Publicerat: / Allmänt

Jag lever ändå!

Franskan gick okej men inte alls bra. Blev så nervös att jag skakade till sist och då var det bara att hålla båda händerna på pappret och läsa. Funkade inte annars. Detta eftersom min röst bestämde sig för att bli som kraxigast när jag började prata. Fick börja med att hosta och sen lät jag ungefär som en 80årig gubbe som har rökt i 70år eller något sånt. Uttalet funkade väll ganska bra men det blev lite svårt när jag inte riktigt hade talförmågan under styr. Fick hosta några gånger mitt i men jag överlevde utan att förödmjuka mig helt och hållet i alla fall.

Svenskan fick vi sluta redan halv 3 på så jag har varit hemma i 40minuter nu. 
Frida och jag har haft sån röta med bussresor de två senaste dagarna. Igår satt vi framför en gubbe som stank svett, hinkade i sig öl och rapade i kapp med en annan snubbe som satt framför en tant som åt konstig mat. Det stank alltså någon blandning av svett, öl, rapar x2 och konstig mat samtidigt. Minst sagt aptitretande. 

Idag åkte vi med en busschaufför som gav ifrån sig rapliknande ljud hela resan, så himla härligt! Vad är det med folk som rapa högt offentligt? Skulle aldrig klara av det och skulle det slinka ur en rap så skulle jag i princip dö av skam. Likadant om man skulle råka lägga en ljudlig brakare. Nej herregud, sånt gjorde man i ettan...

Ikväll blir det som sagt dressyrträning och jag hoppas att det ska gå bra och att jag kanske kan lära mig att rida i vänster varv någon gång. För som det är nu så måste jag i princip säga till mig själv att göra rätt hjälper i vänster, två gånger, innan de blir gjorda. 

Innan dess ska jag äta hemmagjord fish n chips tänkte jag, om jag hittar någon god sås att ha till så! 
Hoppas att ni har haft en härlig dag och att ni skulle kunna kommentera lite? Sofie är riktigt duktig på det! :D

KRAMAR!
/Minna


Det här var då ett tag sedan. Kan ni förstå att jag tyckte det där var grymt högt? :) 
Kära Faxe <3


Publicerat: / Allmänt

Jag borde vara exalterad.

Ja, jag borde gilla den här dagen. Torsdagar. Eftersom det är den skönaste dagen den sena veckorna. Jag börjar halv 1 med franska till tjugo i 2 och sedan har jag svenska till 3, därefter är min skoldag klar! 

Men, just idag är jag inte så glad över detta. Nej, vill ni veta varför? Jo våran franska lärare har gett oss en uppgift. Vi ska i grupp nämligen berätta för klassen lite om Uppsala och olika sevärdheter, MUNTLIGT, PÅ FRANSKA. 
Jag hatar att prata inför klassen och nu ska jag göra det på FRANSKA. Gash, jag tror jag svimmar.

Jag kan bara se mig själv stå där och göra bort mig totalt. Det bästa är att väll att det ändå bara är jag och min lärare som kommer veta vad jag säger, men jag är inte helt säker på om det jag ska säga är grammatiskt korrekt eller rätt överhuvudtaget. Så jag ser det positivt ändå, i såfall så är det bara jag som vet vad jag säger och då kan ingen avgöra om jag är bra eller inte! Toppen... eller inte...


På svenskan sen ska vi prata i grupp om filmer vi sett på och förklara de med litteraturvetenskapliga begrepp. Ganska lätt ändå, jag såg på lejonkungen och den är så sorglig... usch! Men ack så bra!

Ikväll är det dressyrträning så jag förväntar mig hostattacker var och varannan minut, för är förkylningen borta? Icke sa nicke! Det är väll också ett gott tecken när jag ska tala inför hela klassen, nasalljuden blir väll åtminstone hur bra som helst med tanke på att min näsa är så täppt! Härligt!

Ja ni ser hur positivt inställd jag är till detta, jag brukar inte vara positiv till muntliga redovisningar på svenska eller engelska heller, men på franska! No NO!

