Publicerat: / Allmänt

Spökkväll!

Hallojsan!

Ikväll ska jag iväg till stallet för att ha spökkväll, vilket alltid är lika roligt.
Ska snacka ihop mig med spökena tänkte jag, så att de är ännu läskigare än tidigare år!
Men först så har jag försökt måla mina naglar svarta, och på tredje fingret tror jag så gav jag upp. Förstod plötsligt varför jag aldrig målar naglarna... Nu hade jag tänkt leta upp lite kläder så att jag slipper gå naken ikväll.


Åker hem senare ikväll och tar med mig Leppis så sussar vi. Imorgon är det skräcknatt så då blir det att skrämma ännu mer barn. Härligt! Då sover jag över i gästis också!

Ser nu vilket lamt inlägg det här blev men men! :)



Publicerat: / Allmänt

Mys med vänner och systers födelsedag!

Igår tog jag och Josse bussen till Amanda för att fira hennes födelsedag (som var för ganska så länge sedan) samt att hennes rum är klart. Johanna och Sofie kom inglidande en stund senare också. Vi åt massa mumsigt, såg på invigningen till Friends Arena och uppdaterade varandra om allt som hänt sedan sist. Väldigt trevligt och roligt att äntligen träffas! Bilder finns på Josäfins blogg och min dator vill inte riktigt sno de...

Idag fyller min lillasyster år så hon och hennes kompisar har härjat omkring här sen igår. Blev väckt halv 8 av att de skrek och jag kan inte alls förstå vad de gjorde vaken då. Min svenskalärare skrev till mig på twitter att jag var välkommen på besök i småbarnsföräldrarnas värld. Kul att min syster är 13...

Annars ska jag faktiskt bara ta det lugnt idag. Läsa lite i engelska boken och kanske skriva lite på samhälls eller psykologiuppsatsen. 

Hoppas ni alla har en bra början på erat lov och att ni inte är allt för sura på mig för att jag inte får in någon smexig bild!

KRAMAR :D

Publicerat: / Allmänt

Sista dagen!

Idag är det sista dagen i skolan innan höstlovet. Eller va? Höstlov? Det är ju snö ute?


Skit samma... Det är lov i alla fall vilket alltid är lika skönt. Men innan jag får lov måste jag skriva ett psykologi prov, ha matte, engelska och samhäll samt hoppa en pay & jump ikväll. Det blir ½ 80 och en hel 90 på Zulle, vi får väll se hur det går antar jag... Mamma ska följa med som hjälpbreda i alla fall!

Nästa vecka är det i alla fall höstlov och jag är huuur uppbokad som helst, tänkte dela med mig av vad jag ska göra för skoj.

Lördag: Ronja kommer hit på dagen, sen åker jag till Amanda på kvällen.
Söndag: Syrran fyller år så då ska vi fira henne.
Måndag: Spökkväll.
Tisdag: Skräcknatt.
Onsdag: Skräcknatten slutar, åker hem eller åker och letar vinterjacka. (en sån behövs ju liksom nu...)
Torsdag: LEDIG, åker och köper vinterjacka här om det inte blivit av tidigare.
Fredag: Oj, här är det lite oklart. Antagligen blir hoppträningen avbokad men vad jag ska göra beror lite på. Det låter som en tripp till Stockholm hur som helst, men det är inte helt klart vad jag ska göra.
Lördag: Sleepover hos min klasskompis Elin.
Söndag: Åka hem.
Måndag: Utvecklingssamtal på morgonen och sedan är jag ledig.
Ledig på onsdagen sen också! :)

Vad ska ni göra under höstlovet? :D

Publicerat: / Allmänt

Plugg, bandy och trött tjej!

Idag har jag ett svenska tal i skolan där vi ska argumentera för/emot att en viss person är en förebild. Jag har valt Barack Obama och hoppas att det ska gå bra. Dessutom har jag psykologiprov imorgon och en hel del saker som ska in veckan efter lovet som jag måste jobba på också. Därför har jag inte orkat blogga så mycket. Det har också resulterat i att jag har varit så sjukt trött. Igår gick jag och lade mig halv 10 redan och gick upp 8 i morse. 10 ½timmes sömn alltså! Helt sjukt egentligen!

