Publicerat: / Allmänt

Motgångar.

Något jag har tänkt på ganska mycket på sista tiden är det här med motgångar. Alla får vi de och de stör oss lika mycket även om vi visar det på olika sätt. Motgångarna kan också beröra olika saker. Om du rider kanske det inte går så bra under en period men det kan också gå dåligt med vänner, pojkvän/flickvän, med skolan eller ja vad som helst. Det kan också vara självförtroendet som är nere i en svacka men det brukar oftast bero på någonting. 

Något som jag har märkt på den sista tiden är att det är väldigt många i min egen ålder som är ganska deprimerade av sig, kanske inte på en så stor nivå men det är ändå en depression. Många av dessa har bemött motgångar som de sedan måste jobba med och det är här någonstans som orken tar slut. Speciellt för de som har klivit ur en svacka, sen har det gått bra igen och sen kommer det en ny svacka. 

Jag tror det om något har sabbat både självförtroendet och hoppet för personen. För man förstorar nästan alltid upp saker, hur man än är som person. Ex. Blir din uppsats i svenskan dålig, ja då är du också dålig på svenska överlag. När du ställt in dig på att du är dålig på svenska så slutar du försöka, när du slutar försöka med svenskan så får du inget bra resultat där och börjar det då också gå dåligt i ett annat ämne, då suger du i skolan. 

Samma sak med ett ridpass. Funkar inte kommunikationen helt idag och det inte blir som du vill, då kommer du till sist sluta försöka, och samtidigt så förstår inte hästen vad du vill vilket leder till att varken du eller hästen kommer förstå vad ni vill göra.

Jag tror att mycket med det här, att vi ger upp när det inte fungerar, eller spär på det som går dåligt, har att göra med att vi har för höga krav på oss. Jag själv kan känna att jag får på tok för höga krav på mig själv i ridningen ibland, vilket gör att går det inte som jag vill så gräver jag ner mig i det och förstör resten av ridpasset. Jag vet att jag inte är ensam med det. Samtidigt vet jag att det är många som ställer för höga krav på sig själva i skolan. Du klarar säkert av att få MVG(/A) i alla ämnen men du kanske inte orkar lägga ner all den tid som behövs för att fokusera så intensivt på alla ämnen just nu?

En liten tankeställare och egna åsikter på frågan. Vad tycker ni?

Och för er som inte såg det här inlägget som intressant, hoppa över det. Jag antar att mitt psykologi läsande har gjort mig till en analyserande människa...


Cannon är stel som en planka och nog har jag gett upp många gånger... Nu är han dessutom halt igen.


Publicerat: / Allmänt

GOD JUL!

God Jul och Gott Nytt År!

Hoppas att ni alla har en bra julafton! :)

KRAM!


Publicerat: / Allmänt

Slutspurten!

Ligger ganska bra till i fas då jag faktiskt bara har en religionsuppsats som ska in imorgon och en samhäll/idrottsuppsats som ska in på fredag(även fast jag slutar på torsdag). I den sistnämnda har jag bara en diskussion kvar medan jag på religionen har lite kvar att göra samt får en lektion att jobba med den imorgon.
 
Därför har jag valt att ta en pluggfri kväll ikväll. Främst för att jag är trött men också för att jag ville kolla på en film. Det sumpades dock då jag inte hittade något sätt att se den på...
 
Idag har jag haft vikarie de två lektionern som inte blev inställda. Lärare var sjuka eller så fanns inget att göra.
I måndags fick vi fika på coachtiden, toppen lärare som vi har!

Imorgon har vi lektioner som vanligt även om vi i princip inte har något att göra på de och på torsdag har vi avslutning. Då ska resten av skolan också få se vårat julspex som vi har spelat in. Jag är lite osäker på vad folk kommer tycka men förhoppningsvis blir det bra. Efter det åker jag och mina kompisar hem till Elina och fikar. På kvällen har jag dressyrträning.

På fredag ska jag umgås med mina stix. Vi har lite planer för några saker vi ska göra men jag tror faktiskt inte jag kan berätta så mycket just nu. På kvällen är det sista hoppträningen för mig... För nästa år kommer jag bara rida en gång i veckan. 

På lördag och söndag har jag inget inplanerat hittills, så vi får väll se vad som händer. Ska slå in paket, städa och kanske hjälpa mamma förbereda lite mat någon dag. Och juste! Måste hinna köpa julklapp åt pappa... har fortfarande problem med det... Panik!

Sen vet ni ju vad som händer på måndag! ;)

Hoppas alla har en härlig jul och att ni längtar lika mycket till lovet som mig! KRAMAR! :D

Publicerat: / Allmänt

Snökaos!

Halloj!

Sitter hemma och pluggar/softar/myser. Det är nämligen världens snökaos ute. Drog på mig alla kläder jag kunde hitta och plumsade i väg i allt mellan 20-50cm snö skulle jag tro. Ingen plogning här inte! Kommer fram till bussen där Elin står. Sen kom det en buss mot Enköping som stannar och säger att vi ska gå hem. Alla bussar hade åkt till garagen och inga fler Enköpingsbussar väntades gå idag. Fanns inte så mycket att göra, mer än att gå hem, ringa mamma och se till att man blev sjukanmäld. Jag som verkligen behövde just de lektioner vi har idag... Försöker plugga på egen hand hemma istället och är ganska glad att jag inte är ute i snön. 

