med familjen. Slängde dessutom upp mitt inlägg om motgångar som har legat i utkast i någon månad.

På juldagen åkte jag och min familj till Söderhamn för att mysa med släktingar, gå på bandy och fira julen.
Träffade Mormor, hennes väninna, farmor, farfar, kusinerna, faster och morbror. Alltid lika roligt att träffa sin släkt, det är nog det som är nackdelen med att bo så långt ifrån de. Man saknar alltid alla otroligt mycket!
På annandagen var det som vanligt annandagsderby, nu mot Ljusdal. Riktigt härligt med live bandy igen! Dessutom vinst! Gick också på Broberg-Bollnäs den 30:e vilket även det resulterade i en ännu skönare derby vinst! Dessutom var tifot och publiken på topp! Stolt över Broberg! :D

Åkte hem till Örsundsbro igen på kvällen/natten den 30:e. Firade sedan nyår med mina poolare i Josses mammas butik! Riktigt mysigt och härligt. Av någon anledning kan jag inte sno bilder ifrån henne så kika gärna in hennes blogg! HÄR! Idag har jag bara slappat, fikat lite och försökt hålla mig vaken för att komma i någorlunda dygnsrytm. Sov nämligen ca 5 timmar i natt.

Hoppas ni har haft en underbar jul! Ska berätta vad jag planerar att göra med resten av lovet också alldeles strax! Om någon skulle vara intresserad så kan jag berätta närmare vad jag fick i julklapp också även om det kanske inte är jätte intressant! Berätta gärna ni vad ni fick däremot! :D

Kram på er!