Publicerat: / Allmänt

Sista juni.

Så var det sista dagen i Juni och det ösregnar utanför fönstret, förvisso är klockan 7 på kvällen, men hallå? Vad händer med den här sommaren? Ska vi inte ha lite sol nu, kräver inte ens extrem värme, bara lite.

Idag sov jag länge innan jag gick upp och fixade lunch till mig och syrran, var ute och vandrade en stund med Gucci innan mamma kom hem från jobbet och vi åkte iväg till veterinären. Han är fortfarande en riktig ligist när man klipper hans klor och därför låter vi någon som är bra på det göra det istället. 

I övrigt har jag dragit på mig bråvallasjukan men försöker att inte låtsas om det, känner mig febrig och både mitt huvud och hals dunkar för att det gör så ont. Undrar om det inte är en bihåleinflammation igen ändå, men det känns bättre än förra gången så peppar peppar att jag slipper. Har en massa planer nu i slutet av veckan och nästa vecka börjar jag gå på schema på jobbet så då blir det full rulle igen och då önskar man ju att man mår bra.

Planen för ikväll är att jag ska kika lite på allsång på skansen innan det är dags för U-21 EM-final i fotboll, låt oss alla hålla tummarna för att Sverige vinner, hur skoj vore inte det? 

 
En bild på mig och finaste Elin från midsommar, inte ens då var det fint väder ute, skäms Sverige skäms.

Publicerat: / Allmänt

Sommar


Snodde som sagt denna från Josäfin!

Vad är det första du tänker på när du hör ordet sommar? Sommarkvällar tillsammans med de man älskar, någon god drink och bad.
Nämn ett eller flera minne(n) som är starkt förknippat med sommaren. Att vandra hem runt 4 och det har redan hunnit blivit mörkt och sedan ljust igen.
Bästa sommartemperaturen? Gärna en svag bris och runt 25grader med sol.
Bästa sommarnöjet? Vara med vänner och roadtripa, festivaler osv!
Välj en eller flera låt(ar) från din senaste playlist som du tror kommer få hänga med dig sommaren 2015. Ingen annan rör mig som du av Norlie & KKV.
Sommarplaner? Nu efter bråvalla är det "bara" en massa jobb, häng med vänner och nervositet över uni.
Beskriv den perfekta sommardagen. Sovmorgon och sedan häng med vänner, grilla, fest osv.
Vad betyder sommaren för dig? Mår sjukt mycket bättre, på vintern går jag in i någon slags vinterdipp, på sommaren är jag mycket gladare.
Och när är det egentligen sommar, tycker du? När det är tillräckligt varmt för att bada och gå runt i klänning.
Vad hoppas / vill du att denna sommar erbjuder? Lagom fint väder!
Hur ser du på "beach 2015"? Anser att vid det här laget bör vi ha insett att alla kroppstyper är vackra som de är, det är som sagt år 2015 för fan!
Vilka plagg i din garderob tror du kommer bli de mest använda i sommar? Min jumpsuit, klänningar och kjolar.
Det absoluta bästa med sommaren? Att dagarna är gladare och finare, samt att man får mer tid och ork.
Avge ett sommarlöfte. Denna sommar ska jag inte skämmas över mig själv i bikini, baddräkt, shorts, kjol eller jeans heller för den delen. Jag ska vara nöjd över den jag är! Vem orkar ens bry sig om hur man ser ut nuförtiden, alla är vackra som de är, så länge de är sig själva.




Publicerat: / Allmänt

Jag är hemma!

Nu är jag hemma från några underbara dagar på Bråvalla. Vädret har faktiskt varit oväntat bra, inte mycket regn alls, så härligt. På lördagen var det dessutom sjukt varmt, så vi alla lökade sönder mellan konserterna, men annars har det snarare varit jäkligt kallt om än lite soligt. Däremot vaknar man ju alltid av att man inte kan andas på morgonen när man sover i tält, mindre najs om man säger så.

Jag var inte direkt levande när jag kom hem igår, körde hela vägen och sen fram och tillbaka till Uppsala för att lämna Jessica och Johanna. Man blir ju så trött av att köra när det inte händer något. Idag känns det ungefär som att jag pådragit mig någon slags skadeglad bakfylla som påminnelse om att jag aldrig blev bakis under festivalen, tack för den liksom. Nej men jag är sjukt trött, knallröd i ansiktet och om axlarna, så idag blir det en väldigt lugn dag.

