Publicerat: / Allmänt

Äcklig dag!

Trodde att det skulle regna när jag klädde mig imorse. Sure, det var för tusan as varmt!

Skrev klart min sociologiuppsats i skolan idag, fick lite respons och nu är den inskickad på riktigt! Så förbannat skönt att den äntligen är klar! Nu har jag bara en källkritik kvar innan jag har sommarlov! Hade också nationella muntliga i matte efter skolan. Failade lite då jag hade glömt bort varför jag gjorde som jag gjorde i slutet på uppgiften men i övrigt gick det ganska bra! 

Efter skolan åkte jag till mamma som plockade upp mig innan vi åkte till gränby. Min mormor, morbror och kusiner kommer som sagt imorgon eftersom min mormor har fyllt 70 så jag och mamma köpte presenter. Efter det handlade vi lite på Ica maxi innan jag övningskörde hem.

Nu är sociologi uppsatsen som sagt precis inskickad och jag är lyckligare än någonsin (möjligtvis kommer jag vara ännu lyckligare på måndagkväll).

Dessutom fick jag hem mina kläder som jag beställt (allt utom den saken jag behövde mest -.-). Så en kjol, en bikini och ett linne har jag fått hem. Linnet satt perfekt, kjolen framhävde mina utstickande revben ännu mer (skit också) och bikiniBHn var toppen. Trosorna däremot var lite för små men jag tror jag ska lösa det! Den sak som var det som jag behövde, en svart kjol, var försenad och skulle komma i mitten på juni = när jag är i tyskland... Typiskt! Hade velat ha den då! Jag har dessutom beställt hem 20st sminkborstar som lär komma samtidigt. 

För några veckor sen beställde jag även hem ett nytt sängöverkast och två kuddfodral (som jag inte har kuddar till än). Dessa kom även de idag så det var ju väldigt roligt!

Nu ska jag njuta genom att se en film innan jag går och lägger mig. Bara två dagar kvar i skolan!!

Publicerat: / Allmänt

Dålig dag.

Jag har verkligen inte varit på topp idag och det beror inte på att det har hänt något speciellt utan snarare att jag själv har känt mig så bräcklig. Jag sov riktigt dåligt i natt och det satte sig på hela dagen. Det blev inte bättre heller när jag fick rida den enda hästen på ridskolan som jag absolut inte ville rida, som tur var gick det bra ändå men det var inget höjdarpass om jag säger så.

Det värsta är att jag känt mig så dum mot mina nära och kära. Jag har undvikit människor, mest för att jag inte orkat försöka se glad ut, men också för att jag haft en väldigt bitter attityd. Stackars Johanna fick stå ut med mig i stallet (<3). Hur som helst hoppas jag att det ska kännas bättre imorgon!

Min sociologi uppsats är nästintill klar, den ska putsas lite på och sen skickar jag in den imorgon. Sen har jag matte nationella muntligt imorgon och på måndag ska som sagt källkritiken in. Sitter och filar på min kommunikation lite nu innan jag skickar in den eftersom jag fick lite kommentarer på den. Härligt!

Nu ska jag sova, godnatt!
 

Publicerat: / Allmänt

Trafikskola!

Igår åkte jag och Elin i skolan till Enköping och skrev in oss på lite körlektioner, teorilektioner och riskettan. Ska bli härligt att äntligen komma igång med körningen på riktigt. Så den 24 Juni börjar vi!

Den här dagen har varit ganska ovärd. På sociologin hade jag mitt seminare vilket gick bra, efter det kommunikation där jag inte gjorde någonting och sen franska där jag hade betygssamtal och lämnade in mitt slutprojekt.

I övrigt så skriver jag lite på min sista uppgift i skolan, sociologi debattartikel och skypear med Elin. Senare åker jag till stallet och rider min sista ridlektion för terminen, eftersom jag är i Tyskland när den sista är. 

Imorgon är det fredag och då ska min sista uppsats in samt så ska jag ha muntliga matte nationella. På måndag lämnar jag inte källkritiken till sociologin och sen är jag klar. På lördag kommer även min mormor, morbror och kusiner ner till oss så vi ska grilla. På söndag ska jag sitta i sekreteriatet på Säfvas dressyrtävling.

Nu ska jag återgå till pluggandet innan jag åker till stallet! Kram!

Publicerat: / Allmänt

O-V-Ä-R-T!