Alldeles nyss kom det en sån stormvind att det enda man såg när man kollade ut var vitt. Jag såg absolut ingenting annat! Det är verkligen sjukt att de faktiskt har skolorna öppna idag för jag vet att nästan alla bussar har varit åtminstone 20minuter sena idag och dessutom har det hänt massa olyckor. Har fått rapporter ifrån Elin i klassen att det är 14 av 24 som är där idag... Vet dock att 5 av de 10 som är borta bor i Örsundsbro...

Jaja, jag ska väll chilla lite och samtidigt försöka plugga lite religion och psykologi. Eventuellt börja på svenska uppsatsen. Hade tänkt plumsa ut och se hur mina kaniner mår samt hänga för något så de slipper det mesta av blåsten och snön men jag tror jag väntar några minuter eftersom jag var så osmart och bytte om till shorts...

Får se om jag kan slänga upp en bild på snön snart! :)

KRAM-SNÖ!

 


Publicerat: / Allmänt

Kommande vecka!

Är inte lika kreativ den här veckan, haha!

Måndag: Åka in tidigare och plugga med Elin, slutar sedan 15.45 och då tänker jag slappa hemma.
Tisdag: Idrott på morgonen, minns inte riktigt vad vi ska göra men men... Slutar sedan 16.40.
Onsdag: Åker kanske in med Elin igen. Slutar 16.45, filmar en kortis i skolan och sen följer jag Bollnäs-Broberg via liverapportering!
Torsdag: Finlands nationaldag, haha! Går i skolan från 12.30-15.00, så pluggar ev. i skolan med Elin. Annars har jag dressyrträning på kvällen!
Fredag: Slutar 5... -.- Åker hem och äter och sen hoppträning!
Lördag: Mys med vänner! :)
Söndag: Gör jag antagligen inget annat än att plugga!

Har säkert missat något som jag kommer på helt panikartat sen, haha! Men mkt plugg blir det såhär i slutspurten! Nu är psykologin i alla fal inskickad! :D

Publicerat: / Allmänt

Veckan!

Satt som sagt kvar med Elin i måndags, vi skrev klart vår grupp religion som vi hade tillsammans med Helena som var sjuk. Skickade in allt sen.


På tisdagen hade vi som vanligt idrott vilket betydde att vi stannade kvar i skolan. Fixade lite med vårat spex under tiden som vi inte gjorde något.

På onsdagen skulle Elin klippa sig, riktigt bra blev det faktiskt och jag stötte också på en händelse som jag kände igen mig mycket i. En av frisörerna klippte en engelsktalande man. Jag hörde inte så noga så jag vet inte om han hade engelska som sitt modersmål eller inte, men hur som helst så pratade han inte svenska. När hon var klar med honom så fick hon en ny kund som hon började att tvätta håret på. Efter ett tag så sa "How's it feeling? Is it too hot?" och mannen svarade "No, it's good!". Därefter blev det tyst och frisören började nervöst skratta. "Oj ursäkta, jag kan ju prata svenska med dig!" och mannen svarade glatt  "Ja, det går bra det också!" och så skrattade de båda. Kände igen mig så starkt för så fort jag pratar engelska med någon så får jag alltid svårt att koppla tillbaka, precis som det är svårt att komma in i "english mode" som min engelska lärare kallar det.
 
På kvällen hade vi öppet hus och jag gissar på att vi hade strax under 100 besökare. Riktigt trevligt och dessutom hälsade Johanna på, trots att hon inte ska börja på gymnasiet.

På torsdagen blev jag så grymt glad. Hela dagen sög av många anledningar, främst var jag irriterad och sur på människor som prioriterar dåligt. Men på kvällen red jag dressyr på Cannon och blev glatt överraskad. Han var så himla fin! Veckan innan sa jag till Katta att han var som en planka och rent av en mardröm, men han var så fin! Vi var liksom tillbaka till så bra som det gick innan sommaren! På fredagen hade jag sedan hoppning på honom och jag tror att det var första gången för honom sedan vilan och även här var han så fin. Hoppade utan stigbyglar först och han bjöd så fint. Var till och med finare i vänster galopp än höger trots att det brukar vara olika och gick att ställa mer än vanligt!

Igår åkte jag och resten av familjen in till Gränby. Köpte en vinterjacka (äntligen) och födelsedagspresent och julklapp till mamma. På kvällen fortsatte jag plugga på psykologin. Idag vaknade jag 11 och började med att städa mitt rum, därefter bakade jag och mamma lussebullar samt kokade knäck. Mums! Har därefter fortsatt plugga och är nu nästintill klar. Helena ska eventuellt titta igenom den lite sen skickar jag in den! Har också skrivit lite på religionen men lämnar det till imorgon för då ska jag och Elin åka in tidigare och plugga som vanligt.

Ber om ursäkt för långt inlägg men här har ni min vecka! :D



Kan inte förstå att det börjar rinna mot sitt slut...