Lätt bästa akterna var enligt mig Robbie Williams, Norlie & kkv, Kent, Zara Larsson, Maskinen och Emelie Sandé, fantastiskt bra! Rekommenderas starkt!
Nu ska jag fortsätta sova, men slänger upp en liten lista här senare som jag snodde från Josäfin, hoppas ni har haft en fantastisk vecka! Kram!



Tog inte så mycket bilder tyvärr!

Publicerat: / Allmänt

Att tänka alldeles för mycket

...är en sådan sak som ibland stör min vardag otroligt mycket. Det kan handla om allt, och alla. Det kan handla om huruvida jag ser helt galen ut just idag, om jag verkligen BORDE göra som magkänslan säger eller vad hen EGENTLIGEN menar med det hen säger. Jag överanalyserar helt enkelt allt och det driver mig ibland till vansinne. Jag förstår såklart att det här handlar till viss del om min egna självkänsla och nog är det tråkigt att erkänna det trots att det är sant, men det är inget jag heller väljer själv medvetet, kunde jag skulle jag stänga av det. Det har varit så himla mycket värre, sett till att jag har världens kontrollbehov, men jag har börjat lära mig att kunna vara spontan och att kunna släppa på kontrollen. Åtminstone lite. Det kan väl även ses som positivt, skulle jag inte analysera något som händer i min vardag skulle det antagligen visa på att jag är en ointelligent människa, och vissa dagar tänker jag att det nästan hade varit skönt att bara vara dum i huvudet och tro att allt löser sig om jag gör det första som kommer till tanken. Men det är också där man måste skärpa sig och se det positiva i det negativa. Nog skulle jag behöva släppa lite på kontrollen, sluta tänka så mycket och leva i nuet men samtidigt är jag den jag är också, och nog kommer jag hinna växa mycket som person de kommande åren och då förhoppningsvis även bli tryggare i mig själv. 
 
Jag tycker det är så viktigt att man själv är medveten om att oavsett hur man är så duger man precis som man är, så länge man inte beter sig illa emot någon annan. Nu talar jag främst personlighetsmässigt men även utseendemässigt, har ingen annan någon som helst rätt att klanka ner på dig, och det är så viktigt att man förstår det själv, för det är så lätt att man bara tar emot skit som man inte är värd. Sen fungerar vi alla olika, vissa människor klarar av att låta det rinna av sig medan andra fortsätter älta det resten av dagen och i många fall flera dagar, veckor, månader och till och med år. Och jag skulle aldrig önska någon människa den ångesten som man kan få av det. Konstruktiv kritik är alltid bra, är det något som jag gör fel vill jag gärna höra det hellre än att någon går och stör sig på mig, men då ska det inte komma som ett personligt påhopp. Överlag är vi människor bra på att se det negativa men dåliga på att se det positiva och jag tycker det är tråkigt. För hur mycket roligare är det inte att ge en komplimang än att påpeka att någonting är dåligt? Människor gör oftast sitt bästa och då går det inte att göra så mycket bättre.
 
Lite tankar och åsikter åter igen, lägg gärna till något eller ifrågasätt om ni tycker det låter konstigt. 

Publicerat: / Allmänt

Natt.

Klockan är halv ett och jag ligger i sängen, redo för att sova. Imorgon (läs idag) är det dags för bråvalla och till viss del är jag så taggad, samtidigt som jag som vanligt föreställer mig det värsta med allt när jag ska åka iväg. Som vanligt. Jag vet att jag kommer ha det svinkul när jag väl är där men just nu oroar jag mig såklart över att jag har 1. Packat för mycket, 2. Ändå lyckats glömma något (det har jag definitivt inte) , 3. Kommer köra vilse, alt. Hamna i en lång kö, 4. Kommer få köa in till campingen i hundra år, 5. Kommer bryta ryggen av mig när jag släpar min stora bag, ryggsäck och stol över hela campingen.

Just nummer 4 och 5 vet jag ju kommer hända, men det är också ca det enda negativa med detta upptåg. Resten kommer vara svinkul. Förvisso är det inte jättebra artister iår. Jag är jättetaggad på Kent, Norlie &kkv, Calvin Harries, Deadmau5 och Maskinen men sen känner jag mest "okej". Många som jag kommer se som är bra, men det var så himla många som jag var jättetaggad till förra året, så då blev det såklart lite av en besvikelse ändå.


Förhoppningsvis får vi hyfsat väder, snälla vädergudar besanna mina drömmar, och då kan vi hänga en massa på campingen istället och det är alltid mysigt det också.

