Publicerat: / Allmänt

Veckan!

I måndags fyllde jag som sagt 17. Fick presenter av vännerna i helgen och firade nu med min familj. Fick pengar av mormor, farmor och farfar. Av mamma och pappa fick jag smink, converse och pengar samt kläder. Syrran har jag ännu inte fått något av. Tack allihopa! <3 Hade även skolfoto under dagen, hoppas på det bästa men tror tyvärr inte jag blev så bra...

I tisdags hade vi idrott på morgonen och resten av dagen var jag död. Skrev på psykologiuppsatsen på kvällen och annars gjorde jag inget speciellt. Eller ja, vi åt på max till lunch.

Igår var jag med om något jätte hemskt på bussen in till skolan. Eller ja, det var inte jag som blev utsatt men det var hursomhelst hemskt. Tur att det löste sig när polisen kom. Annars så var jag i skolan, kom hem och gjorde klart psykologin samt åt glass. Skickade in den på kvällen så nu håller vi tummarna för mitt A.

Idag är det torsdag vilket betyder kort dag i skolan. Dvs. 12.30-15.00, sjukt skönt! Efter det åker jag hem och äter och om jag hinner plugga gör jag det. Sen åker jag till stallet för dressyr lektion. Hoppas att jag kan rida på Balalaika idag. 

Imorgon är jag ledig! Har lovdag så då är det hemma som gäller, eller nja. Vi ska ha käpphästhoppning i stallet och sen USS möte. Sen åker jag hem och städar kaninburen och se blir det hoppträning på kvällen. Efter det ska jag iväg och mysa med lite vänner.

På lördag har jag inget speciellt förutom funktionärsmöte kl. 16.00 och sen på söndag är det tävling. Jag ska sitta i sekreteriatet hela dagen så det blir väll ganska skönt, men stressigt. Det är inte så kallt i alla fall.

Hur har eran vecka varit? :D


Bild på mig och Laika som ni sett förut.


Publicerat: / Allmänt

17!

Nu är även jag 17!

Dagen kommer spenderas med mina vänner i skolan + skolfoto (blä!) och sen ikväll hemma med familjen och tårta. Mys! Fina presenter fick jag av mina kära vänner i lördags och så har jag fått pengar ifrån släktingar samt converse hittills. 

Hoppas ni har en härlig dag!
Kram! :D

Publicerat: / Allmänt

Äsch!

Nu har jag varit jäkligt dålig på att blogga... Förlåt för det!
Det som hänt i princip är att jag varit i skolan, ridit (på Zulle alla ggr tror jag?), och varit på diverse olika saker. T.ex föreläsning med Patrik Sjöberg och Dracula teater. Den sistnämnda är egentligen inte ens värd att nämna eftersom jag i princip sov.

Igår kom jag hem från teatern till ett tomt hus, mina päron är i stugan och tog med sig Evvis så jag är själv. Idag har jag tillbringat hela förmiddagen med att städa huset och snart ska jag skriva lite på min psykologi uppsats och käka min ägglikör. Ikväll kommer nämligen några av mina poolers förbi då jag fyller år på måndag. Så vi ska fira det, eller vad man ska säga och käka en massa. Herregud ni ska bara veta hur mkt jag och mamma har köpt... Sen sussar de här och imorgon när de lämnat huset så ska jag antagligen städa upp lite och sedan skriva på uppsatsen igen. Sen glider väll familjen in någon gång också. 
 
På måndag fyller jag år somsagt och det ska jag fira med att... ha skolfoto. -.- JÄÄÄÄTTE kul, not! Hatar sånt...
 
Hoppas ni har en bra och inte lika jobbig förmiddag som jag! KRAMAR <3

Publicerat: / Allmänt

Motiverad till fel saker? Eller rätt?

Ibland undrar jag vad som styr min motivation i livet. Jag vill bli något när jag blir stor, jag vill inte stanna som gatusopare även om jag inte strävar efter något överdrivet högutbildat jobb. Jag har trots det några planer på vad jag skulle kunna tänka mig även om det är väldigt olika jobb.