Igår var det dessutom den riktiga säsongspremiären i Elitserien i bandy. Broberg åkte ganska förväntat på torsk ifrån Villa, vilket såklart inte var så roligt men man får ändå tänka på att Villa är tippade att stå som segrare i Friends Arena i vår. Annars gick premiären ganska som förväntat måste jag säga. Något som gör mig så otroligt förbannad däremot är att Broberg inte har någon is och egentligen skulle haft hemma match imorgon. Och sen säger folk att de inte behöver en hall...

Aja, jag hoppas att ni har en väldigt bra dag och att ni längtar till lovet lika mycket som jag!
Kram på er!

Publicerat: / Allmänt

Klippning och färgning!

Igår åkte jag ner till Josäfin där jag träffade resten av mina bruds i fantastic six. Vi käkade Josses fantastiska pestokyckling med pasta, käkade massa onyttigt och så hade Frida, Elin och Michelle fått uppdrag att fixa mitt hår. Frida klippte och phineas och ferb färgade! Riktigt nöjd faktiskt även om det ser ut som det ska se ut! Den färgen jag brukar ha när det inte är utväxt och blekt, samt bort med det slitna bara! 

Idag har jag räknat protokoll på dressyrtävlingen, kul som vanligt! Ikväll ska jag chilla lite hemma och tagga för sista veckan innan lovet, som dessutom blir ganska jobbig! Skönt med lov! :D

Publicerat: / Allmänt

Friends.


You're the best, never forget that!


Publicerat: / Allmänt

Dressyrpass - Zansibar, Hoppträning - Zan Zee!

I torsdags var det dressyr på Zansibar. Han är väldigt fin men lite smått vinglig och jag själv var ganska spänd i början och fick på så sätt lite problem med att jag var för ostadig. Jag har dessutom haft lite problem med att jag fått sendrag ganska lätt och red i hoppsadel så jag satt inte ner i traven, som jag hade velat. Vi skulle öva på bakdelsvändningar men jag tror att vi gjorde typ 2 under hela passet. De blev i alla fall riktigt fina. Däremot skänkelvikningarna som vi gjorde fler av blev inte så bra. Annars så tycker jag att han har bättrats hela tiden sen han kom. När jag red honom första gången var han jätte vinglig och brydde sig lite för mycket om hästarna runt om. Nu är han lite mer koncentrerad på sig själv och lyssnar fint på hjälperna även om det känns som att jag är för otydlig för att han ska förstå. Vänster galoppen är underbar, men höger är desto svårare att fatta.

Bild på Zansibar som jag lånade ifrån http://savaridcenter.se .

Igår var det hoppträning på Zulle som gällde. På framridningen var han faktiskt riktigt fin, första fattningen var kanske inte den bästa men sen hade jag inget vidare problem att galoppera som jag brukar kunna ha. Han var inte så stretig som han har kunnat vara heller. Han är så mycket finare och positivare att hoppa när man får upp farten, det brukar dock straffa sig eftersom han blir allt svårare att stanna. Här måste jag träna på att räta upp mig. Vi hoppade fram först på ett hinder, vilket gick bra. Därefter tog vi den första kombinationen och jag tror att den till slut låg på runt 90, ev. 1m. Vilket gick jätte bra! Han stannade när vi skulle ta om det sista gången och sparkade, fånig som han är men hoppade fint bara man fick upp farten och om jag inte "hoppade före honom". Den andra kombinationen vi skulle hoppa var det ett galoppsprång emellan och den gick riktigt bra faktiskt. Han stannade och fjantade sig en gång men annars gick det riktigt bra. 

