Publicerat: / Allmänt

Körteori!

Igår låg jag ute och solade på förmiddagen innan jag åt lunch och sedan tog bussen till Enköping med Elin.
Förstår inte hur bussarna kan misslyckas så extremt med luftkonditioneringen. På vintern fryser man ihjäl på bussarna och på sommaren får man ibland knappt luft. Skärpning UL!

Körteorin gick bra, tråkigt nog gick vi igenom saker som jag inte hunnit läsa så mycket om än vilket gjorde att jag satt tyst hela föreläsningen. Det var i allafall mycket om besiktningar, maxvikt och reaktionssträck/bromssträcka osv. Efter körskolan gick jag och Elin och köpte glass innan vi tog bussen hem.

Idag vaknade jag 10 och gav mig genast ut på en löprunda. Körde intervaller med 60sek springa, 90sek powerwalka. Det gick bra, men däremot var det as varmt ute vilket gjorde att jag fick värmeslag och dessutom blev väldigt poppis hos insekterna. När jag kom hem var halva gatan ute vilket var lagom pinsamt eftersom jag flåsade och svettades som en ko.

Vid halv 4 åker jag in till Enköping igen för körteori. Idag kommer det handla mycket om mörker, halka och miljö öht. Senare ikväll har jag ingenting att göra vilket betyder slappa. Imorgon gör jag ingenting på dagen men på kvällen ska jag med Sara på en pay & jump på UPK. På torsdag ska jag antagligen bara städa mitt rum...

Kram på er i värmen! Min termometer visar 37 grader just nu :o

Publicerat: / Allmänt

Har vädret personlighetsklyvningar?

Igår morse var det grått ute och på grund av några anledningar aå valde jag att skjuta fram min powerwalk/jogg till kvällen. Vid halv 4 tog jag bussen hem till Anna där jag och nio andra hängde. Vi grillade och åt Annas rabarberpaj vilket var mycket gott. Strax innan sju tog vi bussen hem. Medan vi var hos Anna var det väldigt fint väder men senare blev det grått igen.

Näe jag kom hem drog jag på mig träningskläder och stack ut och sprang. Jag är ju inte så vältränad och jag kan inte springa så bra så jag varvade powerwalk med att jogga vilket gick bra. Jag har dessutom varit förkyld så jag började lite lätt men sprang allt mer i slutet.

Idag tänkte jag gör scrambledeggs till frukost och annars har jag inget speciellt idag. Förutom i eftermiddag för då hoppar jag på bussen till Enköping för min första körteori! Spännande!

Publicerat: / Allmänt

Midsommar!

Firade midsommar med mina stix minus Josäfin som låg på ajukhus stackarn. Senare kom även Caspian, Robert och Ludvig förbi så vi spelade bland annat kubb.

Igår vaknade jag av att Elin ringde Michelle och jagade upp oss. Efter en stadig frukost tog vi bussen in till Hemköp innan vi traskade upp till Ackis för att hälsa på vår sjuke kompis. Vi hade köpt med oss godis så nog låg vi på plus och samtidigt som vi klev in i rummet fick hon också veta att hon fick åka hem.
På kvällen firade stixen hemma hos Josse med pizza och tårta. Åkte sedan hem och slappade framför I am number four. Najs!

Nu har jag precis vaknat och ska snart försöka pressa iväg mig själv på en pw/löprunda. Senare i eftermiddag ska jag hem till Anna och mysa med lite kompisar. Ikväll blir det nog några avsnitt av Secret life of the merican teenager.

Hoppas ni har haft en trevlig midsommar!!

Publicerat: / Allmänt

GLAD MIDSOMMAR!

Vill bara önska er alla en härlig midsommar med denna bild som är ifrån förra årets midsommar! :)

 

Publicerat: / Allmänt

Chillar!

Chillar sönder här hemma. Det enda jag gjort idag och igår är att kolla på en massa avsnitt av Secret life of the american teenager, två avsnitt av Teen Wolf samt spelat Starcraft.

Imorgon ska jag på kvällen iväg och handla med Michelle, Ronja och Frida om jag förstått rätt och senare sussar jag hos Michelle antagligen. På fredag är det midsommar vilket vi ska fira tillsammans och jag ska då ha på mig klänningen jag köpte på Primark i Tyskland. Najs! :)

Vidare har jag inga planer just nu, mer än att jag börjar körskolan på måndag. Då med teori två dagar i rad :)

Publicerat: / Allmänt

Ber om ursäkt!

För det förra inlägget som blev jättelångt, men somsagt försökte hålla ner det!