Så det jag vill säga är, ha det förjävla bra, det ska jag! Om ni åker till bråvalla så ta det inte lugnt, men var ansvarsfulla nog att ta hand om er och era vänner, så "ses vi i dimman". Ha det gött och kramar!

Publicerat: / Allmänt

Söndag, vilodagen.


Idag ligger jag bara hemma och chillar så slänger in två listor jag hittade på min vän Elins blogg.

 

1. När gick du upp i morse? – Runt 11 tror jag.

2. Vem ringde du senast? – Min syster.

3. Vad har du i dina fickor? - Tror inte jag har fickor för tillfället.

4. Vad köpte du senast? – Mjölk, jag vet jag börjar bli gammal.

5. Vad får dig att bli riktigt arg? – Sexister, homofober och rasister.

6. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med? – Vänner, min mobil och en mast så jag fick internet.

7. Är du morgon- eller kvällsmänniska? – Det beror så mycker på när man frågar mig, ställer om dygnet så lätt.

8. Senaste filmen du såg på bio? – Tror det kan ha varit Insurgent.

9. Vad uppskattar du hos en vän? – Omtänksamhet och att även om hen inte kan säga några visdomsord så är hen en bra lyssnare.

10. Har du någon gång badat naken utomhus? – Japp!

11. Vad äter du helst? – Tacos, köttbullar eller pasta carbonara.

12. Är du driven som person? – Beror på om jag är motiverad till det jag gör, men jag tror det.

13. Har du någon gång åkt dit för fortkörning? – Nej!

14. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? – Oj, jag vet inte! Tror det måste ha varit runt min födelsedag av mina vänner i såfall.

15. Vart lägger du din mobiltelefon när du sover? – På laddning på en pall/bord jag har bredvid sängen.

16. Är du materialist? – Egentligen inte, men jag älskar att köpa saker.

17. Har du några djur? – En hund.

18. Är du blyg? – Till viss del, beror på stämningen.

19. När flög du senast? – London, Gatwick - Arlanda 23 Februari!

20. Har du något tatuering? – Nej.

21. Har du varit med om en bilolycka? – Nej. Eller ja en bil rullade in i oss en gång, men det räknas väl inte? Och så har jag backat in i en skylt också.

22. Har du något bevarat inom dig som ingen annan vet? – Ohja, men tror inte det är mycket för jag är väldigt öppen av mig.

23. Vilken är den roligaste träningsformen? - Ridning, alla dagar.

24. Bästa egenskapen hos en partner? – Förstående, respekterande, intelligent, omtänksam och trustworthy (svenska ordet tack? haha).

25. Sämsta egenskapen hos en partner? – Egoistisk och nedlåtande.

26. Var växte du upp? – I Örsundsbro.

27. Har du någon gång ringt polisen? - Ringde 11414 med pappa en gång, men annars nej.

28. Vilka är dina största svagheter? – Jag har dålig självkänsla och självförtroende samt tänker för mycket och överanalyserar för mycket.

29. Har du, eller har haft någon barnsjukdom? – Nej.

30. Vilka är dina bästa egenskaper? – Jag brukar få höra att jag är snäll, klok och omtänksam.

31. Vad har du in din väska? – Tuggummi, plånbok, handkräm, nässpray, halstabletter, paraly är väl de saker jag alltid har där.