Sen var det dags för banan. Jag tror jag hoppade allt på runt 90, vilket kändes bra. Jag hoppade första linjen som var bruten vilket gick bra, fick inte ut honom så bra efter 2an och det var här någonstans som jag fick blackout och red fel. Hoppade en långsida vilket gick bra, men vände tillbaka och fortsatte sen därifrån jag skulle hoppat. Dvs. kombinationen (2an). Här kändes det riktigt bra och jag tror det fick mig att slappna av lite för nästa språng blev inte så bra och då tappade jag lite koncentration till nästa hinder. Han blev ganska stark och jag lät honom rulla istället för att göra en halvhalt och istället blev det konstigt över nästa hinder och jag hann inte med riktigt och pluppade av. Slog i huvudet konstigt nog så mitt huvud känner jag fortfarande idag. Mamma blev ganska rädd att jag skulle ha fått en hjärnskakning men jag tror det är lugnt. Hoppade ett räcke två gånger efteråt för att avsluta bra men efter det orkade ingen av oss något mer. Första gången gick det lite snabbt och han lyfte inte riktigt på benen och andra gången började han bajsa istället men vi nöjde oss så.



Lånade en bild på Elin och Zulle ifrån en tävling på Jälla, eftersom jag inte har någon där jag själv rider.
Josse har fotat!




Publicerat: / Allmänt

Ursäkta..

Ursäkta att det varit tyst i veckan. Tyvärr kommer det nog vara så några dagar till. Har lite för mycket som händer just nu och mycket plugg så jag orkar inte riktigt blogga...


Bild på mig i inlägget om mig kommer också snart! :D

Publicerat: /

Minna Huovinen, vad är det för en prick?

Min förra presentation av mig själv behövde uppdateras lite så jag tänkte, varför inte skriva en ny?

Jag heter Minna Kristina Huovinen och fyllde 17år den 24 September. Jag bor i Örsundsbro mittimellan Uppsala och Enköping tillsammans med mina föräldrar, min lilla syster och våra två kaniner. Min pappa är finsk, därav mitt efternamn, men jag är själv född i Hudiksvall men bodde i Söderhamn. Till vardags går jag på JENSEN Gymnasium Uppsala och där trivs jag super bra. Jag läser Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning Beteendevetenskap vilket betyder att jag läser ganska mycket psykologi ämnen. Mina favoritämnen är matte och psykologi med engelskan tätt efter. Jag tycker också mycket om språk och har tidigare läst engelska, franska och tyska i skolan men nu läser jag "bara" engelska och franska.
 
Mitt största intresse är hästar. Jag har ridit i totalt 9-10år nu skulle jag tro och jag rider på Säva Ridcenter. Mina favorithästar heter Cannon och Balalaika men även Zansibar och Zan Zee (Zulle) ligger mig varmt om hjärtat. Jag och Cannon, som jag har ridit mest, tävlade våran första lokala tävling i Maj. En 95cm hoppning på Säfva. Vi var felfria i grunden men fick ett stopp och fyra tidsfel i omhoppningen. Troligtvis kommer hästarna att läggas på hyllan inom något år, men jag hoppas kunna ha kvar intresset hela livet.

Min andra stora intresse är bandy. Jag kan inte stå på ett par skridskor själv, men jag älskar att titta på det. Jag har egentligen varit intresserad enda sedan jag föddes men började följa sporten och gå på matcher (osv.) från säsongen 2011/2012. Laget jag hejar på heter Broberg/Söderhamn och de spelar i elitserien.

Annars så gillar jag att lyssna på musik. Mina favoritartister är One Direction, Olly Murs och Ed Sheeran, men annars har jag en väldigt öppen musiksmak. Jag gillar också att skriva och en dröm är att någon gång skriva en bok. Jag håller på lite smått med en novell/roman just nu även om jag inte tror att den är något jag kommer att dela med mig. Jag älskar också att läsa böcker! Fantasy/kärlek är det jag läser mest. Mina favoritserier är Hush Hush Saga, Vampire Academy och Starcrossed. Jag är också ganska teknisk av mig och är väldigt intresserad utav datorer. Fotograferingen är också ett intresse men jag har inte riktigt haft tid eller lust för det på sista tiden så det har hamnat lite på hyllan.

Det var allt om mig! /Minna

Publicerat: / Allmänt

Vad jag längtar till mest just nu!



