Publicerat: / Allmänt

Upprop, information och diagnos!

Har precis kommit hem från min första dag på universitetet. Som jag nämnde tidigare kommer jag läsa Engelska A1 som är en baskurs, den här hösten och idag var det dags för registrering. I vanliga fall brukar man registrera sig via hemsidan men eftersom vi även skulle göra en diagos så hade vi ett upprop istället. Mina kompisar Helena och elin som jag gick med på gymnasiet ska läsa samma kurs, men Helena är i Turkiet den här veckan så jag och Elin gick dit tillsammans. Först var det wn massa information från olika grupper som studenthälsan, uppsala studentkår och biblioteket och därefter en paus. Sen fick vi gå fram och se till at vi blev avprickade innan de åter igen pratade lite och därefter fick vi skriva en diagnos. Många saker var ganska svåra, bla. På ett ställe där vi fick beskrivningen på ett ord som vi sedan skulle välja i en lista full med svåra ord. Jag tror ändå att jag även lyckades hyfsat bra på vissa grejer och dessutom skulle inte det här räknas med på något sätt i kursen så det kändes skönt! Därefter fick vi gå hem och då tog jag och lunchade med Elin på Cupido. Nu har jag precis kommit hem och har egentligen inga planer förrän på Fredag då det är någon slags universitetsdag för alla nya studenter i universitetsaulan.  Nästa vecka börjar det på riktigt! 




Publicerat: / Allmänt

Bråvalla!

Den sista "stora" saken jag gjort på senaste tiden var att åka till Bråvalla festivalen, desvärre har jag inte jättemycket bilder från den men jag ska ändå berätta lite grann!

Första dagen åkte jag, Frida, Josse och Amanda tillsammans ner, vi käkade på max först och plockade upp Evelina och sedan mötte vi upp Ronja, Elin, Hanna, Michelle och Anna där. Vi släppade oss nästan längst bort på campingen och slog upp våra tält, jag delade tält med de i den andra bilen och sov då i ena delen med Hanna och Ronja. Väl där mötte vi också Camp Kadaver och Fanny och hennes kille senare på kvällen. Vårt Camp fick heta Camp hanging loose, eftersom vi hade en BH i vår flagga. Den natten sov jag förjävligt pga. Kylan.

Första dagen på själva festivalen började jag med att se Dimitri Vangelis & Wyman. Efter det såg vi Imagine Dragons som jag tyckte var as bra men jag blev lite besviken på deras upplägg eftersom de inte spelade On top of the world. Jag såg sen Lewis Watson tillsammans med Anna och sedan flyttade vi oss till Lana del Rey tillsammans med Michelle och Elin. Lana var faktiskt väldigt bra på att sjunga men spelade lite väl mycket på att vara sexig. Jag kollade förbi på Iron Maiden lite senare bara för att man måste och avslutade kvällen med Sam Smith som lätt var en av de bästa akterna och M.I.A som jag verkligen inte klarade av.



Dag två av festivalen började det regna något förjävligt och som ni säkert hört slog även blixten ner och träffade en person. Vi klarade oss dock och höll i vårt partytält. Jag funderade på att se Linnea Henriksson men ingen ville gå sen och jag kände inte för det så den första jag såg var Daniel Adams Ray, som jag tyckte var också en av de bästa. Efter det såg jag Passanger, Blasterjaxx och Veronica Maggio som alla var väldigt bra. Kings of Leon var ganska tråkiga och det var bara två sånger jag ville höra som var i slutet. Kollade därför på Klingande en stund innan Alesso avslutade den dagen. Alesso var definitivt en av de bästa också!




Sista dagen på festivalen började jag att se Bastille som var lika awesome som vanligt och därefter Adrian Lux och Kanye West innan den sista avslutande akten som var Axwell och Ingrosso. Även de var riktigt grymma! Vi återvände sen till Campet där mina bilpoolare sedan dygnade medan jag sov i någon enstaka timme innan det var dags att dra hem igen dagen efter. På kvällarna (läs nätterna) var vi uppe ganska länge även om jag var bland de första i vårt camp som gick och sov, men det finns inte så mycket att säga om det mer än att vi fick många nya vänner samt att mina vänner dödade en pipande gris. 


Bråvalla var grymt och jag är verkligen glad att jag åkte!

Publicerat: / Allmänt

Spanien!

Två dagar efter studenten var det One Direction konsert och man var lagom sliten. Men det finns inte så mycket att säga om den dagen mer än att min mobil dog direkt när vi kom in, att kö systemet fuckade upp och att det var otroligt bra som vanligt.

Ytterligare två dagar efter det satte sig Loviisa, Josäfin, Ronja, Hanna och jag på ett stort plan till Spanien! Malaga för att vara mer precis. Vi fick ett sånt flygplan som i vanliga fall flyger längre sträckor så det fanns en massa filmer, serier, musik och spel att underhålla sig med på vägen ner. Väl där tog vi tåget till Torreblanca och gick sedan upp gör alla mördarbackar till Josäfins familjs lägenhet. As fint var det!