Hoppas ni, åtminstone, kommer få en härlig dag i skolan! (Eller antagligen HAR med tanke på att klockan är halv 11!) Snart drar jag, åhh hjärtat pickar fortare bara jag tänker på det! KRAMAR! :D




Publicerat: / Allmänt

Tunnpannkaka med keso och spenatröra? Huh?

Det var vad vi fick till mat idag. Fråga mig inte var man får den idén ifrån... Jag, Frida och Helena gick till subway istället. Frida dansade med en geting medan jag föredrog att undvika de och Helena slogs med en annan. Japp...

Franska är så sjukt tråkigt just nu, jag är så dålig och vet inte vad jag ska göra...

Idrotten var jag inte med på eftersom jag är så sjukt förkyld... Mår inget vidare bra överlag heller, men men. Det är sånt man får stå ut med. Orkar inte missa massa..
Hade också samhällskunskap där jag trodde att jag skulle spy, sjukt tråkigt var det också. Engelskan var okej.

Sen har jag bara ätit middag och slappat hemma. Inget annat speciellt. Pluggade lite franska en stund.

Har inte hänt något speciellt så jag orkar inte riktigt blogga. Imorgon är det också skola. Har Matte, Psykologi, Religion och Svenska. Hyffsat okej dag även om vi går ganska länge...


Hoppas ni mår bättre än vad jag göra, blir nog sängen tidigt ikväll! Godnatt! :D

Publicerat: / Allmänt

Måndag.... trött!

Wow, 20 besökare igår! Vad hände där? :D

Idag var det första dagen på skolveckan, herregud vad tröttsamt. Som tur var är det sen vecka den här veckan så jag kunde sova till halv 9 och till och med längre. Men jag gick upp och myste i soffan. Åt en brakfrukost och sen tog jag bussen till skolan. Åt Kasslergratäng med ananas och ris. Kassler är inte direkt min grej men det gick bra ändå.

Hade sedan Samhällskunskap, som är typ världens tråkigaste ämne, jag skojar inte! Metoder och källkritik, vem orkar med sånt? Som tur är har vi lämnat det och snackar nu om Internationell politik/relationer, men vem förstår inte att krig och konflikte finns pågrund av pengar, politik, etnisitet, ideologi, religion och avundsjukan osv? Snark!
Efter det hade vi coachtid där vi först satte upp mål och sedan kollade på lyxfällan och åt godis. Mums! Efter det hade vi en, faktiskt, riktigt intressant religionslektion där vi hade en föreläsning om Grekisk mytologi. Jag tycker det är väldigt intressant och spännande så jag tyckte i alla fall att det var roligt.

Efter det skulle vi haft engelska men vårat schema har ändrats så vi slutade. Vi skulle då slut 15.45 men vi var klara tidigare så vi slutade typ 15.10. Tog 35 bussen hem och har sedan dess hunnit plugga lite franska, slappat lite och läst lite. Väldigt mys!

Imorgon har jag idrott på morgonen men eftersom jag är väldigt förkyld så kommer jag bara att titta på, höll på att dö av att bara gå hem ifrån bussen och fick världens hostattack så jag tar inga risker. 

Hoppas eran dag har varit bra, för det har min! KRAMAR!


Bli frisk nu gubben... <3

Publicerat: / Allmänt

En riktigt härlig helg!

Igår var jag hos min vän Michelle och firande hennes sjuttonde födelsedag. Grattis! Vi hade väldigt mysigt, och man får alltid så lyxig mat hos Michelle! 

Imorse gick jag upp tidigt eftersom vi skulle ha blåbärshoppning på Säva. Jag fick äran att köra och det var ganska skönt eftersom det inte är så mycket trafik vid den tiden. Det gick förvånansvärt bra och den här gången kände jag mig lite mer trygg i kläderna och tabbade mig bara en gång. Råkade nämligen lägga i femman istället för trean när vi körde ut på 55an men det kan vi kanske glömma. Skyndade mig att rätta mitt fel i alla fall när jag märkte att bilen blev lite ansträngd.