Villa-Saik, ska bli väldigt kul att se! Äntligen drar Elitserien igång igen!

Publicerat: / Allmänt

10 random things about Minna!

Woop woop, nu kör vi!

1. Jag klarar inte av att ta i tvättmedel, speciellt inte tabletterna man har i diskmaskiner. Tror att jag av någon anledning ska få det i munnen och dö. Måste därför tvätta händerna sjukt noggrant om jag tar i tvättmedel.

2. Jag är väldigt noggrann med grammatik och stavning när jag skriver. Det är jag också med stor bokstav, punkter, kommatecken osv. Däremot skriver jag 'haha' med små bokstäver så skriver jag aldrig första H:et med stor, även om det är i början på en mening. - Jag blir väldigt besviken på mig själv om jag upptäcker något fel.

3. Jag äter inte någon slags tomatsås eller varma tomater. T.ex inte ketchup, tomatpuré eller krossade tomater. Vanliga kalla tomater är okej även om det inte är gott och Heinz ketchup är bättre än övrigt men jag står helst över.

4. Dessutom blandar jag nästan aldrig mat. Mer och mer nu för tiden dock. T.ex. så äter jag spagetti och köttfärssås separat.

5. Jag är väldigt varm av mig och kan inte somna om det är för varmt i mitt rum, därför är det oftast svinkallt i det. Fryser jag en dag så är jag antingen sjuk eller så är det väldigt kallt.

6. Jag älskar data/tv-spel och har alltid gjort! Allt ifrån onlinespel på internet till The Sims, till plattformsspel, till serverspel.

7. Jag ska egentligen ha glasögon. Från det att jag var 2-14 hade jag glasögon men bestämde mig sedan för att sluta. Jag hade det inte pga. synfel utan för att jag skelade. Sista gången jag gick till optikern sa han dock att jag behövde mer justering men det har jag aldrig märkt. På syntestet till körkortstillståndet blev jag dessutom godkänd. Jag kan dock fortfarande styra min skelning och när jag blir trött åker ena ögat ofta iväg av sig själv.

8. Mina favoritämnen i skolan är matte och psykologi. Mitt sämsta är Samhällskunskap trots att jag går Samhällslinjen.


9. När jag gick ut nian så var det jätte många som frågade mig: "Hur många MVGn fick du nu då?" osv. eftersom de trodde att jag var ett sk. "MVG-barn". Svaret på den frågan är att jag inte fick ett enda.

10. Jag pratar väldigt ofta för mig själv, främst när jag t.ex. är hemma själv. Ofta blir det också på engelska av någon anledning och då får jag alltid svårt att börja prata på svenska igen. För (här kommer egentligen nr. 11) jag har ganska svårt att växla mellan engelska och svenska, pratar helst antingen det ena eller det andra. Trots detta så är jag inte så duktig på engelska. Fick dock B i ettan.

 

Publicerat: / Allmänt

Seg dag!

Orkar inte riktigt berätta om helgen mer än att det var roligt. Ni kan istället läsa mer på http://jossanamigo.blogg.se eller http://dusuppland.com .

Idag har jag haft hela fyra lektioner i skolan, mycket för oss på JENSEN. Ganska trökigt och väldigt hungrig blev man men till slut fick man äntligen åka hem. Extra jobbigt var det under näst sista lektionen då Broberg spelade sin första match i World cup och jag hade ingen aning om hur det gick. Tråkigt nog så gick det som jag trodde också men nu hoppas jag på att de kan spela som Jenisej gjorde emot de, emot Villa och Kungälv så att jag kan åka till Sandviken på lördag med pappa. 

På lördag kväll förresten så ska jag hem till min vän Ebba i Uppsala. Vi ska, tillsammans med de andra i USS, planera inför Spökkvällen och Skräcknatten. Det blir säkert jätte skoj! Förhoppningsvis går vi iväg och äter på någon mysig restaurang också. Mums! 

På söndag händer inget speciellt.

