Publicerat: / Allmänt

Samhällskunskap suger. "Varför går du samhällslinjen då?"

Ja rubriken säger nog det mesta. Just nu har jag pluggat samhällskunskap hur länge som helst så nu orkar jag inge mer. Vår uppgift är att välja en konflikt (jag har valt Vietnamkriget) och sedan analysera denna ur ett teoretiskt perspektiv (realism, liberalism, marxism) och använda en metod (kvalitativ, kvantitativ, komparativ). Vi ska också göra en konfliktanalys samt kriticera alla våra källor och material. Så tråkigt och allting snurrar. Jag är i princip klar med allt "förarbete" till själva analysen vilket har blivit ungefär 1½sida. Måste hålla mig inom 6sidor sen också, det kan bli svårt...

Bort ifrån pluggandet. Kick offen i lördags gick bra, det kanske inte var jätte roligt hela tiden men det var ganska intressant och det kändes som att vi kom någonstans! Härligt! Mötet efteråt var kort. Efter det gick jag och Michelle till Andréa och hjälpte henne att slinga håret, det blev kanske inte riktigt som vi tänkt oss men men... Därefter drog vi Örsa människor hem till Josse och gjorde henne till ginger innan vi kollade på Snow white and the huntsman

Dagen efter följde jag med Sara till ERK på tävling. Träffade massa folk om det var länge sedan man träffade, roligt! Hur det gick för Sara får ni kolla på http://fjuarna.blogg.se ! 

Igår var det skola igen och jag mådde så dåligt, gick till skolan ändå härdad som jag är! Det var ingen hit direkt. Idag gick jag också till skolan trots att jag fortfarande mådde dåligt, mamma sjukanmälde mig dock ifrån idrotten eftersom jag fortfarande är så förkyld att jag får hostanfall av att gå upp för trapporna eller gå hem ifrån bussen. Nu på kvällen har jag spenderat några timmar med samhällskunskaps PMet och nu ska jag skriva ihop protokollet ifrån mötet i lördags innan jag ska slappa! 

Hoppas det är bra med er alla! KRAMAR!

Ps. Sorry för bildlöst inlägg, av någon anledning funkar inte bilder jag fått från msn att ladda upp :S .Ds.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hejsan! Jag heter Minna, är född under det fantastiska året 1995 och bor i en mycket liten byhåla utanför Uppsala. Jag läser just nu första terminen på Socionomprogrammet på Uppsala Universitet och jobbar extra som vårdbiträde på ett äldreboende. I övrigt gillar jag att umgås med kompisar, läsa och lyssna på musik. Jag har tidigare också varit väldigt aktiv inom ridsporten, vilket jag hoppas kunna återuppta inom en snar framtid. I den här bloggen kommer ni i framtiden få följa min vardag med plugg, jobb, fritid, min hund Gucci och en stor skopa av känslor och tankar. Vill ni läsa så vore det jätteskoj och var isåfall inte rädda för att kommentera. Kram!