Publicerat: / Allmänt

Söderhamn!

Jobbveckan tog för min del slut så sent som igår och jag for hem för en dusch innan jag åkte upp till Hälsingland. Brukar vanligtvis ha svindålig täckning här ute där vi har stugan men nu har jag 4G så det måste ha satts upp någon ny mast eller så. Jätteskönt faktiskt!

Hur som helst blir det som sagt en snabb visit hem tisdagkväll till torsdagkväll för jobb men annars stannar jag till söndag. Ska passa på att umgås en massa med släkt och om jag lyckas så även med en kär vän till mig. Min faster har även lovat mig en ridtur på min kusins lilla ponny så det ser jag framemot en massa. 

I övrigt är det inte världens finaste väder men det har faktiskr varit ganska varmt idag, får se om jag går ut någon dag eller så. Har ju inte så mycket vänner här uppe så då är det svårt.

/Minna

Publicerat: / Allmänt

Torsdag!

Hallå! Det blir som sagt ganska dålig uppdatering här nu när jag bara jobbar, inte för att jag inte har tid att skriva utan för att det inte finns något intressant att säga.

Jag jobbade 7-16 idag och åt en sån himla god ostsoppa med pannkaka till lunch, restaurangen på jobbet levererar verkligen!

Vill passa på att skicka en shoutout till min vän Loviisa (allthelittlethings.blogg.se) som tog sitt körkort igår!!! Stort grattis!! 


En favorit i repris på oss två när vi gick ut för drygt en månad sen.


Jag imorse när jag var lite tidig till jobbet. Jag ser ju faktiskt inte så trött ut? 

Hur som helst, jobb resten av veckan så åker jag upp till Söderhamn på söndagkväll. Ha det bra till nästa gång vi ses!

Publicerat: / Allmänt

Helg!

Den här helgen välkomnades med öppna armar och jag började med att mysa framför tvn med syrran i fredags eftersom jag var på tok för trött för stt hitta på något alls. 

Igår däremot deog jag iväg till Ronja för taconight vilket var mysigt som vanligt, diskutera allt mellan himmel och jord och bara chilla tillsammans är så härligt.

Denna dag däremot har varit helt tom, jag har varit ledig lördag och söndag men kommer nu att jobba 60 timmar nästa vecka, dvs varje dag och har dessutom delad tur på lördag. Jag kommer antagligen vara helt slut när jag slutar på söndag men då drar jag upp till Söderhamn så det blir mysigt att träffa släktingar. Har därför bokat tågbiljetter idag så jag har det färdigt.

Helgen har som vanligt flygit iväg i övrigt, enda gångerna som de verkar bli långa är när en inte har något att göra och är uttråkad. Försöker se det positivt att jag får massa pengar nästa vecka men nog tär det lite på krafterna att veta vad jag har framför mig.

Hoppas alla har det bra! Uppdateringen lär ju inte bli så bra nu i veckan, imorgon jobbar jag hur som 13-21 så då får jag lite sovmorgon. Kram!




Publicerat: / Allmänt

Jobb jobb och mera jobb!

Känns som att jag knappt gjort något annat än att jobba denna vecka, men nog har jag sovit också! I måndags myste jag lite framför tvn när jag kom hem men de andra dagar har jag gått raka vägen till sängen.

Tisdagen var självklart sjukt jobbig, 14 timmar på jobbet tär på krafterna om jag ska vara helt ärlig och jag var så trött när jag kom hem att jag nästan såg i kors. Men det har varit roligt på samma gång, jag börjar komma in i det ordentligt nu vilket känns väldigt bra och nästa vecka kommer antagligen bli ännu mer intensiv än denna då jag jobbar alla dagar utom fredag.

Vädret har ju inte så mycket att bjuda på dock så det är ju nästan bara skönt ändå! 


