Publicerat: / Allmänt

En sån där lista igen!

Hejsan bloggen! Just nu sitter jag på bussen till Västerås där min sjukling till pojkvän ska hämta mig, stackarn. Men men, ska bli mysigt! Jag har egentligen inte gjort något spännande de senaste dagarna så jag slänger upp en liten lista som vanligt. Ha det gott! Kram!

Idag är det: Fredag
Idag tycker jag om: Mig själv faktiskt, känns ssom en bra dag för min självkänsla.
Idag har jag: Skrivit juridiktenta och det gick faktiskt helt okej.
Idag borde jag: Inte så mycket. Har faktiskt inga borde mer än att vi antagligen ska få i oss mat ikväll. Och diska efter oss eftersom diskmaskinen är sönder.
Idag tycker jag: Att kollektivtrafik kan ta sig.

Denna veckan med ett ord: Pluggig. Om det nu är ett ord.
Veckans bästa: Smörgåstårta igår kväll och att jag får träffa hjärtat igen ikväll!
Veckans värsta: Tentan, fy vad jobbig den var! Men nu är det över och det kändes som sagt okej.
Dagens värsta känsla: Huvudvärken och skrivkrampen efter tentan. Usch!
Dagens bästa händelse: Får träffa min älskling❤️
Dagens hiss: Vädret!
Dagens diss: Kollektivtrafik, usch!

Idag är jag nöjd med: Tentan!
Idag är jag missnöjd med: Ingenting!
Idag saknar jag: Min vovve, trots att jag träffade honom för 1,5 timme sen! Ska byta ut honom mor två katter i helgen... Näe! Usch!
Idag avskyr jag: Vintern, please go! You're nor wanted anymore!
Idag älskar jag: Livet?
Idag just nu ska jag: Sluta stirra ner i telefonen och hoppas att huvudvärken försvinner.




Publicerat: / Allmänt

Tisdag!

Godmorgon alla fina!


Igår tipsade Loviisa mig om appen sleep cycles som känner av när du sover, är vaken och när du sover djupt, samt att den väcker dig när du inte djupsover. Tyckte den var toppen faktiskt så därför tänkte jag tipsa er andra om den! Var riktigt skönt att vakna imorse, även om det kändes som att jag låg vaken halva natten hade jag faktiskt bara varit vaken en gång, samt nu på morgonen. 

Började morgonen med en riktig brakfrukost. Chiapudding som jag gör på 2dl hasselnötsdryck, 3msk chiafrön och ungefär ett kryddmått vaniljpulver som jag fixade igår, till den hade jag mango. Sen gjorde jag också en knäckmacka med ost och skinka, samt microägg. Det är superlätt att göra och tar bara 2 minuter, vilket är toppen när jag känner för ett ägg till frukost men inte orkar koka eller steka. Du knäcker bara ett ägg i en skål eller mugg, rör runt så vitan och gulan blandas, slänger i lite kryddor om så önskas och stoppar in i micron i 1min på högsta effekt. Hett tips till er alla!

Såhär fint hade jag det!
 
Idag är det tisdag och det enda jag har på schemat är att jag ska träffa min basgrupp vid 13.30 för att sedan ha seminarium i kommunalrätt 15.15-17. Innan dess blir det en promenad med Gucci. Efter seminariumet sen blir det raka vägen hem och ta det lugnt, får se om det blir ett samtal med Han med stort H också. Annars ska jag se på ung och bortskämd ikväll. 
Hoppas att ni alla har en fantastisk morgon! Kram på er!

Publicerat: / Allmänt

Måndag och ny vecka!

I onsdags begav jag mig iväg till Strängnäs efter att jag avslutat dagen. Jag hade nämligen inget mer vettigt på uni än en frågestund så jag valde att lämna in min PM på en gång och strunta i den. I Strängnäs hämtade Sebastian mig och vi köpte med oss kyckling och potatissallad hem för att slippa laga mat. 

I torsdags var jag hemma medan Sebastian jobbade. Passade på att plugga lite inför tentan och slappade framför Gift vid första ögonkastet som ganska nyligen började sin andra säsong. Jag såg hela säsong ett när den gick men hade helt missat att den nya säsongen börjat så då såg jag ikapp avsnitten. Måste säga att jag nästan gillar den här säsongen mer än den förra. Då kändes det mer stelt än nu, antagligen för att de vet mer vad de har att förvänta sig när testet redan har applicerats en gång. Rekommenderas starkt i alla fall! På kvällen gjorde vi egna köttbullar och jag mådde lite halvdant så det blev en väldigt lugn kväll.