För att bli något måste jag plugga och då tycker man väll att det säger sig självt att, vill jag bli något så vill jag också plugga. Eller hur? Synd att det inte riktigt funkar så. Jag vill få en bra utbildning för att bli något men så fort jag sitter med uppgifterna och facit i hand så försvinner allt. Då känner jag att det där jobbet som gatusopare med sämst lön kanske är värt det? Nah, så lågt har jag inte riktigt sjunkit än.

Samtidigt så är det otroligt mycket jobb som jag faktiskt gör som jag inte riktigt tjänar någonting på, mer än erfarenhet och att jag lär mig. Jag hjälper till mycket ideelt i klubben eftersom jag tycker det är KUL och för att jag ställer upp. För sånna "jobb" får man inga pengar men det är ändå ett jobb. Samtidigt så ställer jag upp för min skola, kommer dit på kvällar och ibland helger och lov för att prata med blivande ettor. Det är också sånt som jag inte får betalt för mer än otroligt mycket kunskap och erfarenhet.

Jag undrar vad det är som driver mig till att göra dessa saker när jag egentligen inte tjänar något på det i längden, för kunskap och erfarenhet får jag ju även ifrån skolan, men kanske inte den samma?

Och ständigt frågar, främst vuxna, mig vad jag vill bli när jag blir stor. Svaret på det är att jag vet inte. Det finns några saker jag kan tänka mig och det är grundskolelärare(främst låg/mellanstadiet), bibliotekarie eller psykolog. Lärare är dock ett väldigt dåligt betalt jobb och det är troligtvis väldigt slitigt med så små barn som ofta är väldigt stökiga. Bibliotekarie måste nog vara ett väldigt stilla och långtråkigt jobb, men samtidigt älskar jag böcker. Psykolog är 7års utbildning, dvs. inget jobb direkt och jag som redan är skoltrött får plugga länge, dessutom är det antagligen ett väldigt psykiskt jobbigt jobb.

Hur ser ni på era studier, framtida utbildningar och er motivation?

Publicerat: / Allmänt

Jag kan inte ens gå utan din luft, i mina lungor.

 

Publicerat: / Allmänt

X Factor Sweden!

Ikväll drar X Factor igång här i Sverige på TV4 kl 20.00! Är det många av er som ska kolla?
Jag tänkte börja med att förklar för er som inte vet vad programmet går ut på och sedan dela med mig av mina egna åsikter.

The X Factor grundades utav Simon Cowell och är en brittisk sångtävling där deltagare ifrån 16år och uppåt kan delta. Den första säsongen var år 2004. The X Factor finns nu i ett 20-tal länder i världen och däribland USA, Danmark, Finland och Norge. I år (2012) kommer det alltså till Sverige. The X factor har varit en stor succé och många kända artister har kommit där ifrån. Några av dessa är: Little Mix, Rebecca Ferguson, One Direction, Olly Murs, Alexandra Burke, JLS och Leona Lewis. 

Hur går det till?
Audition: Människor i hela landet kan söka till X Factor när de har auditions på olika platser. De ställs då framför både publik och juryn. Får man ett ja av minst tre av de fyra jurymedlemmarna så går man vidare.

Bootcamp: De som går vidare från audition sätts här på prov i både dans och sång. Här delas man in i fyra grupper. Killar, Tjejer, Grupper och 30+. Varje jurymedlem får sedan coacha en grupp var. 

Judges House: Jurymedlemmarna tar med sig sina artister och coachar de till den sista auditionen. Här sjunger man sedan upp för en jurymedlem och en gästexpert. Bara 12 finalister går vidare.

Livesändning: Varje vecka deltar artisterna med en låt som de framför live inför publik och juryn.

I Sverige kommer Andreas Carlsson, Orup, Marie Serneholt och Ison Glasgow vara domare.



Mina tankar:

Jag tycker om X Factor som program väldigt mycket och det har nog mycket att göra med att jag tycker att de artister som har stått kvar sist har varit väldigt duktiga. Jag är ju dessutom en directioner och lyssnar även på Olly Murs och både han och One Direction var ju med. (1D kom 3:a 2010 och Olly 2:a 2009) Jag är dock ganska skeptisk till X Factor Sverige trots att Simon tror att det kommer bli bra. 