Utsikten från balkongen över poolen och längre bort havet.



Vi hittade en brittisk bar som hade jättegoda drinkar, frappinos och mat! Kan säga att pizzan var bland de godaste jag ätit!

Vi handlade och köpte med oss massa sprit, och lite mat!






Josäfin kockade några gånger, bland annat ägg och ostmackor mitt i nateen vilket typ är det godaste jag ätit!



Vi gick ut, två gånger! En av de var på midsommar då vi började med lite ost och kex och frukt på balkongen.







Sista dagen åkte vi till Fuengirola och jag åt en så förbannat god (och stark) burrito!


Förutom detta så hann vi även shoppa men för det mesta bara chilla och bada. Jag köpte två klänningar, en väska, två par trosor, ett armband och blomkronan som vi alla köpte, på primark! Sen köpte jag även två 1€ nagellack som jag inte har provat än på en jättebillig affär samt ett Rimmel London nagellack på en sminkaffär.

Vi hade en otroligt rolig vecka och det var otroligt fint där nere. En massa roliga saker hände och vi kunde för det mesta chilla hela veckan. Avslutningsvis ska jag visa en bild på en så fö*ävligt god pasta carbonara som jag och Ronja tog på en restaurang. Ha det gött!


Och här kommer även en bild på en del av skräpet vi samlade på oss.



Publicerat: / Allmänt

Studentskiva + student!

Den 26 Maj hängde alla treor på Jensen på föustret och hade studentskiva. Min klass möttes hemma hos Helena först för lite förkrök och nomineringar. Jag blev klassens stalker vilket jag sedan fick många frågor om under kvällen, haha! 
Jag och Elin var utklädda till Cosmo och Wanda i Fairly odd parents, som ni ser på bilden misslyckades vi ganska mycket med att färga håret och mitt var knappt ens grönt när skivan äntligen började.

Därefter drog vi som sagt till flustret för middag och senare kom även alla andra! 
Här är jag och Elin på middagen!


Kanske den största händelsen i mitt liv hittills var den 11 Juni då jag tog studenten. Jag fick skjuts in med Fridas syster Petra på morgonen då vi hade fotografering i värmlandsparken. Därefter gick vi upp till skolan för att hänga med klassen och få våra betyg. 
Därefter gick vi till Norrlands för att äta lunch innan vi tågade tillbaka till skolan. Väl där hann vi inte göra så mycket mer än att ta lite bilder och krama lärare innan det var dags för utspring. 

Efter utspringet åkte vi flak vilket nog var det roligaste jag någonsin gjort! Till nästa års studenter säger jag bara NJUT! Därefter åkte jag hem till mig där min farmor, mormor, mormors väninna samt min faster, morbror och kusiner var. Vi åt massa god mat som min mamma, pappa och syster fixat och sedan myste vi innan jag drog in till flustret för studentfest. Jag drog hemma ganska tidigt efteraom det var väldigt svårt att gå med en skadad fot (troligen Frida råkade hoppa på den på flaket så den var alldeles blå) så mamma hämtade mig och sedan somnade jag efter att ha haft den bästa dagen i mitt liv. Det har ännu inte gått in i mitt huvud att JAG har tagit studenten!



En bild som togs några dagar innan på mina tjejer! Josse, jag, Frida, Michelle, Elin och Ronja! 

- Förreaten idag hänger jag i Stockholm med några av mupparna på den sista bilden!

Publicerat: / Allmänt

Hallå i stugan!

Livet rullar på och bloggen glömdes bort som vanligt. Jag har i alla fall "sommarlov" just nu och gör väl egentligen ingenting om dagarna om inte mina vänner har tid att hitta på något. Nästan alla jobbar ju nu så det blir mest att hänga hemma på dagarna. 

Det har hänt en del stora saker sedan sist som kanske är lite för stora att ta upp i ett inlägg så jag kommer därför att dela upp de tre händelserna i tre inlägg och posta dem nu i veckan.

Veckan som kommer har jag inte jättemycket för mig. Ska eventuellt ta mig till Stockholm någon dag och sen ska jag eventuellt på fest och även fira Michelle. 

Jag kan dock berätta att jag bestämt mig för att plugga i höst eftersom jag inte fått något jobb. Så jag sökte Engelska baskurs på Uppsala universitet och kom in! Efter mycket velande tackade jag ja så nu har jag åtminstone något att göra fram till Januari! Igår sökte jag även studiemedel och imorse hade jag fått mail om att jag fått det beviljat så nu känns det aom att jag har lite koll på livet åtminstone för en liten tid framåt.

Hoppas att allt är bra med er så dyker inläggen upp senare i veckan! Sen får vi se hur mycket uppdatering det blir här senare!