Barnen var jätte duktiga och ingen ramlade av. Jag satt och tog betalt och sålde fika vilket var en minst sagt frestande funktionärspost. Fick många chokladbollar och havrekakor sen i alla fall!

Efter det åkte jag hem och tog en snabb dusch innan jag åkte till Anna. Anna bjöd på lunch eftersom hon ska åka till Spanien på torsdag för att plugga. Hon blir borta i åtminstone 4 månader. Tråkigt för oss, roligt för henne! Hos Anna träffade jag Anna, Olivia, Lisa, Andrea, Klara, Sofie, Johanna och Johannas utbytesstudent Celeste(hoppas jag inte glömde någon) som kommer ifrån USA, väldigt trevligt var det men lite mindfuck att växla mellan engelska och svenska. Till slut pratade nästan alla svengelska eller swenglish som vi sa! :) Jag har så svårt att växla i min hjärna också så jag började nästan prata engelska med mina föräldrar när jag kom hem. Hur som helst så kommer det bli konstigt utan Anna här hemma! (<3).

Imorgon är det skola igen, och jag går från 11.45 till 17 tror jag. USCH! Får ladda upp med färdkost! Lite sovmorgon får jag i alla fall! :)

Hoppas ni har haft en trevlig helg! KRAMAR!


En gammal bild på några av de många personer jag träffat den här helgen! :)

Publicerat: / Allmänt

Fotografer!

Fotografer i headern är: Amanda Svedberg, Andrea Bergstrand och Josäfin Andersson. Bilderna på One Direction är ifrån weheartit.com.

Publicerat: / Allmänt

Ojsan!





Publicerat: / Allmänt

Torsdag, fredag, lördag.

Torsdag: 
Skola på dagen och dressyrträning på kvällen på finaste Laika. Hon var så sjukt fin, lyssnade så bra på hjälperna och gjorde sitt bästa. Däremot har vi båda problem i vänster varv. Jag kan inte rida i vänster och det är samtidigt hennes svårare varv så det blir alltid sämre där. Höger varv var hon underbar, i alla gångarter. Jag mådde så sjukt dåligt under dagen att jag låg och sov två timmar innan ridningen. Helt galet borta var jag.

Jag övningskörde också till Säva. Herregud säger jag bara. Jag hade kört max 55km/h förut och nu skulle jag köra i 90! När jag växlade till femman trodde jag att jag skulle dö men det gick bra. Bilarna runt om var schyssta också och körde förbi istället för att rulla i baken och göra mig panikslagen. Fick motorstopp när jag skulle ner på 55an men skit samma. Troligen kör jag till Säva även på söndag!

Fredag:
Skola även här, åkte sen hem och åt lunch med mamma. Hjälpte henne att handla först. På kvällen, hoppträning på Laika. Idag var hon väldigt trött, jag dessutom mådde inte så bra igen och orkade inte riktigt bry mig ibland. Glömde bort att jag satt på en stor häst och inte en liten b-ponny och trodde det skulle gå att svänga annorlundare. Hallå? När red jag b-ponny senast? 2007? Men hon var som vanligt väldigt snäll och fin på hinder, behövdes bara lite energi hos både häst och ryttare så hade det varit ett grymt pass. Ändå riktigt nöjd och jag är så sjukt glad att jag får rida en sån fin häst. Jag har lärt mig grymt mycket utav henne!

Lördag:
Idag har jag legat hemma, käkat vit choklad, lyssnat på go musik och spelat Wii. Funderar på att kanske börja gojsa lite i PS snart så får vi se vad som händer. Ikväll ska jag till min kära vän Michelle som har fyllt 17år och fira det. Tråkigt nog kan jag inte sova över men men. 

Vad har ni gjort i veckan? :D

Publicerat: / Allmänt

Vad händer?

Livet rullar på. Skola, lunch, hem är i princip det jag gör.
 