Jag vill gärna tro att det ska bli bra och det kan det mycket väl bli också men jag vet hur det har brukat gått för Idol deltagarna och förutom Agnes så är det ingen som slagit igenom utomlands. Dessutom är det bara Darin och Danny som har lyckats hålla sig kvar i Sverige. Jag tror att Sverige inte riktigt funkar på det här sättet att vi kan ta fram bra artister genom tävlingar. Vi har haft sångare i talang och The Voice också men det har inte heller fungerat. Vi har haft många bra artister genom tiderna men det vi egentligen är bäst på just nu är våra låtskrivare. 
Jag skulle gärna vilja se fler personers åsikter så kan inte ni dela med er av era?





Källor: http://sv.wikipedia.org/wiki/The_X_Factorhttp://www.google.se/imgres?um=1&hl=sv&sa=N&biw=1366&bih=624&tbm=isch&tbnid=byq25wReLWLx8M:&imgrefurl=http://musicianstogether.com/magazine/2011/06/04/is-the-x-factor-killing-real-music/&docid=G82LGOfUNUtDSM&imgurl=http://musicianstogether.com/magazine/wp-content/uploads/2011/06/the-x-factor1.jpg&w=1432&h=807&ei=yctMUIziC8r24QTVyYGAAg&zoom=1&iact=hc&vpx=101&vpy=160&dur=1545&hovh=168&hovw=299&tx=146&ty=93&sig=115984965792199084178&page=1&tbnh=102&tbnw=181&start=0&ndsp=18&ved=1t:429,r:0,s:0,i:72 och http://www.tv4.se/x-factor/artiklar/har-ar-svenska-x-factors-jury-4fc02d8b04bf72519400c84





Publicerat: / Allmänt

Partie :)

Igår låg jag hemma och slappade hela dagen innan det på kvällen var dags att gå de 100m jag har till Elin. Vi firade att hon har fyllt 17 med tacos, tårta och massa godis. Fantastic six sov kvar och för troligen den första gången någonsin hade alla en säng! 

Imorse vaknade vi runt 11 och åt sedan frukost. Nu har jag varit hemma i någon timme och ska snart sätta mig och skriva på samhällskunskapen och eventuellt också lite på religionen. Men först ska jag slappa lite och njuta av helgen. Imorgon går jag i skolan mellan 11.45 och 15.45. Skönt att sluta hyffsat tidigt men ändå har sovmorgon!

Hoppas det är bra med er alla! :D

Publicerat: / Allmänt

Matkoma och ridpass!

I torsdags red jag dressyr på Zansibar. Härligt nog så funkade det mycket bättre den här gången även om han fortfarande var väldigt vinglig i början. I slutet var han faktiskt riktigt fin. Han blir väldigt härlig så fort han länger sig istället för att trippa fram. Dessutom blev han mycket stadigare i formen vilket gjorde det mycket lättare att rida. Jag har dock problem med att sitta ner i traven just nu eftersom jag får sendrag hur lätt som helst. Har börjat dricka mera så att det kanske kan gå över snart.

På kvällen åkte jag hem och efter att ha duschat kom Michelle, Frida och Ronja hit. Vi gick och lade oss på direkten och tre timmar senare - kl 2, ringde klockan. Det var dags att kolla på VMA! Vi skippade lite av röda mattan och satt sedan vaken till ca halv 5. Vid 5 slocknade vi igen och gick upp klockan 6! Snacka om trött man var dagen efter när vi hade matteprov som första lektion. Jag tror dock att jag löste det hyffsat bra även om en fråga var dum. Sen hade vi engelska och kollade på film och efter det samhällskunskap. Jag tror att jag börjar få napp på samhällsuppsatsen så nu fattar jag på ett ungefär vad jag håller på med. Efter det gick jag , Helena, Frida, Elina, Elin och Rasmus till China River och åt kinamat till lunch. Sjukt gott och väldigt trevligt.