Har bara haft ovärda lektioner och just nu har jag svenska. Eftersom jag inte har något att kompletera så hade jag tänkt ta tillfället i akt och skriva på min sociologi uppsats. Självklart hade jag glömt uppsatsen på min dator hemma så nu sitter jag och gör ingenting. Just nu har vi börjat en diskussion om skolan med vår lärare och snart ska vi gå och äta lunch. Potatisbullar på Norrlands så förhoppningsvis går det att äta.

Förresten, kolla in min klasskompis Elins blogg, hon är lite som mig så ni kommer kanske känna igen er haha...
Kolla hur som helst, hon tjatar alltid om  hur många visningar hon har så hon blir säkert lycklig. :)

Kram på er alla! :)

Publicerat: /

Inte mycket kvar!

Sitter just nu i min säng och äter frukost. Jag brukar alltid sitta i soffan med min mobil egentligen men eftetdom min mobil ha bötjat atänga av sig när man startar internet utan laddaren i så är det här min nya lösning.

Idag har jag tre stycken ovärda lektioner innan jag ska skriva mitt idrottsprov. Jag kan inte mycket alls men hoppas på att det blir lätt. Sen har jag bara Sociologi och matte muntlig kvar innan jag är klar med den äckliga tvåan. Garanterat värsta året!

Idag efter skolan ska jag, Elin och hennes mamma åka till trafikakolan i Enköping och snacka lite med de. Så förhoppningsvid kommer jag ihång med mitt körande ordentligt i sommar.

På tal om övningskörning så körde jag själv till Enköping häromdagen. De enda problem jag stötte på var när det blev kö till en rondell i en uppförsbacke. Blev lite stressad så då fick jag motorstopp men annars gick det finemamg.

Nu ska jag fixa mig klart och sedan drar jag till bussen. Hoppas ni har det härligt i solen!

Publicerat: / Allmänt

Tyskland!

Tyskland närmar sig med stormsteg och förberedelserna har börjat. Tidigare förra veckan beställde jag ett EU-kort, det vill säga, sjukförsäkring om jag skulle bli sjuk när jag är borta. Ingen i familjen visste om jag hade ett men sen kom jag på att jag inte varit utanför norden de senaste tre åren. Så förhoppningsvis överlever jag där borta! 

Här om dagen lade också en av mina kompisar som jag åker med upp en packlista, ganska skönt att slippa tänka på det själv. I övrigt så är vi alla väldigt nervösa över hur det ska gå. Min tysk verkar väldigt trevlig som tur är så man kan ju bara hoppas att resten av hennes familj är det också. Jag är mest rädd att de inte ska vara så bra på engelska och att jag kommer behöva ta till de få ord i tyska som jag kommer ihåg från högstadiet. Vilket är vägbeskrivningar, hur man böjer regelbundna verb, hur man böjer "är" och "har", några enkla meningar, en massa opassande ord och en massa onödiga ord. Låter det som att jag kommer kunna göra mig förstådd i krisfall? Jag hoppas det. 

Min egen engelska litar jag dock på, samt att mina tysktalande kompisar kommer hjälpa mig i värsta fall. Annars har jag också börjat leta fram Euro. Vi har tydligen en hel del sånt hemma så jag skulle inte behöva fixa fram några nya så jag hoppas mina föräldrar har rätt. 

Jag blir borta den 10:e Juni till den 15:e Juni. En dag ska vi vara i deras skola, en dag ska vi åka till Heidelberg och Frankfurt och de andra dagarna ska vi göra olika aktiviteter. Väldigt roligt tror jag! Kan därför redan nu varna om att det kommer bli tomt på bloggen dessa dagar!

Publicerat: / Allmänt

Förlåt!

Jag skulle vilja be om ursäkt för den patetiskt dåliga uppdateringen på sista tiden. Jag har, som de flesta redan vet, slutspurten i skolan. Jag har alltså sju dagar kvar (TJOHO!) och samtidigt också sju saker kvar att göra. Jag har insett att det bara är två som jag ligger efter i och behöver plugga på men det går verkligen dåligt. Försöker därför ta pauser hela tiden för annars tappar jag motivationen totalt.

Efter matte nationella i torsdags var jag dessutom helt slut. Red ett pass på Cannon på kvällen och självklart skulle vi ha ett hårt dressyrpass utan stigbyglar. Jag har, som jag kanske har sagt, en väldigt dålig sits även om den är ganska stadig. På kvällen var jag därför helt slut och på fredagen orkade jag inte göra någonting efter skolan.

Igår började jag på och skrev faktiskt klart en kompletteringsuppgift i kommunikationen. Elin ska läsa den ikväll och är den bra så skickar jag in den, fem dagar innan deadline (!!!). Fixar jag den så får jag det betyg som jag satte som mål från början, vilket hade varit jätteroligt! På kvällen var jag hem till Michelle tillsammans med mina stix - Josse. Vi käkade frukt och snackade om allt viktigt här i livet, som politik och bilar. Ja, vi börjar bli gamla!