32. Vad shoppar du helst? – Smink och kläder, haha.

33. Favoritklädesplagg? – Jumpsuit och klänning.

34. Bästa plagg/accessoar i garderoben? – Svarta jeans!

35. Vilken är din favoritparfym? – Någon från Ralph Laurent.

36. String, boxer eller vanliga trosor? – String, men vanliga gå också bra.

37. Vad sover du i? – T-shirt och vanliga trosor.

38. Går du på någon diet? – Nej, men försöker tänka på hur mycket jag äter.

39. Nämn tre maträtter du äter ofta? – Pasta och bacon, pasta och tonfiskröra, sallad.

40. Vad dricker du till vardags? – Vatten eller mineralvatten.

41. Om du dricker alkohol, vad dricker du helst? – Vin!

42. Lugn hemmakväll eller party all night long? – Båda!

43. Tycker du om att fika? – Jag är svensk, klart jag gör.

44. Vilka tidningar brukar du läsa? – Ingen, men kollar in aftonbladet på webben ibland.

45. Favoritprogram på TV? – Alla töntiga gammeldagsa brittiska serier.

46. Lyssnar du på radio? – Bara när jag kör/åker bil.

47. Hur skulle du beskriva ditt drömhem? – Hemtrevligt och modernt.

48. Pedant eller slarver? – Oftast pedant, men inte med mitt egna rum.

49. Dricker du kaffe och i så fall vilken sort?-  Svart för det mesta! Men går jag till Waynes blir det vaniljlatte.

50. Tråkigaste hushållssysslan? – Dammsuga, zZzZz.

51. Brukar du ta sovmorgon? – Japp.

52. Leva nu, längta eller minnas? - Klart man ska minnas och längta, men det är nuet som spelar roll.

53. Något du aldrig skulle klä dig i? – Lämnar inte gärna huset i mjukisbyxor. Men typ haremsbyxor skulle jag aldrig ha.

54. Har du färgat hår nu? – Japp, med en "fin" utväxt.

55. Vad gör du för att rensa huvudet och få extra energi? – Spelar piano.

56. Drömresemål? – Älskar England, skulle vilja åka till norra delen, men också typ Berlin.

57. Värsta resmålet? – Ehhh ingen aning.

58. Vad är det finaste du gjort för någon? – Oj jag vet inte, det finaste man kan göra är väl att finnas för en vän som mår dåligt?

59. Vad tråkar ut dig? – Människor som startar konversationer men sen tycker att du ska hålla uppe den.

60. Beskriv en perfekt vardag för dig? – Sovmorgon, häng med vänner, dricka vin.

 

SENASTE:

1. Dryck: Ramlösa granatäpple 

2. Telefonsamtalet: Pappa igår.

3. SMS: Mamma.

4. Sång du lyssnade på: Adam Lambert - Ghost town. 

HAR DU NÅGONSIN:

6. Dejtat någon två gånger: Förstår inte riktigt, två dejter eller dejta två omgångar. Ja och nej.

7. Har någon varit otrogen mot dig: Nej.

8. Varit kär: Nej.

9. Förlorat någon speciell person: Ja.

10. Varit deprimerad: Fick inte det förklarat av någon, men ja det skulle jag säga.

11. Varit så trött att du somnat sittandes: Haha ja.

 DINA TRE FAVORITFÄRGER:

12. Grön

13. Blå

14. Lila

I ÅR HAR DU:

15. Lärt känna en ny vän: Ja.

16. Fått ditt hjärta krossat: Nej.

17. Skrattat så att du har börjat gråta: Haha jaa.

18. Träffat någon som förändrat ditt liv: Inte drastiskt, men ja. 

19. Insett vilka som är dina äkta vänner: Visste jag redan.

20. Fått reda på att någon har pratat om dig: Tror inte det.

21. Kysst en kompis: Ja.

BLANDAT:

22. Hur många av dina msn-kompisar har du träffat: Hahaha MSN! De flesta tror jag jag träffade.

23. Hur många barn vill du ha i framtiden: 1-3st.

24. Har du några husdjur?: En hund.

25. Vill du ändra ditt namn: Nej. Eller jag, jag planerar att ta min framtida mans efternamn sen, men annars nej.

26. Vad gjorde du under din förra födelsedag: Jag minns helt ärligt inte. Har för mig att jag hade seminarium, träffade väl Helena och Elin och sen myste jag hemma.

27. Vilken tid vaknade du idag: Runt 11.

28. Vad gjorde du igår runt midnatt: Låg vaken i sängen.

29. Någonting som du längtar till: Universitetet på sätt och vis. Men Bråvalla nu i veckan och sommarväder kanske?

31. En sak du skulle vilja ändra om ditt liv: Något gammalt beslut hade jag gärna ändrat, annars är jag nöjd.

32. Vad lyssnar du på just nu: Min syster som pratar högt med någon på skype.

33. Har du någonsin pratat med en person vid namn Jens: Haha japp!

34. Vad gör dig irriterad just nu: Inget speciellt faktiskt.

OM DIG:

36. Vad är ditt namn: Minna Kristina Huovinen.

37. Singel/upptagen: Single and ready to mingle. Eller ja, singel alltså.

38. Stjärntecken: Vågen.

39. Kille eller tjej: Tjej

40. Grundskola: Örsundsbroskolan

41. Gymnasie: JENSEN Gymnasium Uppsala! 

42. Högskola: Pluggade en kurs på Uppsala universitet i höstas, sen får vi se om det blir det eller Högskolan i Gävle i höst.