I Söndags gick jag upp vid 8 för att ta bussen till Uppsala. Jag och stixen - Michelle åkte in till Stockholm, shoppade lite och sedan gick vi till Kungsträdgården för Rix FM, vi gjorde världens fail vilket gjorde att vi var två meter ifrån signeringen med Olly Murs. Så pissed off jag var! Istället fick vi bra platser vilket gjorde att vi såg väldigt bra, när folk inte hade skyltar uppe dvs. Efter Olly, vid Yohio öppnades portarna och det haglade så mycket. Jag hade endast på mig en långärmad och mina kära vänner bara ett linne. Helt sjukt vad kalla och blöta vi var när vi skulle hem.

Dagens bästa gick till Josäfin. När vi närmade oss centralen i stockholm såg några äldre killar oss och tyckte antagligen att vi var jätteroliga som var så blöta vilket resulterade i att de skriker "Hej tjejer" och Josse svarar på sekunden "FUCK YOU!!". Snacka om paffa de var! På vägen hem köpte vi en varmchoklad som vi värmde oss med innan vi kom hem.

Igår åkte alla stixen in till Enköping och fikade en stund på eftermiddagen. På kvällen åkte vi till Ronja och häckade innan vi sedan åkte hem. Idag har jag bara sett två avsnitt av Teen Wolf och häckat här hemma. Ska måla mina naglar nu dock så jag hoppas att det blir bra! Kram på er! :)

Publicerat: / Allmänt

Long time no see!

Tänkte köra en snabb genomgång över hur förra veckan såg ut för er. Orkar inte ta det så invecklat!

Måndag: Flög vi till tyskland där vi mötte upp våra tyskar. Stämningen var väldigt tryckande och osäker till en början, dessutom snackade alla tyskar på tyska och vi på svenska så vi kom inte så nära varandra. Jag och Lorena åkte direkt hem till henne och satt ute en stund innan alla kom då vi åt pizza.

Tisdag: Gick upp ganska tidigt för att åka till skolan. Träffade först deras rektor som väldigt gärna ville prata med oss. Därefter hade vi engelska och franska. Deras klassrum var kaotiska, med sjukt hög ljudvolym! Lärare + elever skrattade så fort någon sa fel och lärarna sa betygen högt för hela klassen samt frågade om deras åsikt gällande vilket betyg personen skulle få. Sjukt! Lärarna var dock ganska trevliga det jag snackade med de. Därefter åkte vi vidare till ett ställe som hetter Weinheim. Dit åkte jag, Elina, Frida, Caspian, Mikaela, Elin, Lorena, Julia, Janina, Philipp, Lara och Marianna. Väldigt trevligt! På kvällen gick vi till en restaurang där vi åt Kochkäse, vilket är kokad ost som man doppar bröd i. Inget speciellt så jag åt potatissoppa med bratwürst istället!

En bild från när vi beställde Spagettiglass, vilket var mjukglass som var pressad så den såg ut som spagetti.

Onsdag: Åkte vi till Frankfurt. Först gick vi till ett muséum som handlade om kommunikation, det var inte så kul eftersom det endast stod på tyska. Vad den tyska läraren hade tänkt med vet ingen. Därefter gick vi upp på en skyskrapa där vi tog massa gruppbilder. Jag och Lorena tog även en tillsammans! På kvällen var vi hem till Caspian och Philipp där vi grillade tillsammans. Fick även reda på att vår bästa lärare har slutat vilket gjorde att vi svenskar satt och grät till hans avskedmail i en ring, samtidigt som vi åt chokladpudding. Tyskarna tyckte att vi var ganska konstiga...
När vi var i Frankfurt, Elin i fokus!

Jag och Lorena tillsammans på skyskrapan! Hoppas ni kan se bilden för det blev något knas.


Torsdag: Åkte vi till en stad som heter Heidelberg, vilket även är staden som våran drottning Silvia kommer ifrån om jag förstått rätt. Det enda vi gjorde här var att gå upp för en jättebrant backe till ett slott som vi inte gick in i. Var as lökig efteråt haha! Sedan gick vi ner, åt på subway, shoppade lite. Innan vi tog spårvagnen till ett ställe där vi gick till en strand ifrån. Väldigt mysigt och hyfsat skönt i vattnet, 21 grader. På kvällen lagade Lorenas mamma Iris mat till mig så jag åt med de och Lorenas storebror Jonas. 

