Publicerat: / Allmänt

Myshelg!

Hej alla fina!

Detta har varit en riktig myshelg då jag endast varit hemma och gosat. I fredags när jag kom hem från seminariet gjorde jag pizza till middag och bakade en rawfood-kladdkaka som jag gjort en gång tidigare. Riktigt god är den så om någon nu är nyfiken och vill prova så har ni receptet HÄR. Tyvärr blev det inga bilder dock, vilket såhär i efterhand känns ganska dumt, men men. 

Igår låg jag hemma hela dagen, spelade lite Cod och läste lite böcker samt myste med Gucci. Idag ska jag försöka läsa in mig lite på kurslitteraturen till föreläsningarna den här veckan, samt till seminariet på fredag. 

Planer för veckan är att jag är ledig både tisdag och torsdag. Har skrivit att jag kan jobba på tisdag men det verkar vara ganska välbemannat då så det kommer antagligen inte bli något, så i sådana fall ska jag antagligen plugga och ta det lugnt. På torsdag däremot är det någon som fyller år (hint: det kan vara jag) så jag hade tänkt åka och handla på dagen eftersom jag bjudit över lite kompisar på fredag och sen på kvällen lät det som att familjen skulle gå ut och äta. 

Intressant vecka blir det alltså, men också hyfsat lugn. Vi har bara två kapitel att fördjupa oss i till seminariet i jämförelse med tidigare vecka när vi hade 7 kapitel och två 14 sidors artiklar. Hoppas kunna bli helt frisk denna vecka också, det går definitivt mot bättre tider men jag har fortfarande lite problem med hostan och nästäppan.

Hoppas allt är fint med er alla, jag hoppas på att kunna uppdatera lite "roligare" med bilder osv om jag faktiskt lär mig att spara ner alla bilder jag tar,

Kram, 
Minna

Publicerat: / Allmänt

Regn

Hej alla fina, hoppas det är bra med er!
 
Igår hade jag lovat mamma att följa med henne till Eskilstuna för att få Gucci trimmad. Det har blivit lite strul med tiderna hos de som finns häromkring så eftersom mamma åkte dit en gång förut när det var sommarstängt här så åkte vi dit igen. Under tiden storhandlade vi och köpte med oss mat på chopchop. Tror dock att de hade råkat hälla i alldeles för mycket ättika eller liknande i min mat för det gick knappt att äta. Den besvikelsen.
 

Dålig bild, men sådär fin blev han efteråt.
 
På kvällen var tanken att jag skulle gå på SVUUs (Socionomstudenter vid Uppsala Universitet) föreningsmöte, men jag hade alldeles för mycket kvar till seminariet idag så jag skippade det och stannade hemma istället.
 
Idag är det ganska lugnt. Jag ska in till Engelska parken lagom till 11 då jag ska träffa min basgrupp eller mer av min basgruppspartner Rebecca, eftersom vi bara är två, och förbereda till seminariet som börjar efteråt. Sen blir det att ta det lugnt ikväll och hoppas på att den här förkylningen försvinner snart så jag kan bli frisk.
 
Kram,
Minna

Publicerat: / Allmänt

Tillbaka till verkligheten!

Det har varit lite som att leva i bubbla under nollningen. Jag har inte haft tid med så mycket annat än plugg och det och nu när det är över är exakt alla sjuka och klena. Men nu är det alltså tillbaka till verkligheten igen och det är skönt att slippa gå runt i pyjamas även fast det var jätteskönt.

Gasquen i lördags var hur trevlig som helst och så himla kul att se alla så finklädda efter två veckor i samma kläder. Jag tog inga bilder men här är en bild som togs av fadder för barnkalas - Ivana.

Finaste Team pyjamasparty!

Annars så flyter skolan på som den ska, jag pluggar just nu inför nästa seminarium och har lite svårt att då något gjort när jag fortfarande är så förkyld samt trött. Ser framemot att kunna vila upp mig i helgen, äntligen!

Hoppas allt är toppen med er finisar, kram,
Minna

Publicerat: / Allmänt

Liten lista!

Snodde en liten lista av Egoina igen! Är på gasquen just i detta nu så hoppas ni har en fin kväll.