43. Hårfärg: Kastanjebrun med en najs grå utväxt.

44. Långt eller kort: 70cm, sen får man definiera långt eller kort själv.

45. Längd: 170cm.

46. Vad gillar du gällande dig själv: Min personlighet är helt okej, och jag är inte världens drama queen.

47. Piercings: Vanliga hål i öronen.

48. Tattoos: Nej.

49. Höger eller vänster: Högerhänt.

DIN FÖRSTA:

51. Operation: Vi kan ju hoppas att jag slipper sånt.

52. Piercing: Öronen. 

53. Tatueringen: Ingen.

54. Bästa vän: Johannes tror jag han hette, men minns inte.

55. Sporten du spelar: Ridning. Men har spelat fotboll, dansat och skjutit luftgevär också.

56. Husdjur: Min kanin Saga som dog i vintras.

57. Vaccination du minns: Stelkrampssprutan tror jag.

58. Konsert: Måns Zelmerlöw för massa år sen i Söderhamn med Elin.

60. Alkohol du drack: Cider.

JUST NU:

61. Äter du: Ingenting, blir kanske glass senare.

62. Dricker du: Vatten.

63. Är du på väg att: Fortsätta svara på dessa frågor.

64. Lyssnar du på: Ingenting.

65. Väntar du på: Middag kanske, jag vet inte.

DIN FRAMTID:

66. Vill du ha barn: Ja.

67. Vill du gifta dig: Om jag hittar någon jag vill gifta mig med så ja.

68. Karriär i åtanke: Socionom, har inget specifikt yrke i åtanke dock.

VAD ÄR BÄST MED MOTSATTA KÖNET?

69. Läppar eller ögon: Båda!

70. Kramar eller pussar: Båda!

71. Kortare eller längre: Spelar egentligen ingen roll, men jag attraheras mest av längre.

72. Yngre eller äldre: Just nu äldre, men om några år spelar det nog ingen roll.

73. Romantisk eller spontan: Varför kan man inte vara spontant romantisk?

74. Snygg mage eller snygga armar: Bryr mig inte så mycket, men båda självfallet.

75. Tatueringar eller piercingar: Spelar ingen roll.

76. Känslig eller inte: Får gärna visa känslor, annars blir det svårt. Men det behöver inte betyda att man är känslig.

77. Ragg eller förhållande: Förhållande.

78. Bråkstake eller tveksam: Ehh ingetdera?

HAR DU NÅGONSIN:

79. Kysst en främling: Skulle inte vilja kalla honom en främling, men vi hade inte känt varandra länge.

80. Gjort något sjukt spontant: Ja.

81. Tappat glasögon eller linser: Ja, när jag hade glasögon tappade jag de jämt.

82. Haft sex: Ja.

83. Krossat någons hjärta: Jag har avvisat någon men tror inte det hade gått så långt att jag krossade hans hjärta.

84. Har någon krossat ditt hjärta: Nej, det gick inte så långt där heller.

85. Har du blivit arresterad: Nej, bara jagad av vägverket.

86. Dissat någon: Ja.

87. Gråtit när någon dött: Ja.

88. Gillat din killkompis (mer än som vän): Ehh naah eller asså kanske, vet inte. Har inte varit kär i någon dock.

TROR DU PÅ:

89. Dig själv: Har svårt för det men jag försöker.

90. Mirakel: Nää, eller jag vet inte.

91. Kärlek vid första ögonkastet: Attraktion ja, kärlek nej.

92. Himlen: Till viss del gör jag det, men inte riktigt himlen. Tror att man kommer till en annan plats när man dör.

93. Tomten: Nej. 

94. Att kyssas på första dejten: Kan inte svara nej här, men säger att om båda känner att det är rätt.

95. Änglar: Naaah, tror inte det.

SVARA ÄRLIGT:

96. Varit otrogen: Nej.

97. Haft mer än en pojkvän på samma gång: Har inte ens haft en.

98. Tror du att det är möjligt att vara trogen hela livet ut: Självklart.

99. Vad kan du verkligen inte leva utan: Min familj och mina vänner.

100. Har du svarat ärligt på dom här 100 frågorna: Ja det tror jag väl.


Publicerat: / Allmänt

Lördag, fina lördag!

Hoppas alla hade en trevlig midsommar igår! Själv åt jag västerbottenpaj samt jordgubbar med glass hemma hos Loviisa, sen försökte vi hitta ett öppet Ica utan lycka, innan vi åkte ut till Viksta där vi träffade ett helt gäng andra människor. Hade det väldigt trevligt och det var kul att träffa alla. Tog ett stopp förbi donken påvägen hem till Loviisa igen eftersom vi var jättehungriga och sedan myste vi en stund till hos Loviisa innan jag körde hem själv.
 