Idag har jag städat min kaninbur och läst lite idrott. Ska läsa lite mer nu och ikväll ska jag och Elin plugga tillsammans över skype. 

Till veckan ska jag plugga, plugga och plugga. Samt rida mitt sista ridpass för terminen eftersom jag är i Tyskland när det sista är. På lördag kommer min mormor ner och då ska vi fira att hon fyllt 70 och sen på söndag ska jag sitta i sekreteriatet på Säfvas dressyrtävling. Full späckat alltså! Den 4:e maj har jag klasskamp i skolan och efter den har jag sommarlov!

Hoppas ni njuter av det fina vädret! För det gör garanterat jag! :D


Här är en bild som Sara tog på mig och Cannon för ca ett år sedan, snacka om att vi kommit långt sen dess!

Publicerat: / Allmänt

Matte nationella imorgon!

Behöver inte säga något mer. Jag har i princip pluggat matte ifrån klockan halv 3 till halv 8 idag så jag är helt slut. Orkar inte riktigt bry mig längre. Sen i söndags har jag räknat matte i ca 15 timmar, hej då socialt liv!

Det är det som har varit mitt liv så det finns helt ärligt inget annat att säga. Åkte till Enköping och körde hem från mammas jobb på kvällen. Gick riktigt bra faktiskt så det var ju positivt iaf. Nu ska jag försöka att inte deppa ihop totalt över matten imorgon och sova länge! Sedan blir det liite repetition imorgon bitti!

GODNATT!

Publicerat: / Allmänt

Slutspurten!

I lördags firade vi Frida tillsammans med hennes släkt innan vi kollade på ESC tsm! Alla sög.
I söndags pluggade jag och Elin matte i 5 hela timmar, det sög också.
Igår var jag i skolan liksom idag, jag och Elin pluggade matte, det sög.

Matte är typ mitt liv just nu, imorgon ska jag gå på Mattecentrum för att få bästa förutsättningarna innan jag skriver nationella på torsdag. Det enda bra med det är att alla andra lektioner går bort. Dvs. även idrotten.

I övrigt har jag gjort franska muntliga nationella idag vilket faktiskt gick bättre än väntat! Jag har 7st uppgifter kvar fram till den 3 juni och den 4 slutar jag! Engelska och Svenskan är jag helt klar med vilket blir härligt! Kirrade jag läxförhöret på svenskan i måndags så blir det ett B, Engelskan har jag ingen aning om. I övrigt går det väl hyfsat bra, är stressad över matten och även idrott eftersom vår lärare helt plötsligt bestämde att vi har prov nästa vecka. Suck. Annars rullar mitt liv på som normalt.

Nu ska jag spela lite AOE innan jag ska sova, för en gångsskull länge imorgon bitti. Godnatt!

Publicerat: / Allmänt

Jag klarade det!

I torsdags var orienteringen. Jag klarade mig faktiskt och är min kära lärare snäll så kanske jag får ett C! Härligt! Det var också sista fysiska idrotten för mig, någonsin, eftersom vi bara har ett ergonomiprov kvar! Gud så glad jag är! Efter skolan åkte jag hem och tog en snabb dusch eftersom jag var så sjuk svettig och sen åkte jag till stallet. Alla andra hade nya hästar så vi passade på att rida ut vilket Cannon tyckte var jätte mysigt! Galopperade en lång sträcka på en väg vilket han tyckte var jätte roligt i början men i slutet var det väldigt jobbigt. 

Igår var det fredag och efter skolan åkte vi hem till Elin och firade Fridas födelsedag i onsdags med att färga Elin och Elinas hår. Det blev väldigt bra måste jag säga och ni som känner de får väl se hur det ser ut sen! :)

Idag började jag dagen vid 9 med att plugga svenska och nu pluggar jag matte. Har hunnit kolla på Vampire diaries säsongsavslutning också. Efter matteplugget ska jag spela lite Age of Empires, äta lunch och sedan göra mig iordning. För i eftermiddag ska jag hem till Frida, hänga lite med hennes släktingar och senare ikväll kolla på Eurovision! Mysigt!

Hoppas ni tar vara på helgen och njuter! För det försöker jag göra mellan allt plugg! KRAM!


En gammal bild på mig och fyra av mina stix!

Publicerat: / Allmänt

Möte och ångest!

Idag fyller min kära vän Frida 18 år, stor tjej! Man blir inte alls avis och ännu mer taggad till att övningsköra. Fast jo.
 