1. Var är din mobiltelefon?

I min hand, skriver på den just nu.

 

2. Ditt hår?

Långt och tjockt, en liten ful utväxt har jag också men annars brunt.

 

3. Ditt humör?

Glad och taggad, bortsett från förkylningen.

 

4. Din dagsplan?

Äta, göra mig iordning för gasque, gå på gasque, skåla rätt, eftersläpp, ta mig hem, inte bryta fötterna i klackar, sova.

 

5. Det bästa du vet?

Hänga med fina vänner. Sova när det ösregnar utomhus. Dadelbollar. Långa, målade naglar. Julafton. Lagom väder. Havregrynsgröt. Hemmagjorda köttbullar. 

 

6. Din dröm i natt?

Drömde inget inatt, men häromdagen drömde jag att en väns mamma förvandlades till en häxa som i sin tur förvandlade duschen jag duschade i (varför jag gjorde det när hon var där är en bra fråga) till en gaskammare och försökte gasa ihjäl mig, men jag hade förutsett detta så jag överlevde. Hur en nu överlever en gaskammare när en är där inne redan? Sjuk dröm!

 

7. Ditt livsmål?

Hitta en man som älskar mig och som jag älskar, skaffa barn, hus osv och samtidigt vara lycklig över det liv jag har.

 

8. Rummet du är i?

Vardagsrummet! Precis käkat frulle och kollat på tv.

 

9. Din hobby?

Hästar, böcker, musik, lägga för mycket pengar på smink och tekniska prylar, nagellack.

 

10. Din skräck?

Döden, att mista någon närstående, att hamna i ett destruktivt förhållande och inte avsluta det, att komma på att det jag utbildar mig till är helt fel för mig, göra någon riktigt besviken.

 

11. Var var du igår kväll?

Hemma! Åt lite nötter, planerade min ekonomi, chattade med lite vänner osv.

 

12. Vad är du inte?

Frisk? Nej men det var ett tråkigt svar. Jag är inte oärlig. Det är sällan jag säger eller gör saker för stt göra någon annan till lags, istället föredrar jag att vara ärlig mot mig själv och andra alla dagar i veckan.

 

13. En sak du önskar dig?

En ny säng, för min kommer snatt slänga in handduken och tacka för sig.

 

14. Det senaste du gjorde?

Åt frulle och sov!

 

15. Dina kläder?

Pyjamas, morgonrock och tofflor. Ska väl ta på mig något vettigt snart haha.

 

16. Din dator?

Är en Acer som jag haft i ganska exakt ett år nu och den fungerar bra. Den är ganska tung dock (laptop) så jag funderar på stt köpa en iPad med tangentbord att ta med på föreläsningar.

 

17. Din bästa ägodel?

Min mobil, helt klart. Är alldeles för beroende av den för mitt eget bästa.

 

18. Något du inte har på dig?

Inget speciellt tror jag, men jag har nästintill aldrig mjukisbyxor offentligt. (Säger jag efter två veckor med pyjamas i offentligheten)

 

19. Favoritaffär?

Gina, Vero moda, H&M. Online gillr jag eleven.se, Asos, topshop, feelunique.

 

20. Din sommar?

Var mestadels bara en massa jobb, var på bråvalla också men annars är det mest jobb och lite häng med vänner.

 

21. Favoritfärg?

Grön.

 

22. När skrattade du senast?

I förrigår på förfesttävlingen när vi skulle bygga en koja i en fadders skorridorsrum men det slutade med att det blev tre filtar som hängde på två snören i taket, såg väldigt roligt ut.


Publicerat: / Allmänt

Snart är nollningen över!

Hej igen min kära blogg!
Förlåt för uppdateringen just nu, jag lovar att bättra mig så fort jag har allt under kontroll igen och inte hetsar runt på olika nollningsaktiviteter.

Tisdag: Hade vi en kort introduktion till en kurs som heter Personlig och professionell utveckling (PPU), vilket vi kommer läsa 2HP av de 5 första terminerna. Den verkar väldigt flummig, okomplicerad men samtidigt intressant så det ska nog bli skoj.