Här spelade vi kubb, men vårat lag var inge vidare bra så vi tog en bild istället.
 
Vaknade halv 1 idag av att syrran ringde och ville ha skjuts hem från sin kompis där hon firat midsommar. Brukar inte sova så länge men idag var jag tydligen extra trött, trots att jag var nykter igår. Sedan dess har jag lagat mat och fixat lite inför Bråvalla. Bokade parkeringsbiljett, fyllde på mitt armband (alla som ska dit, kom ihåg att fixa det!) och kollade lite packningslistor så jag vet vad jag behöver inhandla innan det är dags. Slänger in en nedkortad version av den här nere, kan vara bra med lite inspiration från varandra så kommentera gärna om jag glömt något:

  • Tält, tillbehör
  • Sovsäck, madrass/liggunderlag + pump
  • Filt, kudde - lättast är att ta en handduk, lägga i en påse och sen lägga i ett örngott, då har man en handduk om det skulle behövas också!
  • Brassestol
  • Vattenflaska och gärna en dunk - så man slipper springa till vattnet hela tiden
  • Kläder för alla väder - regnponcho är toppen ifall det regnar, många strumpor är bra och en tjocktröja är nästintill obligatorisk när man ska sova
  • Våtsavetter och handsprit
  • Tandborste, tandkräm, deo och parfym
  • Torrschampoo(!!!) och hårtoffsar/hårnålar, minimalt med smink
  • Solkräm(!!!) och solglasögon
  • Plåster - man går väldigt mycket så det är lätt att få skav
  • Mat - åtminstone frukost, mjukost och knäckebröd är ett hett tips men också riskakor och bars
  • Alkohol - för den som vill såklart, kom ihåg att glas ofta är förbjudet och en stor risk
  • Godis, halstabletter och tuggummi - kan vara bra att ha
  • Biljetten - viktigast av allt!
  • Legitimation, mobil, laddare/powerpack + mobilväska med halsrem
  • Plastpåsar - till bla. blöta fötter men också allt annat
  • Silvertejp - räddaren i nöden!
  • Plastmuggar
  • Öronproppar
  • P-piller/kondomer - om inte du själv behöver kanske någon annan gör det
  • Vätskeersättning
  • Penna - behövs bla. när man parkerar bilen på bråvalla, vi fick fråga runt förra året för ingen hade en
Nu ska jag äta lite chips och om en timme ska jag kolla på Sverige - Tyskland i VM. Ha en fin kväll!

Publicerat: / Allmänt

Glad midsommar!

Glad midsommar på er alla!
Jag har inget speciellt för mig under dagen men ikväll ska jag iväg till Loviisa och käka middag och mysa lite innan vi rullar ut till Björklinge för att träffa Elin och massa andra vänner och bekanta. Vi får se vad vi hittar på där, men det ska nog bli trevligt oavsett!

Slänger förhoppningsvis upp någon bild här senare men jag ville önska alla en glad midsommar redan nu!

Publicerat: / Allmänt

Lunch, fika och jobb!

Idag tog jag bussen in till Uppsala vid 11 för att möta upp Elina, Helena och Elin. Det är så sällan vi ses nuförtiden, vilket såklart känns jättekonstigt när vi för bara lite mer än ett år sedan sågs varje dag i skolan. Sedan pluggade också jag, Elin och Helena tillsammans i höstas så då sågs vi också nästintill varje dag. Det var hur som helst väldigt trevligt med en catch up, trots att det inte har hänt så mycket i någons liv sen sist. Vi lunchade först sallad (och Helena lax) på Unico, innan vi tog en fika inne på Landings.

Därefter vandrade jag och Elina runt lite och kollade i affärer, köpte en varsin flowercrown och sedan tog jag bussen till jobbet. Riktigt skön dag på jobbet idag faktiskt, jobbade med min kära mor vilket flöt på väldigt bra faktiskt. Till viss del är det ju alltid speciellt att jobba med henne, men det har fungerat bra hittills.

Nu för bara några timmar sedan kom jag hem och sen dess har jag mest chillat. Gav mina föräldrar sin bröllopsdagspresent två dagar i förväg eftersom de ska åka iväg imorgon och vi ville att de skulle ha den innan helgen. De firar 20 år som gifta och åker då upp till vår stuga så jag och syrran som blir hemma köpte ett presentkort på bio till dem. 