Publicerat: / Allmänt

Hektiska jobbdagar och vinkväll

Tre hektiska jobbdagar hade jag onsdag-fredag, när jag kom hem på fredag eftermiddag var jag så slut att jag lade mig på sängen och inte kom upp förrän nästa dag, hade knappt en lugn stund utan sprang som en duracellkanin hela dagen på jobbet. Samma med mamma, eftersom det var hon jag jobbade med, vi var lika slut båda två. 

Därför orkade jag inte heller hitta på något på kvällen, min näsa och hals spelade mig en massa spratt, fick blandannat problem på jobbet då halsen helt plötsligt drog ihop sig och jag inte kunde få fram ett ord inne hos en boende, fick hest hosta fram att jag skulle komma strax och fick sedan med tårarna rinnandes pga. att det sved så mycket springa efter vatten. Så jag valde att vila hela kvällen.

Igår chillade jag på dagen innan jag tog bilen och åkte hem till Loviisa, vi hade bestämt oss för vinkväll och köpt dyrare vin än vi vanligtvis dricker samt en massa ost och kex. Det slutade sedan med att vi gungade och gick på en promenad mitt i natten. Himla mysigt var det! Sov sedan kvar där och åkte hem vid lunch så att jag och syrran skulle kunna åka och handla mat för veckan som kommer. 

Imorgon jobbar jag 7-16 och på tisdag har jag fått dubbelpass eftersom det är en massa sjuka osv. så då jobbar jag 7.30-21. Så vi får se hur mycket jag orkar uppdatera eftersom jag jobbar mån-fredag. Annars hoppas jag ni får fint väder och att ni har det så fint!




Publicerat: / Allmänt

Jobbdags och obeskrivlig lycka!

Igår började jag på mitt jobbschema för sommaren med att jobba kväll. Utöver det hände det inte så mycket mer igår, därav dålig uppdatering. 

Idag jobbade jag 8-13 och det var en riktigt hektisk dag, var helt slut nu när jag kom hem och blev därför extra glad när jag hämtade ut ett paket samt.... Att antagningsbeskedet kommit.

Och jag kom in!!! Eller ja, jag kom inte in på mitt förstahandsval men jag kom in på det programmet jag vill gå och ska alltså bli socionom. Jag hoppas och tror att det här är helt rätt för mig och därför är jag bara obeskrivligt glad, trots att jag nu har kommit in i Gävle och inte i Uppsala som jag helst ville. Jag är dock reserv där och tänker tacka ja så det finns ju fortfarande en liten chans, men jag är inställd på Gävle tills ett ev. Besked. Nu är jag istället bara glad för att jag kommit in på rätt program.

Jag är så trött så mer än såhär orkar jag inte idag, tidig kväll blir det och upp och jobba imorgon bitti igen. Ha det fint!


Publicerat: / Allmänt

Godmorgon!

Jag har precis vaknat och faktiskt sovit jäkligt bra inatt trots min förkylning. Vad som däremot har hållit mig vaken denna natt är stormen som verkar ha pågått utomhus. Brukar vanligtvis sova väldigt bra när det är dåligt väder men det har dunkat så mycket i väggarna i natt att det var svårt.

Idag händer inget speciellt, jag ska försöka ta det lugnt så mycket som möjligt istället så att jag är frisk till imorgon. Ska däremot damma och dammsuga mitt rum, har äntligen fått bort all packning från bråvalla. Sen ikväll blir det mys framför Teen Wolf.




Publicerat: / Allmänt

Tankar inför antagningsbeskedet.

Jag vet inte om jag har nämnt tidigare här på bloggen att antagningsbeskedet för universitetet kommer på torsdag. Ni som inte visste det vet det ju i alla fall nu. Det där lilla beskedet har gett mig ångest i ca tre månader nu och jag har ingen aning huruvida jag kommer vara superlycklig, lättad, förstörd eller uppgiven på torsdag. Jag har ingen aning.