Idag skrev jag klart min kommunikationsartikel på lektionen och skickade in den när jag kom hem, på svenskan gjorde vi ingenting och på coachtiden gjorde vi ett test och pratade om individuella valen. Efter skolan gick jag och åt med mina kompisar innan jag tog en buss hem.

Chillade lite och skickade in artikeln, sen gjorde jag pannkakor till mig och syrran, glömde helt att ta en bild tyvärr. Gott blev det i alla fall! Provade att blanda ner banan i två, mycket godare än fusk receptet som jag och Elin gjorde förut, men ändå inte så gott. 

Tog sedan bussen till stallet för att ha möte med tävlingsgruppen. Gick faktiskt riktigt bra och vi kom igenom massa saker, dessutom fanns det fika. Missbedömde när bussen skulle komma så jag fick sitta 25min och frysa vid bussen och nu har jag ganska nyligen kommit hem. 

Lyssnar lite på Imagine dragons just nu men ska snart gå och lägga mig. Imorgon har jag orienteringsprov med helt omöjliga kriterier, får göra mitt bästa men jag kan inte ljuga. Jag har verkligen massiv ångest. Hoppas att sömn hjälper!

Godnatt på er!



Publicerat: / Allmänt

GAAH!

Jadu, nu blev det tomt här i några dagar igen! Har hänt en massa saker och jag har inte orkat blogga. Ska försöka sammanfatta allt så kort som möjligt.

I onsdags låg jag hemma sjuk hela dagen, ganska jobbigt och jag gjorde ingenting. Sjukanmälde mig ifrån skolan och var istället hemma hela dagen. Trist. Om du som läser är en av mina lärare eller rektorer så hoppa över nästa stycke annars, varsegod och läs:

För jag var inte alls sjuk, jag var in till Solna med Ronja, Michelle och Elin. Vi hoppade av vid stationen och tog sedan världens omväg, fick vi reda på, innan vi hamnade på Max. Käkade lite mat och sedan gick vi till Friends Arena. För äntligen var det dags, den dagen. One Direction konserten. Orkar inte säga mer än att det var underbart samt att de ca 10 år gamla tjejerna som stod framför oss tittade på oss som om vi var knäppa för att vi dansade så mycket och galet. Hehe ja... Dagen var underbar även om det tog ca en timme att ta sig ifrån arenan och på tåget sen. Fick skjuts från Uppsala av Elins pappa och landade i sängen ca 1.30.

På torsdagen var jag hemma hela dagen, tanken var att jag skulle ha åkt till stallet och kollat på Johannas ritt i dressyrtävlingen men jag orkade verkligen inte. Tråkigt nog. Härligt att vara ledig dock!

Igår övningskörde jag lite med mamma. Vi tränade start i backe, lite smått parkering och att backa. Gick hyfsat bra men jag blir så frustrerad på att jag suger på att parkera. Vet liksom aldrig vart bilen tar vägen. Efter det åkte jag med Michelle när hon övningskörde till Ica Maxi i Stenhagen där vi köpte mat till kvällen. Övningskörde ner till Josse med Elin och Michelle i baksätet, eftersom det var dags för Grillkväll! Myste med några av Josses klasskompisar + pojkvänner och stixen. Åkte sedan hem och sov.

Idag har jag hunnit träna men i övrigt har jag bara chillat, ska snart äta middag och sedan tänkte jag mysa med någon film. I övrigt har jag följ Hockey VM nu när det pågår, jag är ju ganska så sportintresserad så jag har försökt kolla på Sveriges matcher och även på någon Finlands match. Håller tummarna för båda även om det inte verkar gå så bra för Sverige. 

Blev ett tråkigt text inlägg tyvärr, ni får leva med det! Kram på er alla!

Publicerat: / Allmänt

Sängen är min bästa vän.

Har egentligen inte speciellt mycket i skolan nu, ändå känner jag för att lägga mig ner, sova och aldrig vakna igen. Den här veckan har jag en uppgift i kommunikationen och i övrigt behöver jag plugga inför matte nationella om två veckor. Tror ni jag har någon motivation? Nix! Det enda jag vill är att läsa min bok och sova. 

Idag åkte jag in tidigare med Elin för att försöka komma igång med kommunikationsuppsatsen. Vi ska skriva en artikel om piratkopiering utifrån fem andra artiklar där syftet är att hitta relevant information. Piratkopiering måste vara bland det tråkigaste ämnet som finns. Under upphovsrätts genomgången kunde jag har hållit i presentationen, är redan så pass insatt i ämnet. Har nog kvar det sen jag var mindre och var inne på stallet.se osv. Snacka om sorgligt att de ska lägga ner, fast ännu sorgligare är kanske att den sidan betydde så mycket för mig.