Fredag: Gick vi i två timmar uppför ett berg, lagom lökigt och jobbigt. Där uppe åkte vi coola bergochdalbans liknande grejer. Man satt i en liten bil och så kunde man reglera farten själv när man åkte. Jag åkte tillsammans med Johanna två gånger. Därefter åkte vi hem. När vi kom hem slappade vi en stund innan jag och Lorena gick och hälsade på hennes mormor och morfar (tror jag det var) och därefter åt glass. Eller ja hon drack milkshake och jag åt bananasplit. Mums! Därefter kollade vi i en affär innan vi gick hem. Åt återigen mat med Lorena, Iris och Jonas och sedan åkte vi iväg på en fest som det hade varit en massa bråk om. Det löste sig som tur var. Det var faktiskt ganska kul och vi svenska ägde på att dansa till skilland från alla andra. Var hemma och i säng ca 2 vilket gjorde att jag var as trött dagen efter.

Lördag: Var dagen då vi skulle åka hem. Först åt vi brunch hemma hos Malin och Alisa och därefter ville vi tillbaka till Frankfurt men eftersom Lorena skulle på dansträning + show så kunde inte hon följa med. Istället åkte de flesta av oss dit, shoppade och sedan åkte vi till flygplatsen där några föräldrar tagit med sig väskorna. Jag hade redan köpt en klänning på primark på tisdagen men köpte nu även en plånbok, kaffemug, fyra nagellack och en bandeau. Vi blev dessutom filmade i något tv program där två personer skulle tävla mot varandra. Vi var publik och det tog ett tag innan programledaren förstod att vi inte pratade tyska. Det var väldigt jobbigt att lämna alla trots att jag längtade hem jätte mycket. Längtar nu verkligen till Oktober när de kommer hit!

Ett höghus i frankfurt, med tågstationen bakom! :)

Publicerat: / Allmänt

DEUTSCHLAND FÜR ALLE!

Kl 11.29 sätter jag mig på bussen till Uppsala med Frida för att möta upp Elin. Vi får skjuts av Helenas mamma eller pappa (TAACK!) till arlanda där vi möter upp vår lärare och alla andra som också ska åka med. Planet lyfter 15.15 och vi beräknas landa 17.25. Det ska bli riktigt spännande men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är livrädd just nu. Typ allt kan gå snett men förhoppningsvis blir det jätteroligt! Frågade Lorena (som min tysk heter) om vilka lektioner hon hade den dagen vi ska till skolan och tydligen ska hon ha engelska, franska och dans. Det kändes som ganska roliga ämnen även om jag trodde att jag var klar med min franska (haha) och dans bör jag nog inte försöka mig på själv, hehe...


Igår vaknade jag upp med halsont och en näsa som inte kan bestämma sig för om den ska rinna eller vara täppt. Skit också tänkte jag och försökte kurera mig till idag så att jag skulle bli bättre. Desvärre blev det inte så. Min hals är det ingen fara med men det blir ju lagom kul att försöka sova borta när ens näsa är täppt. 

Snart ska jag klä på mig och fixa mig. Sedan ska jag packa ner det sista i väskorna och äta lunch.Därefter drar jag som sagt till bussen. Håll tummarna för att jag får en härlig resa och att alla tyskar är trevliga!

Kram på er! :D


Gammal bild!

Publicerat: / Allmänt

Mys!

Igår var jag först hem till Josse och chillade i solen med några av hennes klasskompisar + kompisar osv. Var väldigt mysigt innan jag och Frida traskade vidare till bussen. Vi mötte upp Elin i klassen på stan för att fixa present till Helena innan vi drog vidare hem till Helena. Jag passade på att köpa min bikini som faktiskt satt ganska bra! Väl hos Helena så åt vi en massa Ceasarsallad och chips, samt efterrätt i form av supergod cheesecake! MUMS!

De andra badade men jag failade totalt när jag rakade mina ben så jag har skurit upp baksidan av mitt ena ben så jag stod över eftersom det sved så mycket. Snart ska jag äta mat och sen ska jag dra hem till Josäfin för att ha girlsnight. Står antagligen över badet ikväll också men det blir roligt ändå! Får se när jag drar hem sen för någon gång innan Tyskland måste jag och mamma färga mitt hår så det kanske blir ikväll eftersom hon jobbar imorgon. 

Imorgon ska jag packa hela dagen och på måndag åker jag till Tyskland! Flyget går från Arlanda kl 15.15 så runt 13 ska jag befinna mig där för att söka upp mina kompisar och min lärare. Förhoppningsvis kan jag åka dit med Helena! :)

Om jag inte hinner blogga något mer så vill jag passa på att önska er alla ett bra sommarlov eftersom ni andra får det nu i veckan! :) Kram på er!


Nästan en ett år gammal bild på mina fina vänner i klassen! 
 

Publicerat: / Allmänt

De två första dagarna!