Den här veckan är riktigt skön för jag har absolut inget i skolan förutom provet jag hade i måndags. Väldigt härligt men samtidigt konstigt för jag vet inte riktigt vad jag ska göra nu på kvällarna. Har blivit mycket film och mys! Därav att jag inte skrivit så mycket här eftersom det ändå inte händer något.

Nu börjar vintern närma sig också och det känner man av. Det är ruskigt kallt ute och nästan alla börjar bli förkylda på ett eller annat sätt. Jag själv, är mest snorig och har lite ont i halsen. 

Ikväll ska jag följa World Cup, speciellt Ljusdal - Bollnäs.

Hoppas ni har en bra dag och att ni inte har allt för mycket i skolan!
KRAMAR! :D



Bli frisk båda två.. <3

Publicerat: / Allmänt

Pluggar

Just nu pluggar jag samhällskunskap - nationalekonomi så jag kan inte blogga just nu!
Förhoppningsvis kommer jag ihåg att slänga in ett inlägg om helgen imorgon! :)

Publicerat: / Allmänt

Svar på kommentar!

En del har frågat vad som hände på bussen, som var så hemskt. Jag tänkte därför berätta.

Jag satte mig på bussen som var hyffsat tom, ca 10 personer var på (max) under resan. Jag minns inte riktigt var någonstans det var men jag tror det var ungefär vid Ramsta/Skärfälten som en tjej på bussen hoppade fram och satte sig på sätet på andra sidan gången ifrån mitt. Samtidigt tog hon upp mobilen. Jag tänkte inte så mycket på det mer än att det var konstigt att hon bytte plats under resan när bussen var halvtom liksom. Hon pratar i telefonen och eftersom jag inte brukar tjuvlyssna på folk som pratar i telefonen så lyssnar inte jag förrän jag hör "Ska jag gå fram till busschauffören?", jag tänkte att det var lite konstig. Sen sprang hon fram till busschauffören och de personer på bussen som jag kan se ser ungefär lika frågande ut som mig, men jag hör något liknande"...och jag tycker inte att det är okej!" samt "jag trodde det var hans jacka eller något men när jag såg vad det var så blev jag jätte chockad".När vi kommer in till stan så börjar busschauffören ringa till någon samtidigt som han kör. Vid ekonomikum säger tjejen att hon ska av där men att hon kan åka med till skolgatan. Sedan tjejen pratat med busschauffören har han inte släppt av någon i den bakersta dörren. Vid skolgatan stannar vi och jag som har sms kontakt med min kompis Elin som stod vid Klostegatan får veta från henne att min buss står med varningsblinkers. Här börjar jag förstå vad det handlar om. Sen hör jag busschauffören prata något om att "de kommer snart". Efter en liten stund kommer det på två kvinnliga poliser och förhör tjejen och går sedan bak där de plockar med sig en man som såg ut att vara kanske 50 men som jag senare fått reda på är född 71. De säger något i stil med "Du ska av här med oss nu.", tjejen går iväg. 
 
I efterhand fick jag veta (ifrån tidningen) att den här mannen tydligen hade suttit bakom henne och lagt fram handen på tjejens bröst. Det som gjorde mig mest chockad över det här är att det faktiskt händer. Man hör om sådana här tråkigheter osv hela tiden men att det faktiskt händer i närheten av en är hemskt. Självklart hände det inget för mig mer än att min vän fick stå och vänta i regnet en lång stund på mig, men det fick hon faktiskt göra. Hellre att de fick fast honom än att han skulle gå lös och kanske göra samma sak på andra. För det är inte okej! Och något jag lärde mig här var att man absolut ska säga ifrån. Många tjejer i min ålder (nu var den här tjejen lite äldre men ändå) skulle kanske inte vågat säga till någon, men det måste man göra! För det är absolut inte okej att folk ska ta sig sånna friheter! Så jag hoppas att alla andra också tänker göra som den här tjejen och säga till! För det beundrar jag henne jätte mycket för att hon gjorde!

Jag läste sedan också att det har skrivits en anmälan emot den här mannen så förhoppningsvis gör de något åt det!