Publicerat: / Allmänt

Nu börjas det!

Hej finisar!

I lördags tittade jag förbi jobbet en sväng och fikade med mina föräldrar och mina kollegor Emma och Håkan. Därefter drog jag vidare till Josäfin för den årliga sommarfesten, iår med Hawaiitema även fast jag inte var nå vidare utklädd. Vi spelade kubb, "män i grupp" vs "pojkar är skräp" och tyvärr förlorade mitt lag, dvs. "pojkar är skräp". Men vi är bra ändå. Själv körde jag nyktert eftersom nollningen börjar till veckan och jag ska på nation typ 8 dagar på två veckor. Så kände att jag kunde ta det lite lugnt. Käkade pizza och drack ramlösa istället och sen rullade jag hem vid 12 tiden. 









De första bilden är tagen av Ronja, de två andra av mig, de två sista av Josäfin!

Igår var jag och mina föräldrar bjudna på fika till Elin och hennes familj tillsammans med Frida, Josse och Ronja. Det är ju nämligen så att Elin flyttar till England imorgon och därför skulle vi säga hej då. Slutade med att alla fem tjejer tryckte ner sig i Elins säng och sedan tog det ca 20min för oss att säga hej då, då vi stod på Elins uppfart och pratade skit. Hoppas verkligen hon får fyra toppen månader, men nog kommer det bli konstigt utan henne här.


Sista groupien!

Idag chillar jag lite hemma och försöker läsa lite inför föreläsningen imorgon och på onsdag, eftersom jag inte kommer ha tid att läsa imorgon. Passar Gucci också eftersom jag är ensam hemma, men han ligger och sover någonstans. Ska väl ta och slå slag i saken och faktiskt läsa i böckerna nu. Hoppas ni har det fint allihopa! 


Kram, Minna



Publicerat: / Allmänt

Helg helg fina helg!

Hej alla fina!

Veckan som gått har varit otroligt seg och det känns som att jag ständigt varit trött. Den ordinarie personalen på jobbet har varit på planeringsresa tisdag-onsdag, så vi vikarier har fått stå vid spakarna helt och hållet. Dessutom fick jag hoppa in och ta min kollega Emelies pass igår kväll, så jag har jobbat tre dagar den här veckan. Najs med lite cash men en blir så trött när en har varit ledig ett tag.

Idag var det välkomstmottagning i universitetshuset och även fast jag var på den förra året så tänkte jag att det kunde vara bra att åka dit och kolla lite. Det märks ju att det mest är för nyinflyttade vilsna själar, fick till exempel ett  informationsblad om hur jag skriver in mig på vårdcentralen i Uppsala uppkört i näven innan jag hann tacka nej. Jag hängde med min vän Ebba som jag kännt i drygt 5 år nu, vi ses inte ofta alls längre så det var jättetrevligt att ses, och så fick jag träffa några av hennes klasskompisar eftersom deras (juristernas) nollning redan har startat.

Stack sedan hem och fixade mig lite innan jag gick över till Elin där det vankades tacos och födelsedagsfirande. Elin fyller egentligen år nästa helg men flyttar till England på tisdag, därav att vi firade redan nu.

Imorgon ska jag eventuellt åka ner till jobbet en snabbis eftersom de har något slags öppet hus, och därefter ska jag iväg på fest och träffa en massa vänner.


Förlåt för dålig uppdatering och dåligt med bilder, jag ska försöka skärpa mig faktiskt. Speciellt nu när universitetet och nollningen sätter fart och jag faktiskt gör något annat än att jobba.

Kram, Minna

Publicerat: / Allmänt

Helg!

I fredags tackade jag ja till att jobba 16-21, så när jag slutade sedan gick jag över till Elin där järngänget hade kräftskiva. Jag var dock svintrött efter ett kämpigt arbetspass så jag hängde bara där i någon timme innan jag vandrade hem igen och sov.