Igår hade vi idrott, gick till stallet (Campus 1477) där vi har idrott och hade genomgång av lokalerna i princip. På kvällen gjorde jag inget speciellt. Bilen jag övningskör med står på pappas jobb just nu eftersom han har jobbarbil så jag kan inte övningsköra heller. :/

Idag åkte jag hem till min klasskompis Elin tillsammans med Frida, Helena, Angelica och Jennifer för att ha tårtkalas. Vi gjorde en jätte god tårta med marräng, grädde, choklad och banan. Mums! Elin har fyllt år därav att vi gjorde detta lite impulsivt. Just nu är mamma och syrran iväg och hämtar hem pizza så jag ska snart smälla i mig en kebabtallrik, onyttig som jag är. Men huuur gott som helst! :D


Hoppas ni har det bra, här händer inget speciellt! :)
KRAM! :D

Publicerat: / Allmänt

Mys med vänner, möte och övningskörning.

Igår åkte jag till Josse med gamla goa gänget ifrån Örsa. Det är alltid så härligt att hänga med de för man träffas inte lika mycket längre när vi är utspridda på tre skolor. Sen har vi kännt varandra sen vi var så pass små att det finns så roliga minnen. 

Vi åt Josses riktigt goa Pestopasta med kyckling, gjorde chokladmousse och smockade i oss Chips och popcorn samtidigt som vi såg på film. Lol bland annat. Därefter åkte Michelle och Elin hem eftersom de skulle iväg på äventyr och vi andra pratade, såg en film och gick sedan och lade oss.

Imorse åkte jag hem vid 12 och hade sedan USS möte i stallet vid halv 2 till 4. Mycket att prata om. När jag kom hem slappade jag lite och sedan drog jag och pappa ut och övningskörde. Lite coolt idag för nu fick jag köra ner till industriområdet där vi brukar köra och jag körde för första gången på både trean och även första gången på fyrans växel. Lite små stolt. Vi övade mycket att backa runt hörn vilket jag blir bättre på hela tiden även om det ofta slutar med att bakdelen glider iväg någon annastans. 

Imorgon är det skolvecka igen och jag ska upp klockan sex. Önska mig lycka till vettja!
KRAMAR! :)


Saknar gubben, nu får han bli frisk... <3

Publicerat: / Allmänt

F-A-I-L!

Haha, såg att Sara Hermansson som jag gick med på ridläger på Säva, hade laddat upp bilder ifrån ridlägret. Klickade mig in och såg att det fanns bilder ifrån avslutningen. Eh ja.. de här var ju minst sagt smickrande.


Eh ja... vi hann inte riktigt fatt när hindret kom, så det blev som det blev. Hehe... Snäll häst <3

Hon lade även upp lite normala bilder.


Vissa uppmärksamma märker att hon har tejp på vänster fram. Jag hittade henne nämligen utan sko efter vår uteritt så det blev en silver sko istället! :)

Publicerat: / Allmänt

Två pass på Balalaika!

I torsdags hade jag dressyrträning för Lollo tillsammans med nya gruppen. Vi red ganska mycket på volt och ruter ess och tränade på ställning, böjning och fram/bakdelsvändningar. Ställningen funkade tillslut väldigt bra i höger varv men varje gång vi skulle ställa om till vänster så sket det sig. Jag tror att det kan vara för att jag inte kan rida i vänster varv. Måste lära mig det... Jag är ganska mjuk i mina hjälper men ganska hård i vänster handen vilket gör att jag får ett bra stöd på yttertygeln när vi rider i höger varv men i vänstervarv så blir jag istället för hår i innetygeln.
Något jag måste jobba med! Jag red också i dressyrsadel för första gången på länge i går och jag tror jag har hittat min favorit. Jag satt så otroligt bra i den och den var så skön! Synd att det i princip bara är Laika som har den i första hand.