Igår tog en massa människor studenten STORT GRATTIS till er alla! Det var ni värda efter tre års slit!
Själv var jag faktiskt inte och firade någon för min barndomsvän Maria som jag trodde att jag skulle fira tar tydligen studenten den 14e och då är jag i Tyskland så det sket sig lite. Istället låg jag hemma och göttade mig i sängen vilket var sjukt skönt!

Idag gick jag upp vid halv 10 och gjorde mig iordningen innan jag körde till stallet. Jag och Johanna hade nämligen bestämt oss för att ta och rida ut när det ändå inte var några lektioner samt att vi båda hade igenridning. Anna följde med också så jag red på Cannon, Johanna på Louie och Anna på Armani. Super mysigt! Red ganska långt nästan 1½ timme i skritt för det mesta men även någon galoppsträcka och lite trav. Super härligt!

Nu har jag precis landat hemma och börjat kolla lite så att jag har kläder till Tyskland. HAr därför slängt in allt i tvätten så att jag ska kunna packa allt jag vill sedan. Mamma hade köpt en Magnum Strawberry white till mig så jag har ätit den och surfat runt på lite bloggar. 



Publicerat: /

SOMMARLOV!

Hade min sista dag i skolan igår då det var klasskampen. Vi skulle göra lite olika stationer hos våra lärare och samtidigt skulle vi ta bild på en.massa saker också. Vi klarade alla stationer och alla utom två grejer att ta bild på så vi kom faktiskt tvåa av tvåorna trots att vi torskade både i dragkamp och brännboll. Därefter var det fotbollsmatch mellan lärarna och eleverna som jag och Sabina i min klass såg med några i våran parallellklass. Myclet trevligt men kallt så vi mutade till oss våran idrottslärares jacka om vi lovade att heja på de. Sagt och gjort. Tack vare oss vann de med 3-0 (höhö)...

Sade hej då till alla klasskamrater och lärare eftersom det var min sista dag. Insåg då hur fantastiskt glad jag är över att ha så bra lärare och en så bra klass! Det är nästan lite sorgligt att jag inte ser de förrän i mitten på augusti. Men men SOMMARLOOV!

Såg teen wolf på kvällen. Herre min gud! Ska hålla tyst nu så att jag inte spoilar något men det var så underbart bra! Kolla!!

Kram på er alla!

Publicerat: / Allmänt

JAG ÄR KLAR!

Jag är äntligen klar med tvåan. Skrev och skickade in min sista uppgift idag så slutade lite tidigare och åkte hem! Orkar därför inte plugga något mer utförligt ikväll utan ska istället njuta genom att spela Starcraft alldeles för länge.

Imorgon har jag min sista skoldag i tvåan, då vi kan klasskampen och bara ska tävla lite mellan klasserna och fika.
På kvällen ska jag se TEEN WOLF(!!!) eftersom det kommer ut inatt och annars ska jag slappa.

På onsdag ska jag inte ha något för mig utan bara ta vara på all förlorad sömn och dö tid haha! Ja jag behöver sån.
Samma på torsdag även om jag kanske börjar plugga lite. Måste även inhandla en bikini eftersom den lila underdelen inte satt så bra.

På fredag ska jag antagligen hem till en kompis och fira att hon fyllt år. Vi ska bada, äta mat och mysa tillsammans! 

På lördag ska jag grilla hemma hos Josse tillsammans med en massa vänner och på söndag packar jag till Tyskland!

Har hört rykten om vad som ska hända i Tyskland. Vi ska vara i skolan en dag, vara i Frankfurt en dag, en dag i Heidelberg och en dag ska vi gå till något som heter "felsenmeer". Förhoppningsvis blir det roligt! :)

Hoppas ni har det bra i värmen allihopa! KRAM!

 
Två instagrambilder. Den ena från när mina släktingar var här i lördags och den andra från en timme sen när jag firade att jag är klar med tvåan! Haha... nej ursäkta den skabbiga bilden! :)
 

Publicerat: / Allmänt

Besök!

Nu är min mormor, hennes väninna, morbror och mina kusiner här! Vi har varit borta i en lekpark och åkt rutschkana och gungat. Själv insåg jag att jag nog är för gammal för sånt eftersom jag varken fick plats i gungan eller kom  under stången som var vid rutschkanan. Eller så är jag bara för lång och har för breda höfter.

Snart ska vi grilla och efter det blir det lite marshmallows och chips. Mumsigt!
Tog en liten paus men nu kom min kusin Sofia och satte sig vid mig så nu ska vi nog spela något roligt spel.

Ha det gött så hörs vi! Kram på er! :)