Igår vaknade jag ganska sent vilket var skönt. Jag och Loviisa skulle egentligen iväg och se på fotboll men det blev att vi åkte och badade istället. På kvällen åkte vi hem till henne och åt lax med bulgur och bönor och sen pratade vi enda tills det var dags för mig att dra mig hemåt.

Idag började jag jobba klockan 7 och slutade nu för 1,5 timme sedan vid 13. Riktigt seg dag där det inte hände så mycket, vilket i och för sig var ganska skönt. Nu ligger jag i badet, vilket är så sjukt skönt när en har svullna fötter efter allt spring på jobbet. Vid 16 ska jag kolla på den individuella finalen i hästhoppnings EM och ikväll ska jag bara ta det lugnt.
Gucci när vi var ute och gick i värmen häromdagen. Lite för varmt för oss båda. 

Hoppas allt är bra med er också!
Kram, Minna

Publicerat: / Allmänt

Lista snodd från Egoina!

Hej och hå i sommarvärmen! Jag har precis käkat laxpasta till lunch och sitter nu och väntar på att hästhoppningen från EM ska börja 13.20 på SVT1 så jag slänger in en lista så länge. Jag snodde den från Egoina!

Vad gör du just nu?

-Sitter i fotöljen och väntar på att såndningen ska börja. Ska kanske sminka mig lite så jag är redo för ikväll.

Vad gjorde du för exakt ett halvår sedan?

- Hade precis släppt all ångest och känslan av misslyckande när jag medvetet valde att ta ett U på en hemtenta som jag sen aldrig slutförde. Antagligen ett av mina bättre val i livet.

Vad är det sämsta med denna vecka?

- Att jag har noll koll på när insparken börjar så jag kan inte planera mitt liv de kommande veckorna. Samt att jag var uppbokad på två ställen på lördag så var tvungen att tacka nej till ett. Annars är allt fint!

Vad ska du göra i höst?

- Plugga, försöka jobba lite om jag har tid, ta tag i mitt liv ännu mer, börja gymma, äta nyttigt, bara vara mig själv och må bra som jag är, samt inte ta skit från någon.

Vad önskar du att du gjorde just nu?

- Inget speciellt faktiskt, min plan för dagen känns väldigt bra med tanke på att jag ska träffa min bästa vän.

Har du några planer inför slutet av sommaren?

- Jag ska mysa med vänner, vinka hej då till en underbar vän som beger sig till England, förbereda mig för uni och nollas!

Vad borde du göra men orkar bara inte?

- Starta min gamla dator och rensa blnd alla bilder och dokument, säkerhetskopiera och skicka över till min nuvarande dator som jag också måste strukturera med mappar osv. Borde också dammsuga mitt rum men det orkar jag inte idag.

Vad är det bästa du vet?

- Nyrakade ben, renbäddad säng, en bra bok och dadelbollar. Då mår jag! Och såklart känslan av att ha köpt något som en verkligen vill ha, antingen något som verkligen behövs eller nagellack för ja det är så roligt stt köpa nagellack.

Vad ska du göra resterande dagar av denna vecka?

- Idag: hästhoppning på tv, middag hos Elin ikväll. 
Imorgon: Hästhoppning, städa?
Fredag: Kräftskiva med vänner.
Lördag: Åka på fotboll och sedan hänga med Loviisa.
Söndag: Antagligen ingenting, städa?

Har du något onödigt du gör?

- Överanalyserar och tänker för mycket, köper för mycket nagellack, oroar mig och tror för lite på mig själv.

Vad åt du till frukost idag?

- Förespråkar inte att göra så, och jag brukar inte göra så, men jag åt inte frukost. Vaknade alldeles för sent. I vanliga fall brukar jag äta havregrynsgröt, knäckemacka eller grekisk yoghurt med müsli och agave sirap.


Publicerat: / Allmänt

Sommarväder!