Jag har som bekant sökt till Socionomprogrammet av den anledningen att jag vill bli socionom. Tidigare har jag velat en massa fram och tillbaka mellan blandannat det, lärare och språkvetare men i vintras slog det mig att jag visste. Jag ville bli socionom. Detta är verkligen en sjuk känsla för jag har känt så många genom livet som varit stensäkra på exakt vad de ska bli för något, men själv har jag alltid sagt "ingen aning" när någon har frågat mig. Både när jag gick på gymnasiet, men också som liten när andra barn hade drömmar om att bli astronaut, cirkusprinsessa och delfinskötare hade jag aldrig någon aning. Men så när jag slutade gymnasiet började jag självklart tänka, för då stod jag helt plötsligt på egna ben med livet som ett vitt papper, carte blanche. Jag pluggade en kurs på universitetet och uteslöt språkvetare ganska fort, och även lärare hann jag inse inte var min grej innan jag kom fram till att jag ska bli socionom.

Och nu till det värsta av allt, jag vill det här så himla mycket. Jag VILL bli socionom, och det skrämmer mig. För på torsdag får jag reda på huruvida det kommer bli så eller inte. Om jag inte kommer in kan jag förvisso söka igen nästa år men då blir det ytterligare ett år som jag bara får vänta på besked, med i sådana fall ännu större risk att inte komma in. Just att inte komma in skrämmer mig faktiskt ännu mer än att faktiskt komma in och inse under vägen att det inte är min grej. För då har jag åtminstone fått chansen, skulle jag inte få det går jag istället misste om den vetskapen.

Magkänslan säger mig att jag borde komma in, åtminstone i Gävle som är mitt andra val efter Uppsala. Men samtidigt vågar jag inte hoppas överhuvudtaget, med rädsla för att bli besviken. Dessa tre dagar som är kvar kommer jag antagligen ha ständig ångest och därför ber jag er som läser att åtminstone hålla en liten tumme för mig och min framtid (haha vilken klycha), så får vi se sedan om detta är ytterligare ett snedsteg i livet eller ett bra val.

Publicerat: / Allmänt

Som ett barn igen

Hade verkligen glömt bort hur underbart det är med barn, men också hur jobbigt det är. Det är så härligt hur icke dömande och fulla av energi som de är, helt oberörda av livets alla baksidor. Samtidigt blir de så rastlösa när det inte finns något att göra.

Min och mammas kollega Emma + man och fyra barn var alltså här igår på fika vilket var hemskt trevligt. Jag varvade kaffedrickande med de vuxna med att gå till klätterställningen bakom vårt hus, gräva fram min och syrrans alla gamla barbiedockor och spela spelet vem där?, så himla roligt! Mamma hade bakat en massa gott fika, som gav mig en sockerchock resten av kvällen och solen gjorde oss alla till svettpölar. Men hemskt trevligt var det ändå.

Idag skulle jag egentligen ha åkt iväg och fikat med min kompis Johanna som jag känner via stallet, men eftersom jag är ganska krasslig och hon precis varit sjuk vill inte jag smitta henne så vi sköt upp det. Istället kurerar jag mig för fullt inför kommande jobb, eftersom jag börjar gå på mitt schema på onsdag. 

Senare idag kommer det upp ett litet inlägg med tankar om universitetet, tills dess, ha det gott i detta regnväder.

Publicerat: / Allmänt

Bad, grill och häng

Igår hängde vi som sagt hemma hos Josäfin och badade, grillade, myste och de andra drack Sangria och Mojitos medan jag tog det lugnt med alkohol eftersom jag redan druckit två dagar på raken. Var som vanligt väldigt härligt, så fina vänner som jag har! Invigde min nya baddräkt också, som jag tyvärr glömde ta en bild på, får försöka fixa en senare i sommar. Rullade sedan hem runt 12 och slog på en film, men somnade mitt i så när jag vaknade till stängde jag av den och sov vidare.