Därefter satt jag och pluggade med min basgrupp i kursen vi läser nu som heter Socialt arbete: teori, utveckling och profession innan det var sags för Socionomturneringen 2015. Där möts alla fyra klasserna (på UU är det fyra på hösten, tre på våren) i en turnering och i år hade våra kära faddrar bestämt att det skulle vara i brännboll. Jag spelade inte eftersom jag är förkyld, men agerade hejarklack. Det slutade med att vi vann hejarklackstävlingen och kom trea i brännbollen. Skoj! Därefter åkte jag hem medan vissa andra gick ut.

Onsdag: Träffade jag min basgrupp igen innan det var dags för första seminariumet och det gick så himla bra! Är så glad att äntligen kunna sitta på ett seminarium och inte känna mig sämst, som jag nästintill alltid gjorde i engelskan.

Torsdag: Hade vi en väldigt ovärd föreläsning i studieteknik, borde inte ha gått för jag sov typ igenom den men men. Sen på kvällen var det temaförfesttävling där vi skulle ha ett pyjamasparty som förfest (till vårt tema) och generalerna skulle bedöma hur bra den var. Därefter drog de andra vidare till Stocken men jag hade dragit på mig feber och förkylningen hade blivit värre så jag drog hemåt istället. Tråkigt!

Fredag: Hade fortfarande feberkänningar men åkte ändå in för gästföreläsning med BUP, vilket var sjukt intressant! Så himla härligt och bra motivation för mig att höra någon prata om sitt jobb när hen verkligen brinner för det. Gör mig så taggad! Därefter chillade jag hela kvällen för att försöka bli frisk. 

Idag: Ska jag snart iväg och käka med min familj och sedan fixa mig för gasque ikväll, är så sjukt taggad även fast jag fortfarande är sjuk. Peppar peppar så klarar jag det ändå! Loviisa kommer på släppet sen också så det blir skoj! 

Kram på er alla fina,
Minna

Publicerat: / Allmänt

Nollning för hela slanten!

Hej kära bloggen!

Det har varit en hektisk vecka med en massa roliga saker. Tänkte dra de lite kort här nere för det kommer nog inte bli så mycket bloggande denna vecka heller.

Tisdag: Föreläsningar på förmiddagen där faddrarna för nollningen stormade föreläsningen, därefter stadsvandring som jag följde med på för att jag ändå inte hade något att göra. Efter det träffade jag upp Elin en stund och fikade samt köpte mat innan det var dags för första nollningsaktiviteten. Vi delades in i faddergrupper, jag hamnade i pyjamasparty eftersom temat för nollningen är fest. Vi lekte därefter lekar, grillade (jag åt sallad) och avslutade sedan på Östgöta nations pub!

Onsdag: Först föreläsning i två timmar, åkte hem en sväng och sedan var det dags för pubrunda på kvällen. Vi gick till sammanlagt 5 pubar och avslutade sedan på Norrlands klubb.

Torsdag: Såpadag! Kort och gott skulle vi göra massa tävlingar som inkluderade att vi sedan var indränkta i såpa och vatten. Var lagom mysigt att åka buss hem sen kan jag säga... På kvällen åkte jag hem till Fanny och Mattias på middag och allmänt häng!

Fredag: Socionomjakt! Vilket var en typ av poängtävling där vi skulle leta lådor i stan samt utföra en massa uppdrag och till sist göra en tårta. På kvällen var jag på kräftskiva med grannarna vilket också var trevligt.

Lördag-Söndag: Hajk i Vassunda, vi vandrade en liten bit och hängde sedan på bygdegård där vi körde femkamp, åt tacos och myste tillsammans. Dagen efter drog jag hem och sov i princip hela dagen bortsett från den lilla tid jag lade på att plugga.

Måndag (idag): Har jag haft först en föreläsning i socialt arbete och sedan en om akademiskt skrivande. Är nu svintrött men ska fortsätta läsa inför seminariet på onsdag och senare ikväll ska jag till Östgöta nation för pub-häng och quizkväll!





Hoppas allt är fint med er alla! Ska försöka uppdatera mer senare! 

Kram, Minna