Blev en kortare paus från bloggen, en kan nästan tro att det var chocken av att ha kommit in som påverkade men så var det inte. I helgen har jag firat två kompisar - Thea och Martin - på fredagen och lördagen och på söndagen chillade jag hemma. Annars gör jag inte så mycket, träffar vänner ibland och försöker vila upp mig inför universitetet. Har påbörjat att införskaffa lite kurslitteratur också och börjar bli mer och mer säker på att jag har valt rätt. Så nu får vi hålla tummarna att jag överlever insparken och början på universitetet. Det är ju mycket jobb, det vet jag ju av erfaranhet, men ska jag bli något så måste jag plugga.

Imorgon ska jag iväg till min kära vän Elin och mysa på kvällen, men annars har jag inga planer nu i veckan förrän helgen. Hoppas kunna blogga mer snart igen. Ha det bra så länge!

/Minna

Publicerat: / Allmänt

JAG HAR KOMMIT IN!

Helt sinnes är det! Jag hade alltså kommit in i Gävle och var därför helt inställd på att jag skulle plugga där eftersom jag var nummer 10 som reserv i gruppen och endast 13 hade kommit in. Inte en chans att 10 stycken tackar nej tänkte jag, men jo. Jag kom in som reserv! Så nu kommer jag att plugga Socionomprogrammet på Uppsala Universitet i höst, och jag är såå förbannat jäkla glad.

Drömde under den natten att jag skulle komma in och var sedan så förbannad på mig själv för att det gav mig hopp, när jag behövde vara inställd på att hamna i Gävle, eftersom jag inte trodde att det skulle gå. Så när jag sedan loggade in och såg att jag blivit antagen i Uppsala istället så började jag gråta. Jag som inte brukar gråta när jag är glad. Pappa trodde att någon hade dött när jag kom ner störtbölandes, men det var väl någon slags chock och nervositeten som lade sig för mig. 

Hur som helst, under gårdagen var jag hemma hela dagen eftersom jag var ledig, liksom idag. Ikväll ska jag iväg och fira min fina vän Michelle som fyller år på söndag och sedan blir det jobb hela helgen. 

Hoppas allt är fint med er som läser. Såg att statistiken har gått upp lite trots att jag inte bloggat så mycket, jättekul! Ska försöka skärpa till mig, för jag tycker ju att det är roligt att blogga.

Kram, Minna



Publicerat: / Allmänt

Hemma igen!

Hej alla glada, vilket fint väder vi har fått igen.

Jag har, som ni ser, inte bloggat på flera dagar nu. Det var tänkt att jag skulle försöka göra det uppe i Söderhamn men jag hade helt ärligt fullt upp så när jag väl hade en lugn stund orkade jag inte ta tag i det. Det var som vanligt väldigt trevligt att träffa mor- och farföräldrar, kusiner och faster. Hann tyvärr inte med att träffa min morbror och hans barn men det får bli någon annan gång. Träffade också min barndomskompis Maria i Söndags på en snabbfika på stan innan vi åkte hem vilket var väldigt trevligt. Vi kom nämligen på att vi inte hade setts sen julen 2013, hur sjukt? 

Jag hann också med att rida på min kusin Felicias ponny Picasso en dag vilket var väldigt intressant. Jag har ju inte suttit på en häst på 1,5år nu så nog var det dags att friska upp minnet lite grann. Picasso är en C-ponny på 137cm också så nog var jag lite skeptisk med tanke på att det var ännu längre sen jag satt på en sån liten ponny sist, men det var inga problem, jag såg inte ens lång ut. 





Igår började också min sista arbetsvecka på sommarschemat, vilket känns lite sorgligt faktiskt. Ska bli tråkigt att inte vara på jobbet nästan varje dag. Samtidigt ska det bli skönt att snart komma in i rutiner med plugget och dessutom kommer jag få vara kvar och timvikariera i höst så det blir nog toppen. Den här veckan jobbar jag Måndag, Tisdag, Onsdag, Lördag, Söndag. Så det blir skönt att få två dagar ledigt åtminstone, sedan på Fredag ska jag också iväg till min kompis Michelle och fira hennes födelsedag.

Nog om det, det ser ut att bli fint väder så se till att njuta av det, själv ska jag begrava mig i min ångest över reservantagningen på torsdag. Ha det bra tills nästa gång! 
 
Kram, Minna