I fredags tog jag sovmorgon, pluggade lite extra men tog det också väldigt lugnt. Vi hade inga planer sen utan såg på rally (jippie... ) och fångarna på fortet på tv. Sen somnade vi väldigt tidigt. 

På lördagen hade vi mycket för oss. Först åkte vi och kollade på Sebastians "sommarbil", som står avställd nu på vintern, så att den mådde bra. Därefter var vi bjudna på lunch hos hans mamma och systrar. På kvällen hade vi bokat bord på en tapas restaurang i Eskilstuna som var jättemysig. Tigerräkor, oxfiléspett med klyftpotatis och quesedillas åt vi. Sen rullade vi vidare på inflyttningsfest hos några av hans kompisar vilket var både väldigt trevligt och kul. 

Söndagen spenderades främst hemma i soffan bakis. På kvällen tog jag tåg och buss hem och slocknade på direkten.

Idag har jag först haft ett seminariumpå morgonen och hunnit käka lite hemma. Ska laga köttfärslimpa ikväll och plugga en hel del eftersom jag både har seminarium, opponering och tenta den här veckan. 

För övrigt så märker ni att jag börjat blogga allt mer. Jag hoppas att jag ska kunna hålla i det här, men det återstår väl antagligen att se. Vill egentligen byta design men det får hålla sig till sommaren eller något sådant. 

Hoppas allt är fint med er alla. Lämna gärna en kommentar också när ni ändå kikar! 

 
 

Publicerat: / Allmänt

Slutet på året!

September: Började universitetet, var ute konstant eftersom det var nollning. Superkul! Sprang runt i pyjamas konstant halva September, haha! Jag matchade med Sebastian på tinder och trodde väl att han var som alla andra killar, att det skulle dö ut förr eller senare. Look how that turned out... ;) Blev sjuk.. igen. Var på gasque och blev så full att jag inte vet vad. Jag fyllde 20 och gick på systemet för första gången, fick varken ett grattis eller visa leg. Köpte en iPad som är min bästa vän nu. 

Oktober: Fortsatte plugga på som en galning. Fick VG på hemskaste hemtentan. *stolt* Gick på mickelsmäss med syrran, var inte så excited som en brukade vara som ung. Hade den mest episka drinkkvällen med Elin och Loviisa. Drinkarna sög men resten var toppen. Blev av med mitt nässpraysberoende och har varit frisk sen dess. SCORE! Gick på en massa halloweenfester och var då ändå tvungen att tacka nej till en. Elitserien i bandy startade och jag var glad. 

November: Träffade Sebastian för första gången. Han kom till Uppsala och vi åt sallad, gick på promenad och sen skjutsade han hem mig. Jag var så nervös och rädd men var så glad när jag kom hem. Ville bara träffa honom igen. Blev klar med alla mina julklappar långt innan jul och mer än så hände inte riktigt denna månad.

December:  Jag träffade Sebastian igen och Loviisa den hjälten hämtade mig i Eskilstuna. Firade Ronja och var ute på krogen. Jag och Loviisa hade ost och vinkväll, öppnade varandras julklappar och dagen efter var Loviisa fortfarande full så jag fick köra oss till IKEA för brunch. En gammal internetvän som jag hade känt i 2,5år stordissar mig utan anledning. Gick på julmiddag med Sebastians vänner och bakade pepparkakor med hans familj. Några dagar senare blev vi officiellt tillsammans. Firade julafton med familj och släkt och sedan nyår med en massa härliga vänner. Fick ingen nyårskyss dock eftersom Sebastian åkte till Skottland, men slutade ändå året på topp. 


2015 var ett fantastiskt år faktiskt, kommer inte glömma det på länge. Är så glad för allt som hänt iår och hur mycket jag tagit med mig personligt. Har växt så mycket som människa.

Publicerat: / Allmänt

Fortsättning på året!

Maj: Jag jobbade en massa och egentligen hände inte så mycket mer. Såg en massa hockey och häckade hemma för det mesta. Sprang vårruset med mamma, hennes kusin och vänner trots att jag var svinförkyld. Gick asbra första 3km, sen insåg jag varför en inte ska springa när en är förkyld. Fcik stå stilla och dricka vatten i typ en kvart innan jag kunde gå de sista 2km. Vann i alla fall en stor chokladask i Lindts chokladhjul så jag var glad ändå. Följde Eurovisionveckan helt slaviskt. Bokade äntligen bråvalla.