Nu ska jag hur som helst sova, imorgon är det midsommar vilket självklart ska firas med vänner och så kan vi väl alla hålla tummarna för att det blir fint väder (även fast alla på jobbet informerat mig om att det inte kommer bli det)?

Kram och godnatt!

Publicerat: / Allmänt

Hej bloggen!

Igår låg jag hemma och chillade nästan hela dagen innan det var dags att jobba på kvällen. Jobbade "bara" 16-21 så det var en kort dag men ändå väldigt krävande. Var sjukt stressad ett tag när allt verkade hända samtidigt, men jag tyckte det gick bra ändå. Man växer sjukt mycket av att vara själv på en avdelning och ha ansvaret för allting, förutom medicin som jag inte har delegering för. Var helt slut på kvällen när jag kom hem och fick jobba över en stund för att hinna med allt så det var nästa direkt i säng som gällde. Hade annars tänkt stanna uppe och kolla på damfotbollen men det var inte läge att sitta vaken halva natten.

Idag har jag istället inte haft någonting för mig, kollade på två filmer med min lillasyster på förmiddagen och sen spelade vi lite Cod som vi är ganska inne på just nu. Sen har jag varit ute med hunden och spelat lite piano. I övrigt pissar regnet ner och jag hoppas så mycket att det ska bli fint väder till midsommar så man kan ha klänning på sig. Ingen midsommar utan klänning!

Imorgon är det jobb som gäller igen, ska jobba med mamma för andra eller tredje gången så det är intressant, men brukar gå bra ändå. Jobbar dock kväll så på förmiddagen åker jag in till Uppsala för att luncha med några vänner.




Publicerat: / Allmänt

Fotboll, utgång och dess fina eftersmak

I Lördags åkte jag och Loviisa som sagt iväg till Sala för att kolla på fotboll. En vän till mig spelar i det gästande laget så jag tänkte att jag skulle passa på att åka och kolla när jag inte hade något bättre för mig, och när jag fick höra att Loviisa bara skulle rulla tummarna hela dagen drog jag med henne också. Det var faktiskt väldigt kul, trots att matchen slutade 0-0 var det nästan mer intressant än att kolla på när typ landslaget spelar i vissa fall. Speciellt en situation i slutet gav mig säkert en hjärtattack, jag blir ju så sjukt nervös när jag kollar på fotboll. Jag och Loviisa drog sedan hemåt och fixade oss och hos henne åt vi pizza vilken jag fick ett ägg på helt random trots att jag inte beställt det, haha. Sedan drog vi ut, först till terassen där vi tog en drink och sedan till uteserveringen vid saluhallen där vi bla. Delade på en flaska vin.

Sedan spenderade jag gårdagen i sängen i princip, svintrött och med den där härliga efterslängen som man får, vilken jag aldrig brukade få förut. Man börjar väl bli gammal, hehe... 

Annars håller jag på att försöka fixa så jag kanske får jobba något pass nu i veckan, känns hemskt att bara få lån för 6 timmar den här månaden så jag försöker klämma in något mer pass där det går. Idag är jag dock ledig så jag tänkte kanske spendera lite tid med min syster, och så får vi se om jag orkar ta mig tid att rensa min gamla dator och göra en säkerhetskopia på min "nya" (har hagt den i 10månader nu haha). 



Först en bild på mig på bussen in till Uppsala och sedan en bild på mig och Loviisa på bussen från henne.

Publicerat: / Allmänt

Så tillbaka till denna recap

Som rubriken lyder. Vad har hänt sedan sist? Jo jag har hunnit få två jobb, förvisso jobbar jag inte på det ena nu eftersom det är på min gamla grundskola och de har sommarlov, men två jobb är jag anställd på. Sen får vi se om jag kommer tillbaka dit eller ej. Det andra är på min mammas jobb, vilket är äldreboendet Liljegården som också ligger här i Örsundsbro, så sjukt skönt att ha nära till jobbet verkligen. Där kommer jag främst att gå nu i sommar men jag har faktiskt fått en hel del pass även nu i April och Maj för att komma in i det hela innan sommaren börjar. 

Annars har jag spenderat tid med en massa vänner, firat valborg hemma hos Thea och Sara tillsammans med en hel hög vänner. Jag har också firat Fridas födelsedag för drygt en månad sen men också hängt med en massa vänner och firat Filips student, först på stan med utspring och fika och senare med mottagning hemma hos honom, mycket trevligt!