I går var det hoppträning igen. Vi började med att hoppa fram på två olika räcken och därefter hoppade vi en långsida med räcke, 3 galoppsprång, oxer, 4 galoppsprång, räcke. I början var avståndet mellan de sista lite kort så  vi fick istället hoppa av långt ifrån på 3 vilket blev lite knakigt men sedan längde Nina, som var vikarie, och då blev det bättre. Efter det hoppade vi en oxer på långdistans. Första gången hann jag inte riktigt få en bra galopp så då blev hon lite flack, men det var så pass lågt att det funkade ändå. Andra gången gick det klockrent. Det är så skönt att för en gångsskull rida på en häst som går att få ut i hörnen och som går att ställa! Efter det så hoppade vi ett dogleg där jag tyckte att svängen till först var lite väl taskig. Balalaika har ganska stor galopp så vi hann i princip svänga och sen var det inne på sista galoppsprånget. Duktig som hon är löste vi det ändå. Efter det hoppade vi en bana med dessa hinder som gick klockrent förutom att bågen i dogleget blev lite konstig.

Jag är väldigt nöjd över att jag får rida på Laika just nu. Jag lär mig väldigt mycket och hon är en sån glad och positiv häst! Man förstår direkt när man gör fel för då blir det hel knas. Hon var väldigt fin för skänkeln igår när jag hoppade. Fick en väldigt fin galopp och man kunde styra hela hästen enbart med skänkeln. Så underbart! 


En fin bild på Balalaika (med de stora öronen! ^^) som jag tog när hon och Anna tävlade dressyr förut. 

Publicerat: / Allmänt

Here I go again.

Så kom den fruktade dagen. Slutet på sommarlovet, början av helvetet.
Eller inte! Jag tycker ju om min skola ändå så jag tyckte det var ganska roligt att komma tillbaka. 
Det enda tråkiga egentligen är att plugga! För annars trivs jag med mina lärare, vänner och skolan över lag. 


Idag samlades vi med coacherna. Jag har kvar Mirza som jag alltid haft, men precis som tidigare terminer har jag bytt. Nu har jag en kille som heter Jon som är riktigt kul, samt norrlänning. Härligt! Vi ska ha honom i Religion också så det blir spännande. Dessutom har jag fått ny klass. Jag var ganska skeptisk till en början, men jag tror det här kan bli ganska bra ändå. Tråkigt nog är vi väldigt många tjejer och väldigt några killar. Men det blir nog bra!

Först hade vi upprop, hälsade på alla. Vår gamla mattelärare som övergett oss kom in och sa hej vilket uppskattades. Sen fick vi busskort, scheman och därefter tävlade vi mot parallell klassen. Vi skulle gå ut på stan och fota så många saker som möjligt som vi hade på en lista och samla poäng. Vi tror att vi kan ha vunnit men det är inte säkert än. Vinnande klass skulle få en jätte stor godispåse till nästa Coachtid samt pp-veto. 
Vi har ju nämligen "pedagogisk promenad" på schemat på vår skola och då får vi ett veto att använda i vinter. Snöar det och är jätte kallt så kan vi använda det om vår lärare vill dra ut oss i kylan.


Efter skolan åt vi lunch på vår nya skolmatsal Norrlands nation och sedan tog jag 5an till Stenhagen och hjälpte mamma att handla, söt som jag är.

Ikväll har jag dressyrträning, eftersom jag bytt grupp och imorgon börjar skolan på riktigt. Najs?! 
Ha det bäst! :)

Publicerat: / Allmänt

Händer inget!

Övningskörde igår även fast det inte var planerat. Tränade att backa ut från en uppritad ficka och köra in igen. Tror jag lyckades en gång av hundra eller något så det gick inte så bra. Gjorde min första "starta-i-backe" träning också genom att använda handbromsen vid ett litet gupp istället för att låta bilen rulla bakåt. Det gick bra däremot. 

Idag har det inte hänt någonting. Bara legat hemma och slappat. Inga planer för ikväll heller så det blir kanske lite tv tittande eller något sådant. Imorgon ska jag in till Uppsala och leta en väska som jag kan ha i skolan.

Btw.. TEEN WOLF FINALE! DÖÖÖÖR!!!!

Hoppas det är bra med er, på torsdag är det skola för min del! Kram på er alla! :D

Publicerat: / Allmänt

Inget!