Juni: Fikade med Loviisa på Waynes och pratade om allt mellan himmel och jord. Min syrran slutade 9an och jag stod stolt och såg mina elever på skolavslutningen samtidigt som jag jobbade mitt sista pass på skolan. Jag och Loviisa gick ut och köpte en flaska vin på krogen. Käkade pizza met ägg på för första gången och det var nog det vidrigaste. Spydde också på verkligheten när jag blev trakasserad av män på krogen 4ggr på samma kväll. Samt på vägen hem därifrån. Firade midsommar i Björklinge, nykter. Väldigt skoj! Åkte på bråvallafestivalen med massa vänner, hade det grymt kul. 

Juli: Jag var sjuk... igen. Firade Loviisas födelsedag med massa vin och en suspekt snubbe som frågade om vägen till ett soprum? Jag kom in på mitt andrahandsval till universitetet och var lycklig över att jag skulle bli socionom. Jobbade som en galning med en 7 dagars vecka på 60 timmar bland annat. Åkte till Söderhamn och hälsade på släkten. Tog ett äckligt nattåg hem för jobb i två dagar och åkte sedan upp igen. 

Augusti: Red för första gången på 1,5 år och fick därefter den värsta träningsvärken som går att få. Jag kom in på Socionomprogrammet i Uppsala och blev så chockad att jag grät inför min pappa. (haha) Åkte till Öregrund med Loviisa och myste i värmen. Käkade med Elin och catchade upp om livet. Sade hejdå till Elin B som åkte till England i några månader. Har fortfarande inte hunnit träffa henne sne hon kom hem, that's bad.


De sista månaderna kommer imorgon! :)

Publicerat: / Allmänt

Året var 2015!

Så ska jag, väldigt sent men ändå, försöka mig på någon slags sammanfattning av året 2015. Blir det för långt delar jag in det i fler inlägg, eftersom jag ska försöka mig på att klämma in lite bilder också. Enjoy!


Januari: Jag firade nyår med massa vänner. Skrev mina sista tentor i engelska kursen jag pluggat. Valde för första gången i mitt liv att sumpa ett resultat i en kurs (ena halvan av min litteraturkurs). Mådde i övrigt inte jättebra, men började här att återhämta mig från min vinterdipp. Nojjade mycket över att jag skulle bli sysslolös när engelskakursen var över, men valde samtidigt att prioritera min hälsa över att få den där dumma hemtentan godkänd. Grymt glad över det idag. Bokade en resa till London med Elin och Helena. Var hemma med Gucci som var en liten plutt vid den här tiden. 


Februari: Fortsatte vara hemma med Gucci och var ännu arbetslös. Åkte till London med Helena och Elin, gick på Warner bros studios, drack massa starbucks, gömde oss för creepy tunnelbanekillar som ville ha med oss på sina events, snackade italienska med italienare, duschade i en regndusch, åt massa cadbury cream eggs, drack äcklig sainsbury-vodka och fick massa gratisshots på klubben. Var sedan typ konstant sjuk med massa bihåleinflammationer och annat skit. Mellon drog igång, som vanligt en tradition att se allt. 





Mars: Jag fick ett jobb!! På min gamla grundskola, det var grymt kul men jag var fortfarande bunden till att vara med Gucci så hade svårt att ta vissa pass vilket var tråkigt. Måns vann mellon och ca alla mina mellanstadiedrömmar blev sanna. Haha kanske inte, men nära. Månaden spenderades i övrigt mest på jobbet eller hemma med Gucci. 


April: Fick ett till jobb, som jag är kvar på än idag. Hade introduktion och trodde aldrig jag skulle passa på det, men älskar det faktiskt. Började träffa en kille, men det blev inget mer med det. Vi sågs lite i någon månad och jag trodde väl att det skulle bli något, men såhär med facit i hand så var all attraktion bara en inbillning och jag slösade bara tid på någon som inte var värd mig. Det var jobbigt ett tag men sen kom jag ur betydligt starkare ur det och väldigt ironiskt så var det delvis när han dissade mig som jag började må bättre igen efter min vinterdipp, krävdes bara att jag såg värdet i mig själv för att det skulle fungera. Ångrar ingenting, men han var inte bra för mig och därför är jag glad att det sedan inte blev något mer av det, även om jag trodde att jag ville det då.




Fortsättning kommer imorgon!

Publicerat: / Lista

Tiden går!

Tiden går och en massa har hänt på sista tiden. Ska väl slänga upp någon slags sammanfattning men just nu orkar jag inte. Känner att jag behöver skriva av mig när det så fort som möjligt dock, när det fortfarande är färskt, så jag kan minnas tillbaka i framtiden. Hur som, det är nytt år med nya möjligheter, så jag slänger upp två årslistor! (Som jag slog ihop :) )

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Japp. Jag dejtade, två personer. Jag blev kär i en av dem, vilket är första gången i mitt liv. Jag gick in i ett förhållande i slutet av året. Jag fick ett ordentligt jobb för första gången i mitt liv. (två ett tag till och med) Jag var också glad och lycklig större delen av året, för första gången i mitt liv. Till sämre saker så rökte jag för första gången. Handlade på systemet för första gången. Jag hade ingen sysselsättning för första gången i mitt liv (endast 3 månader men ändå). Säkert mycket mer än så men det är det jag kommer på.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Har nog aldrig haft några nyårslöften. Fast då var mitt löfte att äta sundare och gå ner i vikt. Vilket jag gjorde och höll. Iår ska jag även försöka komma igång med mer träning.