Min förkylning är hemskare än hemskast just nu, jag lever i princip på nässpray, hostmedicin och halstabletter, allt för att inte hosta mig igenom natten. Hoppas den kan hålla sig i schack nu dock eftersom min och mammas kollega Emma och hennes familj kommer förbi på fika om någon timme. 

Förutom det blir det en riktigt slappdag och så får vi se om jag orkar städa lite på mitt rum, det är nämligen fortfarande fullt med packning från bråvalla. Kramisar till er alla!


Fick ingen bra bild på mig igår så här är jag innan jag körde till Loviisa i förrigår.

Publicerat: / Allmänt

Mer fira och ny mobil!

Hejsan hoppsan i värmen!
Vi hade det mycket trevligt hemma hos Antonio, åt supergod smörgåstårta och drack vin. På vägen hem tog vi ett spontant nakenbad i en sjö, bara för att liksom.

Igår åkte jag hem till Loviisa för att fira att även hon fyllt 20år, samma dag som Antonio. Vi drack också lite vin, åt riktig barnkalasglass och snackade hela natten.

Sov hos henne och åkte sedan iväg och mötte min familj som skulle på teknikjakt, eller rättare sagt min lillasyster skulle köpa en ny dator och skärm medan jag var på jakt efter en ny telefon. Det slutade med att jag fick med mig en silvrig iPhone 6, så himla skönt eftersom min gamla mobil var under all kritik.

Ikväll ska jag iväg till Josäfin för lite häng med vänner, sangria och bad. Super mysigt! Ha det gott i värmen!


Bild snodd från Josäfins blogg på the crew hemma hos Antonios mamma.

Publicerat: / Allmänt

Årets varmaste dag?

Svettades ihjäl när jag rastade Gucci idag på morgonkvisten och har fortsatt göra det hela dagen. Men inte ska vi klaga, för visst är det härligt att sommaren äntligen kom ändå. Hörde dock att det ska bli regn och rusk ibörjan på nästa vecka så då måste vi passa på medan det faktiskt är fint.

I övrigt fick jag hem två paket som jag väntat på idag, det ena innehöll lite smink som jag beställde häromdagen. Tre läppstift, ett contourkit, en gel eyeliner och en borste som är perfekt stt sudda ögonskugga med.

Nu ska jag strax åka iväg till Sala för att fira att Antonio fyller 20år idag, vilket ska bli mysigt som vanligt! 


Ett av dem nya läppstiften på, lätt en ny favorit! 

Publicerat: / Allmänt

Kan inte få det till sakna dig, ändå är det dig jag tänker på

Tji fick jag när jag sa att vädret sög och det blev rena värmeböljan idag.

Var iväg och hade picknick i stan med Elina, Elin och Helena vid lunch, köpte sallad på Ica och så tog vid med oss jordgubbar, grädde och kladdkaka. Så himla gott, men nästa vecka börjar mitt hälsosamma ätande igen. Så får vi se om jag orkar ta tag i att gå ner några fler kilo, lyckades ändå ta 8kg mellan December-Maj och har nu legat stadigt kvar där så jag är nöjd, även om mitt mål är åtminstone 5 kg till, endast för min egen skull.

Vi hade det hur som helst väldigt mysigt innan vi sedan splittrades, fick jogga en bit till bussen eftersom den redan stod inne och tänkte då att jag skulle sätta mig långt bak eftersom jag blev så varm, såklart fanns det då ingen AC där bak. Tror aldrig jag har svettats så mycket.



En bild tagen av Elina och en tagen av mig.

Nu ikväll är jag chaufför till min mamma och två av våra kollegor som dricker lite vin hos en annan kollega, så ska nog stanna uppe lite längre och se de nya avsnitten av Teen wolf som har kommit ut, tänkte se dem igår men då var det ju fotboll. Hur nervöst blev det inte till slut? Mitt sporthjärta klarade det knappt! Men så himla roligt att vi vann!

Hoppas allt är bra med alla och att ni inte smälter bort i värmen som jag gör. Kram!