Händer ingenting idag, bara sovit, spelat wii med syrran och slappat. Har däremot fått upp ett nästan klart schema till skolan sen. Ser hyffsat bra ut. Eventuellt så kanske jag åker och övningskör sen men det ser inte ut att bli så. 

Ha det bäst! Njut av den tid ni har kvar till skolan! :) KRAM!

Publicerat: / Allmänt

Grönan och sommarkrysset!

Igår var jag väskbärare till mina kära vänner Elin, Frida, Josse, Michelle och Ronja när de åkte karuseller och berg och dalbanor på grönan. Fick till och med upp Ronja i Insane! Varför jag var väskbärare: Jag har aldrig tyckt att det är roligt att åka karuseller eller berg och dalbanor, och förra gången jag var på grönan så började jag dessutom må illa så jag valde att stå över. 


Vi åt fish n chips till lunch medan Ronja och Frida åt nå kyckling med ris. Älskar Fish n chips, även om jag bara ätit the swedish version. Sen tog vi ben & jerry's också, såklart! Baked alaska blev det för mig! Efter det ställde vi oss inne på sommarkrysset i en klump med massa tjejer. Vi såg Dead by Aprils rep och Olly Murs rep. Sedan gick vi runt lite och klockan 17 såg vi genrepet med alla. Efter det såg vi såklart på sommarkrysset. Så sjukt att vi har sett Olly Murs nu. Så himla härlig kille. Han verkade så glad över att vara där och han verkade verkligen gilla Sverige!


På kvällen fuckade det upp sig. De påstod att Olly skulle komma ut och ta fanbilder, men nej nej. Sen kunde vi inte åka med tåget som skulle komma så vi fick ta nästa, det som gick 23.11. Var hemma runt 1 med såriga fötter och ben som värkte. F.ö så var det det första jag kände av när jag vaknade i morse. Men en underbar dag måste jag säga!


Idag har jag övningskört med mamma faktiskt, det gick bra även om man lär sig mer av pappa. Hon sa till och med att jag var duktig. Dessutom failade jag bara med dragläget en gång och det var ganska medvetet. Framsteg! Sen har jag haft en nervpers när jag kollade på handbollsfinalen. Herregud säger jag bara! Lite dålig förlorare måste man vara också och klaga på domaren, även om jag är stolt svensk just nu! Snart ska jag äta god mat och kl 22 ska jag se avslutningsceremonin med familjen. Gött!

Annars så skulle jag vilja be er alla att kommentera lite också, jag har nog sett att jag har haft det ganska bra med besökare (för att vara min lilla blogg) så det skulle vara gulligt om ni slängde iväg ett litet fotavtryck!

Nu är maten klar så ha det bäst! KRAM! :D

Några bilder från igår som jag snott ifrån Josse! Enjoy!

 
 


Publicerat: / Allmänt

Freedag!

Idag börjar hoppträningarna igen men den här kommer bli lite speciell. Jag skrev i ett inlägg igår att Cannon blev halt under ridlägret vilket betyder att jag kommer få rida på någon annan. Vilken häst det blir har jag ingen aning om men det ska säker bli roligt och lärorikt hur som! 


Ikväll är vi också inbjudna på kräftskiva tillsammans med grannarna. Det har blivit lite utav en årlig tradition att vi ställer upp ett långbord i rundeln på gatan i slutet av sommaren. Det brukar vara surströmming eller kräftor som äts men för mig, som inte äter något av dessa så blir det lite korv istället. Eftersom jag rider så kommer jag dock komma inglidande senare på kvällen istället så får jag steka på min korv själv. Håll tummarna för att jag inte eldar upp kvarteret medan de vuxna har trevligt utanför. 

Till veckan börjar skolan igen, mer exakt på torsdag vilket såklart blir tråkigt, även om jag saknar mina vänner. Det ska bli skönt att få in lite rutin igen men samtidigt så är det inte så roligt med plugg även om jag gillar min skola. 
Jag ska dessutom få en ny klass som på sätt och vis är positivt men även negativt. Aja, det blir säkert bra. Optimistisk som jag är.