På kvällen var det dags för hoppträning och jag fick fina Zan Zee (Zulle). Har endast ridit på honom en gång förut i 45min då jag fick skritta 41min och trava 4. Det var dessutom länge sen så jag mindes inget alls. Hoppträningen gick faktiskt riktigt bra, jag tror vi passar ganska bra trots massa misstag och incidenter så jag inte visste vad jag skulle göra. T.ex. så är han lite som Cannon och välter i svängarna, men inte på samma sätt. Jag gjorde som jag gör på Cannon och det funkade inte alls. Men sen när jag började rida igen så funkade det galant. Annars gick det riktigt bra förutom att jag inte visste var bromsen satt.


På kvällen gick jag raka vägen in i duschen och därefter somnade jag som en stock.


En bild på mig och Millan för 3-4år sedan. Kan ni förstå att jag var liite för lång för C-ponny då
och nu rider jag på stooora storhästar? Herregud vad tiden går fort!


Publicerat: / Allmänt

FRÅGESTUND!



Nu är det dags för en frågestund! Jag har sett att det är ganska många som har
varit inne och kollat på sista tiden men väldigt få som kommenterat så då tänkte
jag att ni skulle få en liten frågestund. Fråga vad ni vill, ingen fråga är för dum!
När jag känner att det gått tillräckligt lång tid och jag har fått några frågor så
svarar jag på de i ett inlägg! Jag svarar så gott jag kan!

Kommentera i inlägget här under eller i de blogginlägg jag lägger upp efter det här! Fråga på! :D

Publicerat: / Allmänt

Samhällskunskap suger. "Varför går du samhällslinjen då?"

Ja rubriken säger nog det mesta. Just nu har jag pluggat samhällskunskap hur länge som helst så nu orkar jag inge mer. Vår uppgift är att välja en konflikt (jag har valt Vietnamkriget) och sedan analysera denna ur ett teoretiskt perspektiv (realism, liberalism, marxism) och använda en metod (kvalitativ, kvantitativ, komparativ). Vi ska också göra en konfliktanalys samt kriticera alla våra källor och material. Så tråkigt och allting snurrar. Jag är i princip klar med allt "förarbete" till själva analysen vilket har blivit ungefär 1½sida. Måste hålla mig inom 6sidor sen också, det kan bli svårt...

Bort ifrån pluggandet. Kick offen i lördags gick bra, det kanske inte var jätte roligt hela tiden men det var ganska intressant och det kändes som att vi kom någonstans! Härligt! Mötet efteråt var kort. Efter det gick jag och Michelle till Andréa och hjälpte henne att slinga håret, det blev kanske inte riktigt som vi tänkt oss men men... Därefter drog vi Örsa människor hem till Josse och gjorde henne till ginger innan vi kollade på Snow white and the huntsman

Dagen efter följde jag med Sara till ERK på tävling. Träffade massa folk om det var länge sedan man träffade, roligt! Hur det gick för Sara får ni kolla på http://fjuarna.blogg.se ! 

Igår var det skola igen och jag mådde så dåligt, gick till skolan ändå härdad som jag är! Det var ingen hit direkt. Idag gick jag också till skolan trots att jag fortfarande mådde dåligt, mamma sjukanmälde mig dock ifrån idrotten eftersom jag fortfarande är så förkyld att jag får hostanfall av att gå upp för trapporna eller gå hem ifrån bussen. Nu på kvällen har jag spenderat några timmar med samhällskunskaps PMet och nu ska jag skriva ihop protokollet ifrån mötet i lördags innan jag ska slappa! 

Hoppas det är bra med er alla! KRAMAR!

Ps. Sorry för bildlöst inlägg, av någon anledning funkar inte bilder jag fått från msn att ladda upp :S .Ds.

Publicerat: / Allmänt

Tagga!

 
Idag har vi kickoff med styrelsen, uss, tävlingsgruppen och ridcentret från 9-15. Ganska länge... Efter det ska vi i uss ha möte och sen ikväll ska jag bara slappa hemma. Imorgon ska jag upp tidigt och iväg på tävling tillsammans med Sara och en massa andra goa människor ifrån Säva. Det aka bli roligt. Jag hade planerat att få sova åtminstone en dag den här helgen men så blev det inte. Nu måste jag fixa mig och sen ska jag övningaköra ner till kick-offen! KRAMAR!!