3. Kommer du ha några nya för nästa år?
Se ovanstående! Men också att jag ska fortsätta vara lycklig! Se livet från den ljusa sidan! Fortsätta uppskatta och värdera min familj, släkt, vänner och pojkvän högt och älska livet. Mår så mycket bättre då!

4. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Inga nära vänner till mig, men kollegor och bekanta.

5. Dog någon som stod dig nära?
Komplex fråga, för boenden på jobbet har dött och till viss del blir ju dem som en familj till en. Så ja? Inte så att jag grät men jag tänkte väldigt mycket på speciellt en av dem när hen gick bort.

6. Vilka länder besökte du?
Sverige och England!

7. Är det något du saknar år 2015 som du vill ha år 2016?
Tror faktiskt inte det! 2015 var jäkligt bra!

8. Vilket datum från år 2015 kommer du alltid minnas, och varför?
11-12 April - stort misstag som lärde mig mycket om mig själv och livet.
9 November - första gången jag och Sebastian träffades.
21 December - då jag och Sebastian första gången kallade oss flickvän/pojkvän.
+ massa annat men minns inte specifika datum! Den sista är helt klart den jag kommer minnas mest!
 
9. Vad var din största framgång 2015?
Haha att jag fick den bästa killen? Att jag stod på mig när jag begick mitt misstag och hen ansåg att det var jag som var problemet? Att jag kom in på min drömutbildning? Att jag fick ett jobb jag verkligen tycker om? The list is long!

10. Vad är du mest nöjd med?
Sebastian och min plats på socionomprogrammet tar nog första platsen tillsammans. Sen kommer den där hemtentan jag ägde på.

11. Största misstaget?
Haha vette fan om jag ens vill tänka på hen? Jo det vill jag, för då inser jag ännu mer hur värdelös hen var (oops did I just say that?) och hur jag var alldeles för bra för hen!

12. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Bihåleinflammation my ass.

13. Bästa köpet?
Min mobil, hade inte klarat mig på min förra länge till!

14. Vad spenderade du mest pengar på?
Smink... och mat... OCH SPARANDE! WOW!

15. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Min familj, min släkt, mina vänner och Sebastian. Underbara allihopa <3

16. Vilka sånger/band kommer alltid att påminna dig om år 2013?
Robbie Williams! Zara Larsson! Adam Levine! Ariana Grande! Justin Bieber!

17. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare!

18. Vad önskar du att du gjort mer?
Fler vinkvällar med Loviisa hade behövts!

19. Vad önskar du att du gjort mindre?
Hade ångest, stress och prestationsångest.

20. Hur tillbringade du julen?
Med familjen på julafton, släkten på pappas sida på juldagen, mammas sida på annandagen.

21. Hur många one night stands?
Ett.

22. Hur många har du nobbat?
Haha, för många på tinder. Men egentligen bara två ordentligt skulle jag säga.

23. Favoritprogram på TV?
HAHA four in a bed sammanfattar mina arbetslösa månader!

24. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Hata är ett starkt ord men ja nästan... hehe.

25. Bästa boken du läste i år?
Har knappt läst några iår? Hemskt?
 
26. Blev du kär i år? 
Förjävla kär blev jag!

27. Största musikaliska upptäckten? 
Tror inte jag gjorde någon större upptäckt iår?

28. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? 
En ny säng.

29. Något du önskade dig men inte fick? 
Nope!

30. Vad gjorde du på din födelsedag 2015
?
Var hemma och pluggade och beställde min säng.
 
31. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? 
Tror fan inte det? Det var lärorikt och bra! Mestadels var jag väldigt glad och i slutet av året också väldigt lycklig!

32. Hur skulle du beskriva din stil år 2015? 
Samma som innan, väldigt jag, väldigt vardaglig.

33. Vad fick dig att må bra? 
Alla runt omkring mig!

34. Vem saknar du?
Min kanin Caga saknar jag ibland!

35. De bästa nya människorna du träffade?
Vore typ skamligt som flickvän att inte säga Sebastian? Men lägger till alla människor runt honom också. Samt alla mina fantastiska kursare, kärlek på dem alla!