Hoppas ni alla har ett bra sommarlov, och passa på att njut utav de få dagar som är kvar! Själv ska jag ta till vara på varenda sekund! KRAMAR! :D (bildarkivet låg nere tråkigt nog :( )

Publicerat: / Allmänt

Övningskörning, på riktigt!

Jag övningskörde ju en gång med mamma innan ridlägret/Elins stuga, mest bara för att testa! Men nu kan jag stolt säga att jag börjat på riktigt. Igår körde jag och pappa runt i industriområdet nere i Örsa och jag testade mest att starta, stanna osv. Körde runt lite och svängde, blinkade och tränade att planera min körning.

Idag körde jag på samma ställe men utvecklade det lite. Fick testa backa en gång men precis som både jag och pappa trodde så fick jag panik, haha! Sen tränade vi på att ratta ordentligt så jag fick göra skarpa svängar osv. Idag började jag också att byta växel så nu har jag kört på tvåan, wow! haha! Körde i 25km/h så nu tänkte jag att nu kan jag ju köra rally, eller vad säger ni? :) Haha!

Imorgon blir det ingen övningskörning eftersom jag har hoppträning och sedan är det kräftskiva på gatan. Jag, som inte äter skaldjur, kommer käka korv istället. Sen på lördag så kommer jag och några av mina vänner att åka in till Stockholm för att gå på grönan. Själv ska jag inte åka karuseller eftersom jag inte riktigt gillar det men, den riktiga planen är att vi ska se Olly Murs så då ska vi se om vi kan fixa nå bra platser! Håll koll i tv rutan på Sommarkrysset om ni ser oss! :)

Publicerat: / Allmänt

Stugan!

Jag tror jag hann vara hemma i absolut max 2 timmar innan det bar iväg igen. Den här gången skjutsade familjen mig till Elins stuga där jag tillbringade 4 dagar med mina kära vänner. Resten av familjen åkte till Söderhamn vilket på sätt och vis var lite sorgligt eftersom jag gärna hade velat träffa alla men men. 

Vi hade det hur som helst väldigt roligt. Gick/cyklade/åkte in till Gävle en dag och shoppade väldigt mycket, även om jag själv "bara" kom hem med en ny mascara och en ögonbrynsskugga. Höll dessutom på att göra bort mig hur mycket som helst när jag såg en av spelarna i Broberg och kom, som tur var, på mig själv sekunden innan jag skrek "Nämen hej!". Det hade varit pinsamt! 

De andra dagarna slappade vi i stugan, åt en massa gott, badade, följde hästhoppningen på tv/iPad/radio och färgade Ronjas hår. Vi hade dessutom sönder en säng, (Förlåt Jeanette och Micke!) och pajade några cyklar. 


Något vi dessutom blev väldigt förvånade över är hur mycket vi sov. Vi gick och lade oss "väldigt" tidigt varje kväll. Det måste vara åldern som har gjort det. 

Vill ni se några bilder ifrån helgen så kan ni titta in på jossanamigo.blogg.se. Josäfin dokumenterade nämligen allt vi gjorde (som vanligt!). :)

Här är hur som helst, Josäfins "Stugan film". Titta och njut!



Publicerat: / Allmänt

Stugan!

Jag tror jag hann vara hemma i absolut max 2 timmar innan det bar iväg igen. Den här gången skjutsade familjen mig till Elins stuga där jag tillbringade 4 dagar med mina kära vänner. Resten av familjen åkte till Söderhamn vilket på sätt och vis var lite sorgligt eftersom jag gärna hade velat träffa alla men men. 

Vi hade det hur som helst väldigt roligt. Gick/cyklade/åkte in till Gävle en dag och shoppade väldigt mycket, även om jag själv "bara" kom hem med en ny mascara och en ögonbrynsskugga. Höll dessutom på att göra bort mig hur mycket som helst när jag såg en av spelarna i Broberg och kom, som tur var, på mig själv sekunden innan jag skrek "Nämen hej!". Det hade varit pinsamt! 