Men nog om s.se, jag och Elin var jätte uttråkade men lyckades i alla fall få ihop en början så nu vet vi lite vart vi ska i alla fall. Efter det åt vi lunch innan skolan började. Kämpade oss igenom matte, svenska där vi såg film och sociologi. Åkte hem efter det och har sen dess slappat. Tänkte plugga kommunikation men kände att jag inte kommer komma någon vart förrän det är dags att sova igen.

Nu ska jag visa Elin min nya jeansjacka som ni får se en dag när jag lyckats fixa bild! Kram på er alla! :)

Publicerat: /

Hemma!

Var på min vän Marias slutproduktion igår. Herregud så duktig hon och hennes klass var. Efter det övningskörde jag hem från Bollnäs och till stugan. Kollade på hockey med mamma och käkade lite mat.

Idag övningskörde jag hit och dit. Åkte till Maria för att fika med henne och hennes mamma Tina, gav henne våra student/födelsedag presenter och myste i solen. Efter det åkte jag och mamma hem. Ligger nu i min säng och ska läsa lite bok. Mår inte så värst bra så jag är inte alls taggad på livet just nu. Kommer nog somna gott ikväll!

Publicerat: /

Trött

Har varit så trött nu under skoldagarna. Kanske för att jag sovit max 6 timmar och jag behöver minst 8 timmars sömn för att fungera. Nationella i Engelska skrivdelen i torsdags. Babblade på en massa och hoppas att det ska gå hyfsat bra. Hade även Nationella franska hörförståelse sen. Får jag ett E är jag as nöjd!

Igår strosade jag runt på stan och köpte faktiskt en jeansjacka på veromoda och nytt puder eftersom mitt tagit slut. Slänger upp en bild sen! Köpte sedan subwaymat innan mamma.plockade upp mig och vi åkte mot Söderhamn.

Nu ligger jag i min mormors soffa och tar en tupplur innan jag ska duscha. Ikväll ska vi på min kompis Marias slutproduktion eftersom hon går sista året på estetlinjen. Den har fått många bra recensioner så det ska bli roligt att se! Efter det ska jag övningsköra hem från Bollnäs och hoppas på att inte dö på vägen. Sen åker jag och mamma till stugan och så får vi se vad vi gör. Jag har inget internet där så inga blogginlägg blir det.

Snacka om att jag tar efter hälsingedialekten direkt när jag kommer upp! Nu ska jag vila lite, Kram på er alla!

Publicerat: / Allmänt

Härliga valborg!

Hade en riktigt mysig dag igår. Började med att jag tog bussen med mina stix in till centralstationen. Vi gick sedan och köpte kakor, dricka och jordgubbar på hemköp innan vi gick till stationen för att möta upp några av Josses klasskompisar och en av Elin och Michelles klasskompisar. Promenerade sedan bort till stadsparken där vi slog oss ner på de få filtar vi hade. Vi käkade en massa, myste i solen - som ibland visade sig - och hade det allmänt mys trots blåst. Fick även ett besök av några discoheads. Chillade där tsm med x antal andra samt en del poliser. Såg en snubbe pissa i en buske som det stod två poliser precis bredvid. Hur de lyckades att inte märka det är en bra fråga. 



Snodden den här ifrån Josses blogg. Det var fler som kikade förbi sen också!

Senare drog vi till Max och tappade en massa folk på vägen. Käkade lite mat och passade på att gå i lite affärer när det regnade. Sedan gick vi vidare till Wayne's vid stationen eftersom det var lugnt där. Tog en fika innan vi drog vidare. 

Då bar det av till Luthagens livs för inhandling av mat. Josse ville ha kycklingburgare men det fanns varken där eller på Konsum så det fick bli vanliga hamburgare för henne, mig och Fanny. Gick sedan hem till Johanna och grillade och åt. Efter det döck ännu fler människor upp och vi snackade en massa. Senare drog fler och fler och när bara Stixen, Fanny, Ebba, Klara och såklart Johanna var kvar så käkade vi chokladmousse eller oreoglass med jordgubbar. Mums! På kvällen sedan blev det en massa strul med bussar och UL betedde sig allmänt vidrigt. Fick dock skjuts hem av Elin och Michelles pappor (TACK!) och kunde äntligen ramla ner i sängen! 

Jag hade en super mysig valborg och vill tacka alla jag träffade för en härlig dag! :D