I övrigt går jag just nu väldigt mycket hemma, har varit och fikat och lunchat med några vänner nu i veckan och hade igår utbildning i vardagsarbete på Liljegården vilket var mycket trevligt och nyttigt. Fick också skriva på papper så nu är det helt klart med anställningen. Annars ska jag snart iväg och kolla på en kompis när han spelar match i Sala av alla ställen och sedan ska jag och Loviisa äta pizza innan vi drar ut på krogen. Får se vart vi hamnar någonstans men det ska nog bli roligt. Jag och Loviisa går ju under namnen Piff och Puff sedan förra sommaren när vi var ner till Josäfins lägenhet i Spanien och vi båda i princip satt ihop hela tiden och klädde oss likadant. Så ikväll gör Piff och Puff Uppsala osäkert, eller vad man brukar säga. 

Annars har jag inte så mycket planer för denna vecka, jag ska ev. hoppa in och jobba för min kollega och vän Emelie på tisdag om vi hittar någon dag hon kan jobba för mig. Annars ska jag fira midsommar, antagligen i Björklinge detta år, inte riktigt lika galmouröst som Spanien men jag drar med mig Loviisa och så kommer Elin också att vara där bland annat. Ska försöka sticka in med något mer inlägg om jag gör något intressant denna vecka. Annars får ni alla ha det så bra i sommarvärmen!

 
En bild på hela gänget hemma hos Filip under hans student, snodd från Josäfin som länkades längre upp i inlägget.

Publicerat: / Allmänt

Nu kör vi igen!

Nu var det väldigt länge sedan sist, precis som vanligt alltså. För min egna del känner jag att jag måste skärpa mig, det är så ofta som jag vill skriva av mig men så glömmer jag bort att jag har en blogg. Har inget emot att vara öppen om det jag känner heller, så förstår egentligen inte varför jag inte skriver. 

Den senaste tiden har jag varit väldigt ångestladdad, egentligen inte påverkat av något men jag har haft svårt att se värdet i mig själv ett tag samtidigt som jag var och fortfarande är, grymt nervös över var jag kommer hamna i höst. Jag vet att jag egentligen borde vara lugn, jag kommer komma in, det bara kommer bli så. Men just det här att jag inte vet om jag kommer hamna i Uppsala eller Gävle gör ändå att jag går runt med något slags pirr i magen, vilket såklart kan ses som positivt eftersom jag är förväntansfull inför det som komma skall, men för min del är nervositet också alltid till viss del negativt eftersom jag blir väldigt orolig i kroppen överlag. Jag vet att det kommer bli bra, men tiden hade gärna fått gå lite fortare. 

Dessa nervösa känslor har också gjort att jag i vissa fall kanske har agerat lite annorlunda än vad jag skulle gjort i vanliga fall, jag har i vissa fall varit lite fööör öppen även fast jag inte ångrar det eftersom jag oftast tycker ärlighet varar längst. Men det finns såklart alltid saker som man hade velat fått ogjorda eller fått osagda, men jag blir som vanligt alldeles för exalterad när något händer och skyndar alldeles för mycket, inte för att jag är desperat efter förändring men för att jag älskar när nya saker händer eller när man träffar nya bekantskaper. Alltid finns det något att lära av de man träffar, vilket jag insett så sjukt mycket nu när jag börjat på mina jobb. Kanske främst det inom äldrevården.
 
Det här inlägget skulle bli någon slags recap av de senaste fyra månaderna men istället blev det ett långt inlägg med en massa tankar, skönt för mig men kanske inte så intressant för någon annan med en massa djupa ord. Men min tanke är att jag ska skriva imorgon igen så förhoppningsvis kanske det blir något lite mer konkret då. Jag ska försöka vara bättre på bilder också, sällan någon tycker dessa långa texter är inbjudan om de inte själva har något slags intresse i innehållet. Det vet jag mycket väl. 

Om någon mot förmodan läser detta vill jag ändå passa på att önska alla en härlig sommar redan nu (den verkar ju faktiskt ha kommit lite smått), själv åker jag till Bråvalla i slutet på månaden och i övrigt ska jag jobba och ev. få hit en kompis som bor alldeles för långt bort. Vi får se vad som händer, men jag hoppas på många fina sommarkvällar med vänner också såklart. Ha det bra allesammans!




Två bilder från igår när jag och Elin firade att det var ett år sen studenten!