De andra dagarna slappade vi i stugan, åt en massa gott, badade, följde hästhoppningen på tv/iPad/radio och färgade Ronjas hår. Vi hade dessutom sönder en säng, (Förlåt Jeanette och Micke!) och pajade några cyklar. 


Något vi dessutom blev väldigt förvånade över är hur mycket vi sov. Vi gick och lade oss "väldigt" tidigt varje kväll. Det måste vara åldern som har gjort det. 

Vill ni se några bilder ifrån helgen så kan ni titta in på jossanamigo.blogg.se. Josäfin dokumenterade nämligen allt vi gjorde (som vanligt!). :)

Här är hur som helst, Josäfins "Stugan film". Titta och njut!



Publicerat: / Allmänt

Ridlägret!

Jag åkte som tidigare sagt på ridläger den 30 Juli till 3 Augusti. Överlycklig blev jag när jag fick Cannon första dagen och dessutom verkligen lärde mig rida på honom för första gången på ett år. Men dagen efter sket det sig. 



Två av de finaste bilderna ifrån första dagen. De är tagna ifrån Säva Ridcenters facebook, men jag tror det är Andréa som fotat! (andreab.blogg.se)

Cannon var nämligen ganska trött och osammarbetsvillig den andra dagen på första passet men vi tänkte att han bara var trött. När jag skulle trava av sen så kändes han dock väldigt ofräsch så vi avslutade och gick ner. Väl där nere så kunde Katta (som snart är färdig veterinär) och hovslagaren Jarkko konstatera att han var halt. 


Ledsen som jag var, ställde jag in honom i boxen och började sedan klura på vilken häst jag skulle ta nu. Jag fick välja mellan Louie, Zulle och Balalaika men bestämde mig ganska snabbt för att välja Laika. Mycket roligt val då jag tycker att hon är en väldigt snäll och trevlig häst även om jag inte ridit henne så mycket. Den tredje dagen fick jag dock rida ett pass dressyr på Lincoln eftersom Laika behövde gå på vuxenkursen på kvällen så då sa jag att det var ok att ta Lincoln ett av passen. 

Jag hade faktiskt aldrig ridit honom men visste att han var väldigt fin redan innan. Jag slogs dock av hur pass svår han var trots att han inte ser nå svår ut alls. Nu låter det kanske som att det gick jätte dåligt, men snarare tvärtom. Han var absolut inte jätte svår men ändå inte lätt om jag säger så. Han var väldigt trevlig och man lärde sig mycket av honom, på bara ett pass. Han är ju en väldigt fin häst (Msv B dressyr och 120 hopp liksom) och det visste jag redan innan, men jag blev väldigt chockad över hur mycket häst han var att rida trots att han är hyffsat liten.

Det flöt på väldigt bra med Laika under lägret måste jag säga. Det var på sätt och vis ganska skönt att byta häst några gånger under lägret för helt plötsligt så gick ett ljus upp för mig och det kändes som jag förstod exakt vad min ridlärare Lollo försökt säga till mig det senaste året och jag fick samtidigt känna av det på olika hästar. 

Jag delade rum med Alexandra (fjuarna.blogg.se) och en Veronica. Veronica kände vi inte sen innan men hon var väldigt trevlig och rolig. Hon var dessutom 4år äldre än mig men det kändes inte konstigt alls, trots att vi som bodde i samma rum var 13, 17 och 21. :)

Vera hette en annan tjej som red i samma grupp som oss. Hon var lika gammal som Alex och även hon väldigt rolig. Vi satt ofta kvar på kvällarna och hade roliga diskussioner med personalen. :)

Väldigt långt inlägg, men ni kan ju välja själva hur mycket ni vill läsa. Vi ska se om jag kan fiska fram några fina bilder på mig och Balalaika också så kommer de sen! Förmodligen dyker det upp 1-2 inlägg till ikväll! 

KRAM på er alla! :D

Publicerat: / Allmänt

Hemma!

Hemma ifrån både ridläger och mys i Elins stuga. Orkar inte riktigt blogga nu så det får bli imorgon! Jag har haft det grymt i alla fall! :D